בית פורומים עצור כאן חושבים

על ההתפתחות של העולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2006 22:20 לינק ישיר 
על ההתפתחות של העולם

מהם הקריטריונים לקביעת התקדמות עולמית?
לכאורה יותר הגיוני לקחת קריטריון מעשי-מוסרי מעיוני-פילוסופי ואי לכך להעמיד את ההיסטוריה במיבחן זה.
נראה לי הגיוני לבחון זאת לאור מצוות מוסריות מינימליות כגון פגיעה באחר,גילוי עריות ואי התמכרות להדוניזם . אולם דא עקא, דומני שלא התקדמנו הרבה אם בכלל התקדמנו.(כהערה אקדים שאם מישהו יתקן אותי בעובדות ההיסטוריות שידועות לי באופן כללי מידי אשמח לקלב זאת)
הקושי הוא כפול, גם אם נניח שנעשתה התקדמות עדיין יקשה שכן נראה שאנו אוכלים את פירותיהם של הפירות של הדורות הקודמים ללא מאמץ ואילו הרשעים הללו ילכו לאבדון-הלזה יקרא התקדמות? שהדור האחרון ינצל על חשבון קודמיו?

שנית, האמנם התקדמנו? בזה אני פוסח על שני הסעיפים, מחד נראית התקדמות בעניין זכויות אדם בעולם אולם מאידך מספיקה השואה כדי לערער על ההתקדמות המודרנית. הטענה שהייתה כאן מעידה נראית לי מגוחכת עד שאינה ראויה להתייחסות.

מכאן עולה קושייה נוספת, כיוון שאנו מאמינים באמת בתיקון העולם בדרך איתערותא דלתתא האם נוכל להתגבר על הקושי שנוכל לתקן את העולם המקולקל כ"כ? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2006 23:19 לינק ישיר 

Jacob Bronowsky כתב ספר שלם בנושא זה, בשם, The Ascent of Man. הספר יש לו גוון אפיקורסי מובהק, כי הוא, כיהודי כופר, יוצא נגד ההנחה שראשונים כמלאכים.

בכל מקרה, אני חושב שכל ויכוח מסוג זה לא מוביל לשום מקום. כי לא ניתן למדוד את הנתונים הבסיסיים בצורה מדוייקת וחד משמעית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ההתפתחות של העולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext