בית פורומים עצור כאן חושבים

קבלת עול תורה ומצוות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2009 12:05 לינק ישיר 

לאידך גיסא

"בשולי הדברים אני רוצה לעשות מודעא: כל מה שכתבתי כאן הוא מתוך הנחות מוצא שאינני שותף להן, אלא מתדיין במסגרתן כתרגיל אינטלקטואלי -  וכדי להראות פירכתן מתוכן. לכשעצמי, אינני מאמין בהבל הפילוסופי של 'חירויות יסוד' המוקנות מלידה, ובתפיסות הגורסות כי החירות היא ה"נתון" ואילו הסמכות - או, בשם הגנאי המודבק לה: ה"כפייה" - איננה תקפה עד שתמצא לעצמה צידוק. ואכמ"ל)

כך כתבת.

למה אתה מתכוון כשאתה כותב שאינך מאמין בחרויות יסוד?
האם אינך מאמין בחירות של האדם לא לקיים את החוקים?
האם אינך מאמין בחירות של האדם לשנות את החוקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2009 12:47 לינק ישיר 

לעניין זה אצטט את מה שכתבתי בסוף: ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2009 13:02 לינק ישיר 

אידך,
כעת נראה לי שאנחנו פחות או יותר מסכימים. ברור שליברליזם הוא כפייה שלא לכפות, אבל זהו מה שכתבתי כבר בהודעתי הראשונה, שבמינוח המקובל (וגם בתחושה, כפי שגם אתה הבעת) יש הבדל, גם אם לא בהפשטות הפילוסופיות. וכפי שהוספתי שם, העמדה הזו הופכת את דעתך לטאוטולוגיה.
אגב, אני בעד 'רזון' לא בגלל שאני חושב שאין לי זכות לכפות, אלא מסיבות טקטיות. לדעתי זה יהיה יותר מועיל, גם ליהדות וגם למדינת ישראל. הדגש ב'רזון' הוא שאני דורש אותו גם מזולתי (מה שהם עצמם לא שמים אליו לב). אם לא מממנים ישיבות, אז גם לא אוניברסיטאות ולא ספורט ולא מוזיאונים ותיאטרונים וכדו'. הוא הדין לחינוך וכדו'. אבל אנחנו באמת גולשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2009 13:48 לינק ישיר 

לרב מיכי

"אם לא מממנים ישיבות, אז גם לא אוניברסיטאות ולא ספורט ולא מוזיאונים ותיאטרונים וכדו'. הוא הדין לחינוך וכדו'."

מה זה קשור לנושא?
הרי המימון נקבע לפי כושר הסחיטה של המפלגות.
כאשר יהיו לחרדים בעוד חמישים שנה(ואלי פחות) חמישים חברי כנסת כנראה שהתקציב יתחלק אחרת.
הנושא שאידך גיסא ,להבנתי,דיבר עליו הוא  חוקים בכלל ולא על חוקי התורה.
ואיך אתה יכל להסכים לדבריו אם אתה טוען שהם טאוטולוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2009 14:49 לינק ישיר 

צענע, טאואטולוגיה היא תמיד אמת (כה אמרו גדולי הלוגיקה זצללה"ה ויבדל"א).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2009 19:21 לינק ישיר 

צענע,
לגבי טאוטולוגיה, ראי דברי אידך.
ולגבי המימון אני מדבר על מה שראוי ולא על משחקי סחיטה וכוח. מעבר לזה, בד"כ הפעלת כוח מתבססת על טיעונים. כשמישהו רוצה תקציב הוא לא מסתפק באמירה שאם לא ייתנו לו אז הוא לא יצביע לטובת הנותן, אלא מוסיף גם מדוע זה חשוב. מה שאני הצעתי הוא להעלות אפשרות של הסכמה הדדית של ויתור על המימון, והפרדת התכנים מהמדינה.
אמנם נכון שאני מניח שהצעה כזו תידחה ע"י הרוב (כפי שקרה עם כל מיש דיברתי איתו על כך), מה שכמובן לא יפריע לו להמשיך ולהאשים את החרדים/דתיים בסחיטה. הוא הדין לגבי הפרדת דת ממדינה, שגם לגבי זה אני מניח שהצעה זו תידחה על ידי הרוב, כפי שכבר אמר בן גוריון לישעיהו באצ'י (כדי לתפוס את הדת ב...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2009 20:34 לינק ישיר 

לרב מיכי

" אבל אם כך אז מה שאתה כותב הוא טאוטולוגיה גרידא. "

כך כתבת.

מכיוון שכתבת טאוטולוגיה גרידא הרי מן הסתם התכוונת לטאוטולוגיה במובן הספרותי ולא הלוגי.
(המובן הלוגי,שטאוטולוגיה היא תמיד אמת,לא שייך לכאן כלל ולכן אני הבנתי את דברי אידך גיסא שיחי'כהתבדחות גרידא.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2009 00:03 לינק ישיר 

(זו תהייה ספרותית, לא לוגית).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קבלת עול תורה ומצוות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.