| נשלח ב-10/4/2006 15:41 |
|
| |
סוגיה המפצחת את ראשי....דרושה עזרה!
חבריה,
יש לי סוגיה שאני מתקשה לפתור בכוחות עצמי.
אולי תוכלו לעזור:
עולה בי שאלה- הם מותר ע"פ חוקי הדת להשתמש במחשב במהלך השבת-
או, דורבנא לעולמן- להשתמש במחשב למטרת להג בפורום [לענייני דת ישראל כמובן].
חברי המלומדים טוענים שזהו חטא מפני שאני מחטיא את הפועלים הקטנים שמחזיקים את האינטרנט חי.
למרות זאת, נוכח אני לראות כי שומרי דת ומסורת רבים מרבים לללהג על גבי מכשירי החולין גם בשבת.
יגעתי ומצאתי כי עליבא דספרו של הקמנ"ר - י.ר.ג.ז - "דיני דחולין דכופרין"- הנושא נמצא בבדיקה
כבר משנת תשנ"א- עת החלו מכשירים אלו לערער את אושיות יצועינו.
ובכן, ידידים יקרים- מניין יבוא עזרי?
אשמח לפיתרונים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 16:09 |
|
| |
איתן, ברוך הבא לישיבת הגולשים!!
על איזה פעולות אתה מדבר, שעליהן אתה שואל אם אפשר לעשותן בשבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 18:56 |
|
| |
ראשית,
מאני ואנכי מבקש להודות על שהשבתם לשאלתי מלכתחילה, תבורכו.
ע"י ובגדולה, כוונתי היא לציבור אנשים אשר חס וחלילה מלהגים בפורום במהלך השבת.
גם אנשים דתיים המה אשר ביניהם או לפחותא אנשים המראים פניהם כדתיים.
שתי דעות מבורכות בנושא זה:
א] אפשר וביכולתנו לשלול כל שימוש במכשיר אשר לצורך הפעלתו ושימושו בציון, מועסקים גם מאנים
זרים כיהודים [חס וחלילה גם בשבת [קודש].....שהרי השימוש במכשיר הוא בגדרו או במקצתו מחטיא את
הנ"ל ואוי לעיניים ולאוזניים ושולא מצרא....
ב] אך, בורא עולם נתן האדם את הבינה בידיו: ."...כי בבינה ובפתחיה תדע את התורה.... ותהיה לך
דרך ולא סלילה"-
הכוונה לעייני חלקם ומקצתם של פרשנינו כי בורא עולם הוא שמנחה אותנו לנהוג ע"פ התורה והיא
אינה מדויקת, עלינו [ובורא עולם ושליחיו יתנו בידינו ויסייעו בכך] לנהוג בכללים ע"פ דרך
ההגיון.....שמעיה היא שימוש במכשיר חשמלי לזולת שיחות בענייני שבת, יהדות ומורשת ישראל אינם
פגיעה בדרכי האל משום האמצעי ["הסלילה"- נאום השם] אינו החשוב אלא המטרה ["הדרך"- נאום השם"]
ובכן רבותיי,
זעקתי לשמיים- האם בעניינו לאסור את השימוש או לשמא להתירו.
"......יהי שלום בקרכבכם ובמסובב אשר באיתכם.... "
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2006 19:07 |
|
| |
אז למה לא אמרת מלכתחילה?
התשובה לזה היא פשוטה:
לציבור האנשים [גם אנשים דתיים המה אשר ביניהם או לפחותא אנשים המראים פניהם כדתיים] אשר חס וחלילה מלהגים בפורום במהלך השבת שתי דעות מבורכות :
א] משום השם]לשלול נתן האדם וש זרים כיהודים [חס וחלילה גם בשבת [קודשבמכשיר האמצעי ["הסלילה"- נאום אשבבינה התורה..החשוב ר כל שימבורא עולם לצורך הפעלתו ושימושו בציון, מועסקים גם מאפרשנינו כי בורא עולם נים ].....שהרי השימוש במכשיר הוא בגדרו או באפשר וביכולתנו בדרכי האל מקצתו מחטיא את הנ"ל ואוי לעיניים ולובפתחיה תדע אתאשימוש במכשיר חשמלי לזולת וזניים ושולא מצרא.... ב] אך, את הבינה בידייתנו בידינו תם של הוא שמדויקת, עלינו [ובורא עולם מנחה ו: ."...כי אלא המטרה .["הדרך"- נאום השם"] . ותהיה לך דרך ולא סלילה"- הכוונה לעייני חלקם ומקצושליחיו אותנו לנהוג ע"פ התורה והיא אינה ויסייעו בכך] לנהוג בכללים ע"פ דרך ההגיון.....שמעיה היא שיחות בענייני שבת, יהדות ומורשת ישראל אינם פגיעה אינו
|
|
|
|
|