בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

הרב אברהם אבולעפיה זצ"ל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2006 14:11 לינק ישיר 

לגבי הרב אברהם אבולעפיה זצ"ל, אני רק לאחרונה ראיתי מביאים בשמו דברים ולפי הבנתי אין שום בעיה ללמוד את ספריו , ועוד יותר מומלץ מאוד לראות את ספריו ואת כתביו וכל זאת לאחר שלומדים את עקרונות הקבלה ע"י לימוד החסידות.

יש לו גימטריאות מענינות מאוד , וכ"כ היו לו הרבה השגות , שמאוד מעניין איך אדם הגיע להשגות הנ"ל בכוחות עצמו.

כיום אחרי שיודעים את תורת האר"י קל יותר להבין את דבריו , ועוד יותר הדבר מפליא איך שהוא השיג את הדברים ללא תורת האר"י.

למען גילוי נאות אני אישית לא עיינתי בספירי , אבל קראתי מאמרים עליו , וכמו כן ראיתי דברים המובאים בשמו.

כך שלפי התרשמותי מי שחקשה נפשו בהוספת ידיעות בחכמה האלוקית , יש לו הרבה מה ללמוד מכתביו , ולפי איך שנראה לי ע"י כתביו אפשר להבין יותר לעומק את כתבי החסידות וקבלת האר"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2006 14:15 לינק ישיר 

שאלה קטנה:

מה זה ראשי תיבות - כ"כ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2006 15:00 לינק ישיר 

כ"כ = כמו כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2006 11:27 לינק ישיר 

דורש אמת,

יישר כחך!

ראיתי את התשובה ההיא,ואכן הרשב"א כותב על כך.אך דומני,שיש בדבריו נימה יותר אנטי פילוסופית מאשר פילוסופית,כאשר שמת לב בוודאי.

אשר על כן,דבריו בשבח החקירה,אינם על חקירה פילוסופית טהורה,אלא כמסייעת לתיאולוגיה,כדרך הסכוליסטיקנים בזמנו,כפי שהקדים שהחקירה תכריח את השמיעה.<וזו הסיבה על שמירת סמיכות המושגים>

לאמיתו של דבר,דרך זו היה נהוגה גם אצל כמה מקובלים,קיצוניים פחות <כמו הר"י אבן לטף שחי בזמנם> או יותר <כמו הר"י אשכנזי שחי בזמנם,או הר"א אזולאי שחי מאוחר יותר>.וכמובן אצל פילוסופים מתונים.

לכן אין לראות בדבריו אלו,הכשר לעיון פילוסופי טהור נטול הקדמות ומטרה,אלא אך ורק כ"תנא דמסייע".<וראה הקדמת הרס"ג לספר האמונות והדעות,ובאגרות הרמב"ם תשובתו לרבי חסדאי הלוי>

ושוב,תודה על המראה מקום.

ושבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2006 07:21 לינק ישיר 

צלף

אני שמח שאתה מבין כמוני את הרשב"א, שהוא נגד הפילוספיה הטהורה , אלא שהוא מנסה שיבינו יותר על פי דרך החקירה הקבלית ולא הפילוסופית , כך אני הבנתי תמיד את הרשב"א , והתשובה הזאת עודדה אותי ללמוד לעומק את ענין החסידות, המבארת את אחדות הבורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2006 10:33 לינק ישיר 

דומני שהבנתי את כוונתך,מעט או יותר.אם לא בפרשנות הרשב"א ,עקרונית,אני מסכים.

בכל אופן, לא כיוונתי לומר שהרשב"א מתכוין לחקירה קבלית.אלא לחקירה פילוסופית המניחה את מטרתה בטרם תחקור.בכך היא הופכת להיות כלי שרת ביד האמונה,ולא כלי מכונן לדעת האנושית.

שיטה זו בגישה לפילוסופיה נקראת סכוליסטיקה,ובזה עסקו התיאולוגים המוסלמים הנוצרים וגם היהודים.היא גם כונתה מטאפיסיקה.

על הקבלה,הרשב"א כותב במקומות אחרים,ייחודה הוא בטענתה להשגות על שכליות.כזאת תמצא אצל רבו בהקדמת הרמב"ן,וגם בתוך הערותיו על האבן עזרא,ובזה גם דרך הרשב"א כפי שכתב בתשובתו.

לכן,אם כבר מצאנו כי הוא מעודד "חקירה" על כרחינו כוונתו לפילוסופיה כסיוע לשמועה.וכבר קדמו לו,גם הרס"ג גם הראב"ד הלוי,ואף הרמב"ם באגרתו לרב חסדאי,וכן בהערתו שבפתיחת המורה.ועוד רבים.

לכן יש כאלו שאינם רואים ברבותינו הנ"ל פילוסופיים אמיתיים.או שסבורים שהם הכחידו תחת לשונם דעות אחרות,כמומינות וכפירה,ולא גילו אותם,מאימת ההמון.וזה כמובן שקר,כמו שמצינו שהיו פילוסופים יהודים שלא חששו למאומה.ראה לרלב"ג ולר"י אלבלג ועוד.

ראה עוד:

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1339593

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2010 13:33 לינק ישיר 

אפשר לקבל הרבה פרטים ומאמרים נפלאים מתוך תורתו
בבלוג העורך
http://abuelafia.blogspot.com/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2010 19:12 לינק ישיר 
הרב גל טופז לבית איפרגן-הרגלא"ט

בס"ד

אתר "עידן המשיח" ,הוקם על ידי חסידי  הרב גל טופז לבית איפרגן ,נכדו של המקובל האלד"י רבי שלמה איפרגן זצוק"ל זיע"א,הוא הסבא מימונא ראש ישיבה של מעלה,הרב הדגול זוכה להשפעות נבואיות מנשמת אברהם אבולעפיא ,בין שורה של צדיקים,ומחדש כללות התורה,חידושים עין לא ראתה ואוזן לא שמעתם,הרבי מלובביץ רבי מנחם מענדל שניאורסהאן ז"ל,הוא תלמיד של הסבא מימונא  רבי שלמה איפרגן-ראש הישיבה,והרבי של חב"ד לומד תורה מהסבא,כפי הכתוב בתורות ובחידושים.

הרגלא"ט הקדוש פלא גדול-נביא ומשיח  ה",בקרוב ספרים של הגאון הדגול עומדים להיות מופצים ברחבי הארץ.הרגלא"ט הוא המשיב את תורת אברהם אבולעפיא הרואה,לתודעת העם,לאחר שהרבנים דחו תורתו מתוך קנאתם להשגותיו,וכעת הרגלא"ט מאכילם קש .יש לציין שכללות חסידי הרב מעולם לא פגשוהו במציאות,לייתר דיוק איש לא חוזה בפני הרגלא"ט הקדוש,וכל החסידים רק באמצעות התורה והאינטרנט נקשרו לנשמת היחידה של הרב.

אתר עידן המשיח:

http://www.idan-hamashiach.co.il   

בכבוד-דדון מאור אלפסי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > הרב אברהם אבולעפיה זצ"ל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.