בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

מי לא מצביע/ כן מצביע - למי? ו..למה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2006 16:49 לינק ישיר 

כבר כתבתי מה דעתי על גישת ה"כאילו": נניח שמישהו מגיש לפניכם שתי צלחות, באחת יש חזיר שחוט בשחיטה כשרה, ובשניה יש חזיר שהוא גם נבלה, והוא אומר לכם "תבחרו מה לאכול. אם לא תאכלו את מה שיש בצלחת אחת, זה כאילו שאכלתם את מה שיש בצלחת השניה. אז אתם חייבים לבחור את הרע במיעוטו". מה תגידו לו? -- אני אגיד לו "ה'כאילו' שלך לא מעניין אותי. אני לא אוכל שום דבר, לא את הרע ולא את הרע במיעוטו". ועכשיו אני מוסיף שיש כמה פסוקים בתנ"ך שמהם נראה שצריך להתרחק מרע, כל רע שהוא, גם אם זה "הרע במיעוטו". לא נאמר "סור מגרוע יותר ועשה את הגרוע פחות" אלא "סור מרע" - כל רע שהוא, "ועשה טוב" - רק טוב. 1. יחזקאל לו31 : " וזכרתם את דרכיכם הרעים ומעלליכם אשר לא טובים ונקטתם בפניכם על עונתיכם ועל תועבותיכם " 2. עמוס ה14-15 : " דרשו טוב ואל רע למען תחיו ויהי כן ידוד אלהי צבאות אתכם כאשר אמרתם . שנאו רע ואהבו טוב והציגו בשער משפט אולי יחנן ידוד אלהי צבאות שארית יוסף " 3. תהילים לד15 : " סור מרע ועשה טוב בקש שלום ורדפהו " 4. תהילים לז27 : " סור מרע ועשה טוב ושכן לעולם " 5. משלי יד22 : " הלוא יתעו חרשי רע וחסד ואמת חרשי טוב "

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2006 22:38 לינק ישיר 

מה שכתבת לא מתאים כאן:

במקרה הזה זה לא שאתה אומר לו:

"אני לא אוכל שום דבר, לא את הרע
ולא את הרע במיעוטו".

אלא שאת אוכל את הרע במקרה הזה,

ואפילו מאכיל אחרים, כמו שכתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2006 00:59 לינק ישיר 

שלום

אזרחי:
"על כל פנים, כל מי שלא מצביע, מוסיף בעצם קולות למפלגות המתנהגות באופן של מרידה בה'."

ומי שכן מצביע מחזק מפלגות הנוהגות ע"פ רצון ה'?

או שמא ישנן מפלגות (מפלגה לשון פילוג) ספציפיות שצריך היה להצביע להן?

כמדומני רק לפי תפיסתך והבנתך האישית קורה העניין (מרידה בה', אם לא מצביעים) ואני מכבד את זה.

הייתי מאוד רוצה שתקבל שיש גם דעות המנוגדות לתפיסה שלך ולא תצא בהצהרות של מרידה, ובטח שלא

מרידה בה'.

סה"כ כל אנשי הפורום מכובדים.

נ.ב
דוקא במקומות שהכי קשה לנו להבין את האחר צריך להשתדל יותר ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2006 09:23 לינק ישיר 

אזרחי: אני לא אוכל שום דבר, אני פשוט יוצא מהמשחק. זה שלפי כללי המשחק שלהם אני "כאילו" אוכל משהו אחר, זה לא מעניין אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2006 11:22 לינק ישיר 

כבר לא אקטואלי, כמעט כמו עיתון מאתמול... אבל בכל זאת, לפעם הבאה, אזרחי: כל הצבעה היא כמעט כמו שותפות לדבר עבירה. זאת במידה ואתה חושב שעבירה היא הדרך בה נוהגות בנו ממשלות ישראל, ואיך מממשלה לממשלה הולך ונעשה גרוע יותר. אבל אם אתה מרוצה מכך שמפלגות ימין מבצעות מדיניות שמאל, ומפלגות שמאל נוהגות באנטי-ישראליות מובהקת, ושקרים והסתרת עובדות, ומפלגות דתיות עושות עסקים קטנוניים ומפלגות קטנות מחפשות כסאות ולאף אחד לא איכפת מהציבור ומעתיד המדינה מלוא כף נעליים - אם אתה חושב שזה בסדר, תצביע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2006 13:23 לינק ישיר 

שלמה אלף, בפגישה הבאה כנראה אני ארביץ לך מכות.

אראל,

מדוע בכלל אתה מתעניין בנושא השלטון?

שמא אכפת לך ממה שקורה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2006 16:14 לינק ישיר 

לא ממש אכפת לי ממה שקורה בכנסת, אני לא חושב שמשם תבוא הישועה. אבל בהחלט אכפת לי ממה שקורה בעם, ומכך שאנשים טובים משלים את עצמם שמשם תבוא הישועה, ומבזבזים זמן בניסיונות להכניס נציגים לכנסת (לא אתה, אתה לא מבזבז זמן). ידוע שהרבי מליובאביטש, למשל, התנגד לטענה שמדינת ישראל היא "אתחלתא דגאולה", ואחת הסיבות להתנגדותו היא, שכאשר אנשים משלים את עצמם שהגאולה כבר הגיעה, נפגמת הציפיה שלהם לגאולה האמיתית. מכאן, שיש חשיבות לדעת את המציאות ולא לשגות באשליות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/5/2006 16:50 לינק ישיר 

בדיוק עבר לי בראש משהו שקראתי לגבי זה שהמעשים הפולטיים מכוונים מלמעלה .. בעצם.. מאד יכול להיות שפירשנתי את זה כך .. אבל תחשבו על זה הוקמה כבר המפלגה "קדימה" ומי שהקים אותה הוא אדם עם הרבה עוצמה וכח ומי שעומד בראשה כך אומרים כיום הוא כבר לא בעל אותה עוצמה ... ובעצם.. כאילו כל זה תוכנן מראש .. שרון עשה את כל ההקמה ואולמרט בא ולקח את הפרח שהוכן לו מראש. לא יודעת.. אולי באמת היה פה משהו מתוכנן מלמעלה ..

אגב.. אני הצבעתי גימלאים וגם שיכנעתי אחרים ..לא האמנתי כמה השפעתי..

תוקן על ידי - מיימיי - 05/05/2006 16:52:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2006 10:54 לינק ישיר 

רוב הציבור לא מחזיק מאף אחד מהממשלה בכלל..

אין שם מישהו שמסוגל להתמודד עם כל כך הרבה כסף או כח

מבלי לעשות עוול למדינה על חשבון האינטרסים הפרטיים שלו ושל חבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > מי לא מצביע/ כן מצביע - למי? ו..למה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.