|
|
| נשלח ב-9/5/2010 13:51 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | <גם לספרדים יש מסורת מפוארת>
באמת?
|
|
אויש נו, מה לך מיתמם. אני אמנם לא בקי גדול, אבל כבר חטפתי מבט לא פעם ולא פעמיים בספר מלכי רבנן המונה מאות אם לא אלפי חכמי מרוקו בלבד. באוזן כולנו מצלצלים שמם של הבן איש חי, הכף החיים, הדברי אמת ר' חיים פאלאג'י, מי לא שמע על הפלא יועץ, משפחת אבוחצירא הרוממה, גדולי המקובלים וגדולי הפשטנים שהאירו פני כל הדורות.
אלא אם כן במונח "מסורת" הינך מתכוין למשהו שונה.
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 09/05/2010 13:53:11
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 14:30 |
|
| |
שבח לשבחך אני אומר שכנראה שכחת- את הר"ן הרי"ף הרמב"ם הרמב"ן התשב"ץ היד רמה האורח חיים ר' יוסף קארו 2 ר' בחיי הרמח"ל הרקאנטי אלקב"ץ הבאר שבע הרידב"ז- בצלאל אשכנזי- הריטב"א הרשב"א החיד"א ועוד רבים רבים שאת סלחתם אבקש ששכחתי להזכירם. אבל אתה הוכחת בצורה מוחצת מה זו גזענות, כל גזענות מקורה בבורות
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 14:54 |
|
| |
יפה, בקיאות מרשימה. רק אעיר כמה נקודות קטנות, החיד"א היה ספרדי באותה מידה שהוא היה אשכנזי, ובכלל הוא היה מאיטליה, וכן הרמח"ל והרקאנטי, הבאר שבע נדמה לי קראו לו איילנבורג!. רוב הראשונים שהזכרת הם לא מעדות המזרח אלא מספרד.
מי הוא זה האורח חיים שהזכרת?
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 09/05/2010 14:57:18
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 14:56 |
|
| |
.
אבל התלמוד - בבלי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 15:28 |
|
| |
אבני האפוד רבי דוד פיפאנו אדמת קודש רבי נסים חיים משה מזרחי
אוהב משפט ר' פראג'י עלוש
בית יהודה רבי יהודה בן יצחק עייאש
בנימין זאב רבי בנימין בן מתתיה
ר' אברהם בנו של הרמב"ם= הוא מספיק פרענק בעיינך?
גינת ורדים רבי אברהם בן מרדכי הלויה
דברי ריבות רבי יצחק בן שמואל אדרבי
דרכי נועם רבי מרדכי הלוי
התחלתי לפי הא-ב-הגעתי עד ד. צא וחשב כמה עוד יש בהמשך.
וציינתי רק את הפרענקים ממש לא חלילה. ספרדים שהם הרי לצורך ענינו אינם בקטגוריה של הפרענקים, הם אמנם לא אשכנזים חלילה, אבל לגדר פרענקים לא הגיעו
אבל תסכים איתי שבכל זאת יש להם קורטוב מועט של חכמים, ולא כמו האורח חיים שדאגת מאד לא להכירו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 16:10 |
|
| |
אני לא מבין לאיזו מטרה הינך מביא את כל השמות הללו, מתוך הטון שלך עולה שאתה מדמה כאילו יש בדברי איזה צד של קינטור ולא היא.
אני שואל ברצינות, מי זה האורח חיים, אתה ודאי לא מתכווין לר' יוסף קארו, כי אותו הזכרת בפירוש.
בנימין זאב היה אשכנזי שר' יוסף קארו לא הואיל להכניס את פסקיו לתוך השו"ע, ראה הקדמת הרמ"א למפתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 16:38 |
|
| |
שבח כתבת בלעג-אני אמנם לא בקי גדול, אבל כבר חטפתי מבט לא פעם ולא פעמיים בספר מלכי רבנן המונה מאות אם לא אלפי חכמי מרוקו בלבד
האור החיים - הקדוש- מרוקאי
בנימין זאב היה יווני ושימש ברבנות ביוון- גם בוונציה. אכן נחלקו עליו בגלל פסקיו בענין האנוסים, אבל הדבר לא מפחית והפחית מגדלתו.
אתה מיתמם לשאול למה אני מביא זאת- כשאתה וכל האשכנזים בניי תיירה, לא סופרים את גאון הדור ר עובדיה, כי הוא ספרדי, מתיחסים מזלזול ובלעג לרבנים הספרדים, כאילו הם עמי הארץ, מקסימום לא למדנים, ולכן ילדיהם לא יכולים לזהם את הדם הכחול של האשכנזים, בעלי הבית -של התורה וההוראה. הם משורש יסודם מארץ אבותיהם לא היו למדנים, איך הם בכלל מעיזים לדרוש מעמד שוה לזה של האשכנזים הטהורים, לשם קוריוז לא תמצא בין נושאי הכלים של הרמב"ם אשכנזי אחד לרפואה, כל בעיתם של הרבנים הספרדים- הם לומדים בשביל ללמוד ללמד לשמור ולעשות. ואילו האשכנזים לומדים בשביל הפילפול הניצוח והחריפות, ראה מה כותב המהר"ל האשכזי הטהור על הנושא ב-נצח ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 16:51 |
|
| |
מארי ירוחם, סליחה היכן מצאת לעג? באתי לשבח ונמצאתי מגנה??? אשרי מי שחושדים בו ואין בו.
תאר לך שאני מביא את הרב עובדיה כדוגמא ל'מורשת'? מבלי לגרוע מגדולתו, אבל הוא לא דוגמא טובה, כשם שהמנחת יצחק והרב פיינשטיין אינם הדוגמא הקלאסית ל'מורשת', מהסיבה הפשוטה שהם בני דורנו.
אה, האור החיים הק', אכן האשכנזים גילו אותו. וכמו שאמר הגר"ש משאש, שגדולים דוגמת האור החיים היו במרוקו הרבה, אלא ששפר חלקו של האור החיים שהחסידים גילו את אורו והעלוהו על נס.
עוד הפעם, אם מצאת בדבריי שמץ של לעג, אין זאת אלא פאראנוייה ברוחך, ואל תתלה את האשמה בי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 20:54 |
|
| |
שבח אם אכן כנים דבריך- אין לי אלא לבקש את סליחתך.
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 20:57 |
|
| |
אני סולח לך על החשד, אולם איני סולח לך על בקשת הסליחה...
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 09/05/2010 20:58:56
|
|
|
|
|