בית פורומים עצור כאן חושבים

בָּרוּך או בְּרוֹך, נשים,ׁקדיש וריקודים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/1/2006 07:25 לינק ישיר 

נישט,

הצלחת להצחיק אותי. תודה.

אני חוזרת שוב - איני מכירה את הד"ר גליקסברג, והערתי לירמיהו באה כדי לדייק בתוארה. ייתכן וירמיהו מכיר את הכותבת, ולכן יודע למי נישאה, ומכאן הוא מכנה אותה "הרבנית"...

אגב, גם אני לא קראתי משהו מספריה, אבל יש לי הרגשה שהספר "האשה ביהדות שווה יותר" דומה מעט לספרו של וינרוט, שנדון בו בעבר - "פמיניזם ויהדות", ואם כך, אחסוך מעצמי זמן וגם לא אקרא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2006 07:31 לינק ישיר 

לירמיהו השלום והברכה,

<"הספר, כשמו, שערי הלכה ומנהג, אינו מחוייב לתשובות הלכתיות בלבד, אלא גם למנהגיות, כפי שוודאי ידוע לך, הרבי הפנה שאלות הלכתיות לרבנים מורי הוראה">

כל זה ידוע ידוע לי, וגם ידועים הדברים שבהמשך

<"ייתכן שתשובת האדמו"ר היתה: או, שאל אותם, אם יש לאשה לברך, או שאל אותם, אם ב"עבר" ברכו, כך או כך, התשובה אחת היא: לא שמעו שאשה תברך, וממילא אל לה לברך">

לא התייחסתי לעובדה, שאיני בטוח אם היתה כדבריהם אלא למנהג שמקורו: "התקשרות" ללא שם שואל, והערה שאין בה שם נשאל, אלא "הם אמרו".

כתבת:

<"מן הסגנון בו מופיעים הדברים (שאלה, מענה), לא נראה לי שזה מכתב, אלא שאלה שמישהו שאל (בפתק או כד'">

ואילו נראה לי יותר מסגנון התשובה, שהשאלה והתשובה לא היו במכתב אלא בחלוקת דולרים, והתשובה היתה לנודניק, שקיבל דולר וברכה בחינם, ובמקום להגיד תודה, הוא מנצל את המעמד כדי "להיות בסרט".

תמיהני אם יש מקום לקביעתך: כאן מדובר בעובדה - לא נהגו לברך! מפני שייתכן שהיה לך לומר כאן מדובר בעובדה "לא נוהגים", מפני שפרסומים גרפומניים, בדוגמת "התקשרות", שפעמים רבות מקורותיו הן סיפורי: הוא סיפר פעם בפארבריינגען אחרי שמילא את כרסו בוודקא, אינם בדיוק מקור ש"כך היה".

לצערי, בחב"ד הם הפכו למקור.

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 03:01 לינק ישיר 

אמשלום,

משום מה עשה לי הרושם שתוכלי להיות לי לעזר. בתמימותי אני מבקש להשכיל מה זה "יועצת לענייני מגדר"?
(זה תוארה של הדוקטור שנזכרה למעלה: "מרצה לפילוסופיה ויועצת בכירה לענייני מגדר").

והבכירות, היא בילד אין בענייני המגדר? או שקודם יש יועצים סתם, ואחרי כמה ייעוצים מגדריים במיוחד באה גם הבכירות?

גם אני מבקש לדעת איך נהיים יועצים לענייני מגדר (אני בדיוק מחפש מקצוע). תוקן על ידי - גלויעיניים - 28/05/2006 3:07:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 04:02 לינק ישיר 

לא תוכל לקבל תפקיד "יועץ לעניני מגדר", מפבי שישנה רק הגדרת תפקיד של "יועצת לעניני מגדר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 06:11 לינק ישיר 

נישטאיך אולי תביא ספר הזכרונות של אדמו"ר מהריי"צ כמקור לאמירת קדיש ע"י ילדה בעזרת נשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2006 15:35 לינק ישיר 

בג"צ: נשים מופלות לרעה בבית העלמין

הרבנות הראשית תצטרך לנמק מדוע אינה מאפשרת לנשים להספיד בבית העלמין של פתח תקווה ומדוע חלים במקום נורמות מחמירות הפוגעות בציבור הנשים

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/431/257.html 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2006 15:40 לינק ישיר 

גלוי עינים,

מזל גדול (או, שמא - השגחה פרטית...) שהגעתי לכאן, שכן אחרת היתה נעלמת ממני שאלתך המופלאה ונמצאתי, בעוה"ר, מחסירה תורה מישראל.
אחרי התעמקות חוזרת ונשנית בשאלת כת"ר אשר הטרידתני דקות ארוכות, צר לי לומר, שאין לי שמץ של מושג מה זה "יועצ/ת לענייני מגדר", ק"ו "יועצת בכירה לענייני מגדר" ק"ו בת בתו של ק"ו שנסתתרה מבינתי הדרך אל המעמד הנשגב הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 00:39 לינק ישיר 

אמשלום,

סליחה על הקטנוניות, אבל שורת הדין נותן שיהיה קל וחומר בת ביתה של קל וחומר, ולא בת בתו. את מוכרח לעמוד על המשמר בקפדנות רב יותר. (הפסיכולוגיות מלמדים שמין טעויות כאלה משמעותיים מאוד).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בָּרוּך או בְּרוֹך, נשים,ׁקדיש וריקודים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.