בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

תשעים עשר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2006 10:45 לינק ישיר 

הראל,
<אם אפשר לשפר אז צריך לשפר, ואם אי-אפשר לשפר אז אין טעם לחשוב על זה יותר מדי, עדיף להסתכל על המציאות בצורה חיובית. >

1)מה אפשר לשפר ומה לא?

2)לא היית מעדיף את הגירסה - "אם צריך לשפר אז אפשר לשפר, ואם לא צריך לשפר אז אין טעם לחשוב, ומכיוון שלא צריך לשפר אז אין שום בעיה עם המציאות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2006 11:26 לינק ישיר 

אזרחי: אפשר לקבל גם את הגירסה שלך. אולם גם אם לא צריך / אי אפשר לשפר שום דבר באופן אובייקטיבי, עדיין ייתכן שיש דברים שמפריעים לי באופן סובייקטיבי, ובמקרים אלה יש להפעיל את הדימיון ואת חוש ההומור כדי שלא יפריעו לי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2006 12:16 לינק ישיר 

אכן,

אולי ראוי לעשות הפרדה בין שני דברים המפריעים לי סובייקטיבית.

ישנם דברים שם בגדר חיצוניים ואין קיומם טרגדי למערכת החיים שלנו, ולכן במקרים כאלו מן הראוי להרגיל את עצמנו להסתכל על הדברים באופן חיובי, עם הומור או עם כל שיטה אחרת שמרחיקה תגובות שליליות.

אבל ישנם דברים שעצם הקיום שלהם הוא מטרד פנימילגבי האדם, כמו עצם זה שהאשה שלו מזלזלת בו. כאן, כל דבר שהוא יעשה יהווה פיתרון חיצוני וזמני בלבד, אבל הוא ימשיך להיות מוטרד בפנימיותו.

ולכן, במקרים שבהם המטרד הוא פנימי, ותמידי, אני חושב שאין מקום ליאוש, ושאף על פי שטוב יהיה להרגיע את עצמו עם הומור וכד', בכל זאת מן ההכרח לחפש ולמצוא פתרון.

כאן לא יעזרו משחקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2006 19:49 לינק ישיר 

הבחנה יפה, אני מסכים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > תשעים עשר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.