קראו הפנימו עצרו וחשבו!
ידידי היקרים כותבי השורות החכמים...
ובפרט לאדון המתקרא "נאך אנמליטש" או מה שזה לא יהיה....
כתבת תגובה באחד מדפי הדיון בסגנון: "זה המקום לחשיבה עצמאית ולא כפופה".
דע לך, כי אתה חשוד בכפירה גמורה בתורת ישראל, ואני לא צוחק ידידי היקר. (או שלא).
להטיל ספק במנהגי ישראל, ניחא!
לא לנהוג את מנהגי ישראל, ניחא!
אבל, להטיל ספק וזילות כה סרוחה בחכמי ישראל, לא ניחא כלל!!! אבוי לך ולנשמתך הצולעת!
הזהר והשמר!
וכתב החתם סופר (או"ח, סי' נ"א): "כל המפקפק על המנהגים צריך בדיקה אחריו". וכן מביא (יו"ד, סי' ק"ז) "לשנות מנהג אבותינו איסור תורה הוא אצלינו".
ואם לא די בעבורך מרן החת"ס, הנה מה שכתב גאון ישראל ותפארתו, ברמ"א (או"ח, סי' תר"צ) "דאין לבטל שום מנהג או ללעוג עליו כי לא לחנם הוקבע".
אכן, ישנם מנהגים שאין אתה מתחבר אליהם וכו', אבל מפה ועד להתדרדר למקום של אמירה אפיקורסית כגון: "עזוב את גדולי ישראל בצד, תחשוב לבד". ירחם ה'
אל תחשוב לבד, אל תחשוב בכלל, יהודי צריך לציית לא לחשוב!!
"למה יאמרו הגויים", לעומת עם ישראל שנאמר בו "אשרי העם שככה לו", תבין טוב -"ככה".
"ויאמינו בה' ובמשה עבדו", תלה כתוב אמונה זו באמונה זו, ואי אפשר לזו להתקיים ללא זו!!!!!!
בוש והכלם לך על עזותך ותאוות יצרך הרע להטיל רציונאליות והגיון שכלי במנהגי ישראל הקדושים והטהורים אשר אבותינו מסרו נפשם בעבורם!
ואפילו אין מקום לדיון על דברים כגון אלו!
אכן יש מקום שאפשר לחקור שורשי המנהגים וכו', ואפילו למצוא כי ישנן מנהגים שגדולי ישראל לא הסכימו עמהם!
אך חס ושלום, להחליט לבד ולחשוב לבד ולעשות לבד!
זה חטא אדם הראשון בתגלמותו, שאמר אדם הראשון: "אני חכם ואני רוצה להיות בעל "דעת" על מנת לעבוד את ה' לכן אוכל מעץ הדעת ובכך אשמח את הבורא".
לכאורה, חשיבה קדושה עם מטרה קדושה, רק ישנה בעיה אחת!
ה' לא ציווה כך!!!! זהו לא רצון ה'!
ורצון ה' מתגלה בדורות עד ביאת משיח ע"י חכמי ישראל שהמה המלמדים דעה לידע מה לעשות!
"ועשית ככל אשר יורוך" ואפילו יאמרו על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין! היינו אפילו נגד ההגיון והרציונאליות!!
על כן הזהר בלשונך!
 |
|
|