|
|
| נשלח ב-7/2/2006 11:00 |
|
| |
מגי,
ה' רוצה להראות לנו שהוא אוהב אותנו, בכל מיני דרכים.
אחת הדרכים היא על ידי שהוא נלחם במי ששונא אותנו.
כמו שהאביר על הסוס הלבן, מחכה לרגע שהוא יכול להציל את היפהפיה מהשודדים הרשעים...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2006 14:10 |
|
| |
אבל אם האביר מזמן ליפהפיה שודדים רק כדי להראות לה שהוא אוהב אותה, כנראה שהוא לא באמת אוהב אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 09:55 |
|
| |
לא רק.
במגרש מירוץ המכשולים , המכשולים אינם מטרה לעצמה. לכאורה הם אפילו נראים כמפריעים להשגת המטרה.
אמנם, קיומם הוא הכרחי, כי הכוונה הפנימית היא שתהיה התגברות והתעלות מעל להם.
כך ה' מזמן [בורא ומקיים] את שונאי ישראל [ואת הקליפות בכלל] , למרות שאין הוא מעוניין בקיום שלהם מצד עצמם, מכיון שהם חלק מהמיסגרת של מציאות העולם, והם נחוצים להתפתחות הכוונה הפנימית.
ישראל היא ככבשה בין שבעים זאבים, ואיננה נטרפת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 12:33 |
|
| |
תארי לך שאת הולכת לקולנוע ורואה סרט, וכל השחקנים טובים והכל כל הזמן על מי מנוחות....
איזה מן סרט זה אדוני הבמאי??? תחזירו ת'כסף!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 18:05 |
|
| |
נכון, אם אני צופה בסרט אני ארצה שיהיה לזה "אקשן", אבל אם אני חלק מהתסריט, וודאי שארצה שזה ילך על מי מנוחות.
אבל אכן לא ארצה להשתתף בתחרות מכשולים שבהם לא יציבו לי אף לא מכשול אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2006 19:28 |
|
| |
איך נעריך את הטוב אם לא נדע את הרע?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 13:41 |
|
| |
כן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 19:58 |
|
| |
אבל לפי זה הטוב הוא יחסית, ומתגלה אך ורק על ידי יכולתו למגר את הרוע, ולהראות את הטוב שהיה בזה בכל העת (מצב אהבה). האמנם הטוב הוא כה יחסי? מה עם "עצם הטוב"?, האם לבני תמותה שכמונו הוא נתקע כ"עצם בגרון", ואיננו יכולים לסבול טוב שכזה, אלא בנוכחות הרע?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 21:08 |
|
| |
לפעמים, ולעיתים די קרובות שזה קורה, אנחנו מפספסים את הטוב שבדרך...רק בסוף , בדיעבד, אנחנו מבינים שמה שהסתכלנו עליו כרע, או לא ראוי, הסתבר שהיה בדיוק אבן הפינה החשובה הזו כדי שיהיה טוב... בסוף...
אז צריך לצאת מנקודת הנחה שהכל טוב, וגם הרע הוא טוב, רק שבד"כ כשאנחנו רואים אותו בתור רע, זה התהליך שאנחנו עוד לא מוכנים לעבור והניסיון שעומד מולנו שממנו אנחנו צריכים ללמוד, והדרך לפיסגה , למטרה, היא החשובה - כי גם ככה ברגע שמגיעים למטרה מיד ממשיכים למטרה הבאה... אז תן חיוך הכל לטובה...         
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2006 09:26 |
|
| |
סוף טוב הכל טוב.
|
|
|
|