בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

פרשת בוא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/2/2006 11:00 לינק ישיר 

מגי,

ה' רוצה להראות לנו שהוא אוהב אותנו, בכל מיני דרכים.

אחת הדרכים היא על ידי שהוא נלחם במי ששונא אותנו.

כמו שהאביר על הסוס הלבן, מחכה לרגע שהוא יכול להציל את היפהפיה מהשודדים הרשעים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/2/2006 14:10 לינק ישיר 

אבל אם האביר מזמן ליפהפיה שודדים רק כדי להראות לה שהוא אוהב אותה, כנראה שהוא לא באמת אוהב אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 09:55 לינק ישיר 

לא רק.

במגרש מירוץ המכשולים , המכשולים אינם מטרה לעצמה. לכאורה הם אפילו נראים כמפריעים להשגת המטרה.

אמנם, קיומם הוא הכרחי, כי הכוונה הפנימית היא שתהיה התגברות והתעלות מעל להם.

כך ה' מזמן [בורא ומקיים] את שונאי ישראל [ואת הקליפות בכלל] , למרות שאין הוא מעוניין בקיום שלהם מצד עצמם, מכיון שהם חלק מהמיסגרת של מציאות העולם, והם נחוצים להתפתחות הכוונה הפנימית.

ישראל היא ככבשה בין שבעים זאבים, ואיננה נטרפת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/2/2006 12:33 לינק ישיר 

תארי לך שאת הולכת לקולנוע ורואה סרט, וכל השחקנים טובים והכל כל הזמן על מי מנוחות....

איזה מן סרט זה אדוני הבמאי??? תחזירו ת'כסף!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/2/2006 18:05 לינק ישיר 

נכון, אם אני צופה בסרט אני ארצה שיהיה לזה "אקשן", אבל אם אני חלק מהתסריט, וודאי שארצה שזה ילך על מי מנוחות.

אבל אכן לא ארצה להשתתף בתחרות מכשולים שבהם לא יציבו לי אף לא מכשול אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2006 19:28 לינק ישיר 

איך נעריך את הטוב אם לא נדע את הרע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2006 13:41 לינק ישיר 

כן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2006 19:58 לינק ישיר 

אבל לפי זה הטוב הוא יחסית, ומתגלה אך ורק על ידי יכולתו למגר את הרוע, ולהראות את הטוב שהיה בזה בכל העת (מצב אהבה).
האמנם הטוב הוא כה יחסי?
מה עם "עצם הטוב"?, האם לבני תמותה שכמונו הוא נתקע כ"עצם בגרון", ואיננו יכולים לסבול טוב שכזה, אלא בנוכחות הרע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2006 21:08 לינק ישיר 

לפעמים, ולעיתים די קרובות שזה קורה, אנחנו מפספסים את הטוב שבדרך...רק בסוף , בדיעבד, אנחנו מבינים שמה שהסתכלנו עליו כרע, או לא ראוי, הסתבר שהיה בדיוק אבן הפינה החשובה הזו כדי שיהיה טוב... בסוף...

אז צריך לצאת מנקודת הנחה שהכל טוב, וגם הרע הוא טוב, רק שבד"כ כשאנחנו רואים אותו בתור רע, זה התהליך שאנחנו עוד לא מוכנים לעבור והניסיון שעומד מולנו שממנו אנחנו צריכים ללמוד, והדרך לפיסגה , למטרה, היא החשובה - כי גם ככה ברגע שמגיעים למטרה מיד ממשיכים למטרה הבאה...

אז תן חיוך הכל לטובה... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 09:26 לינק ישיר 

סוף טוב הכל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > פרשת בוא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.