בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

נומרולוגיה ~~~ בארס~~~

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2006 11:16 לינק ישיר 

יללה, תמשיך כבר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2006 11:32 לינק ישיר 

הגיע הזמן להתחיל עם הדברים המעניינים :)
נעצור כרגע עם תאור המספרים, ונתחיל עם הפילוסופיה והפרקטיקה של הנומרולוגיה בכל הקשור לניתוח המבנה הנפשי (ולא רק) של האדם.

מבחינת הנומרולוגיה לאדם יש שני מרכיבים יסודיים שמייצגים את הקומפלקס האנושי ומכילים את אבני היסוד לבניין אישיותו: תאריך הלידה והשם של האדם.
תאריך הלידה מייצג את ההשפעות הסביבתיות על האדם...זה בעצם הזמן שהוא נולד לתוכו,
ואיתו ניתן לחשוף מגוון רחב של השפעות על האדם באופן כללי ובאופן ספציפי לגבי כל תקופה בחיים שלו שכן במרוצת הזמן האדם עובר תחת השפעות שונות שיש להן השלכות עמוקות עליו.
השם של האדם (שמות פרטיים + שם משפחה) מייצג את מגוון התכונות והכישורים שלו...השם יגלה לנו מגוון מעניין מתכונותיו והמבנה הפנימי של האדם כגון; על איזה דפוסים פועלים המישור השכלי , הרגשי, הפיזי והאינטואיטיבי של האדם.
זו "תגלית" מאוד מעניינת כי ע"פ הנומרולוגיה אפשר לדוגמא לגלות שהשכל של האדם פועל בדפוס של 4 ואילו הרגש שלו פועל בדפוס של 3...שזה דבר הגיוני והמשמעות שלו תהיה שהחשיבה של האדם היא לוגית ותבניתית ואילו הרגש שלו רומנטי...אבל גם יכול להיות מקרה הפוך, שהשכל פועל בדפוס של 3 והרגש דוקא בדפוס של 4...ואז במקרה הזה דוקא החשיבה היא האספקט היצירתי אצלו ורבת הדמיון ואילו הרגש הרבה יותר "מקובע" ועצור.

אני מבטיח שבהודעה הבאה אני אלמד כמות נכבדה של חישובים נומרולוגים  שבעזרתם כל אחד יוכל להתחיל "לחשב חישובים" אבל לפני כן אני רוצה להדגיש את העקרון החשוב שהנומרולוגיה מצביעה עליו ושהזכרתי בהודעה הקודמת:
שם האדם ותאריך הלידה שלו הם נתונים קבועים שמלווים את האדם מיום הוולדו, עקב כך הם מייצגים את התכונות הבסיסיות שלו בלבד. אדם נולד עם כישורים מסויימים, דברים שקל לו איתם ובאים לו באופן טבעי, ו"חסכים" מסויימים בתכונות אחרות, דברים שהוא צריך להתאמץ כדי להשיג, ואת זה הנומרולוגיה עוזרת לנו לגלות...ויכולה לעזור לאדם להרחיב ולשכלל את מסגרת התכונות הבסיסיות שלו.
וזה דבר שחשוב לזכור כעושים ניתוח נומרולוגי לאדם כלשהו או לעצמנו...המפה הנומרולוגית תציג לנו את תכונות היסוד של האדם אבל במהלך החיים שלו עובר האדם הרבה שיעורים והוא משתנה, ויכול מאוד להיות שבזמן עבר הוא היה "נכשל" בתחום מסויים אולם הוא למד, התפתח והשתנה למצב שבו הוא כבר רכש לעצמו תכונות נוספות ואת זה הנומרולוגיה לא יכולה להראות לנו כשעורכים את המפה הנומרולוגית של אדם...ובעצם זה מה שצריך לזכור כי הנומרולוגיה מכוונת את האדם להרחיב את ה"מסגרת שלו" ולא בשום אופן באה למסגר אותו (לומר לו אלו הן תכונותיך, כזה אתה).

תאריך הלידה והשם של האדם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 14:53 לינק ישיר 

כיצד ע"פ הנומרולוגיה אפשר לדוגמא לגלות שהשכל של האדם פועל בדפוס של 4 ואילו הרגש שלו פועל בדפוס של 3  ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2006 15:42 לינק ישיר 

מישורי הביטוי הם נושא פשוט, מעניין וחשוב...ואני אפילו מעדיף להתחיל בהם על פני להתחיל בדברים "הגדולים"

אז להלן המפתח:

המספרים מ 1 - 9  מתחלקים למספרים שכליים, רגשיים, פיסיים ואינטואיטיביים ע"פ החלוקה הבאה:

מספרים שכליים: 1, 8
  -"-      רגשיים: 2 ,3, 6
  -"-      פיזיים: 4, 5
  -"-      אינטואיטיביים: 7, 9

את מישורי הביטוי של האדם, כלומר הדפוסים של פיהם פועלים השכל הרגש הגוף והאינטואיציה אנחנו מוצאים בשם המלא של האדם באופן הבא:
(רק נא לזכור שבנומרולוגיה תמיד מנתחים את השם המלא, כולל שמות אמצעיים אם יש כאלו)

ממירים את השם המלא למספרים, כאשר בדרך כלל כותבים את הערך של אותיות האהוי מעל השם ואת הערך של העיצורים מתחת לשם (זה עוזר בחישובים אחרים).
ניקח את השם רונן מיכאל לייבוביץ לדוגמא:

6         1   1        1 1  6   1
ר ו נ ן    מ י כ א ל      ל י י ב ו ב י ץ
2  5 5   4  2   3     3    2  2   9

עכשיו כדי לדעת את הדפוס שבו פועל המישור השכלי של רונן...כל מה שצריך הוא לספור כמה פעמים מופיעים המספרים 1 ו- 8 בשם שלו (גם המספר 1 וגם המספר 8...אנחנו לא מבדילים ביניהם כרגע רק סופרים כמה פעמים בסך הכל הם מופיעים אצלו בשם)
במקרה של רונן דפוס הפעולה של המישור השכלי שלו יהיה 5
(הספרה 1 מופיעה חמש פעמים והספרה 8 לא מופיעה בכלל)

כדי לגלות את הדפוס של המישור הרגשי אנחנו נספור כמה פעמים מופיעים המספרים 2, 3 ו-6
במקרה של רונן נקבל 7
(המספר 2 מופיע ארבע פעמים, המספר 3 מופיע פעמיים והמספר 6 גם מופיע פעמיים בסך הכל 7 פעמים)

את הדפוס של המישור הפיזי אנחנו נגלה אם נספור כמה פעמים מופיעים המספרים 4 ו-5
אצל רונן הוא  3

ואם נספור כמה פעמים מופיעים המספרים 7 ו- 9 נקבל
מישור אינטואיטיבי = 1

אם נסכם אז נראה שאצל רונן מיכאן לייבוביץ
המישור השכלי = 5
המישור הרגשי = 7
המישור הפיזי = 3
והמישור האינטואיטיבי = 1

עכשיו רק צריך להבין , מה למען השם המשמעות של זה? חחח
אני לא אפרש את כל מישורי הביטוי של רונן כרגע אני רק אומר שכשהמישור השכלי (המנטאלי) פועל בדפוס של חמש, המשמעות של זה היא שהחשיבה של רונן היא מאוד מהירה, הוא מסוגל לחשוב בו זמנית על הרבה דברים (מתאים לתפקידים של הפקה ותקשורת)...לפעמים החשיבה שלו יכולה להיות קצת אובססיבית ולחשוב הרבה על אחד מחמשת המאפיינים הבסיסיים של המספר חמש (אוכל/ ספורט / מוזיקה / מין / הומור) ובנוסף מאחר ומספר 5 שייך לקטגורית המספרים הפיזיים אז כשמישור הביטוי השכלי הוא 5 זה בדרך כלל מעיד על קואורדינציה וקשר שכל-גוף מאוד משוכללים.

עכשיו המישור השכלי של רונן מאוד תקשורתי אבל המישור הרגשי שלו (7) מאוד מופנם...הרגש שלו חוקר לעומקם של דברים ואפילו בעל מוטיבים דתיים...אז במקרה שלו אם השכל שלו "חפפן" , אז הרגש שלו "ישגע" אותו מבפנים, אבל אם הוא מצליח להגיע לאיזו שהיא קורלציה (סנכרון) טובה בין השכל לרגש הוא יוכל מהר מאוד להבין את מהותו הבסיסית של כל דבר כמעט.

זו הדוגמא
עכשיו אתם מוזמנים למצא אצלכם את ערכי מישורי הביטוי...ואם אתם רוצים לשאול מה אומר מספר כזה או מספר אחר אז תשרשרו כאן שאלה...אבל...בגלל שאני כאן בעצם מעביר לכם  קורס נומרולוגיה ולא סתם נותן שרותי נומרולוגיה אז תכתבו קודם מה אתם מבינים שמספר מסויים מבטא במישור הספציפי ואני אוסיף את ההערות וההארות שלי.
(לדוגמא: אהלן בארס, יצא לי במישור השכלי 1...ממה שאני מבין מהתאור של המספרים שכתבת המשמעות של זה היא...בלה בלה בלה...מה דעתך?..;)

תוקן על ידי - בארס - 07/06/2006 15:51:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 17:51 לינק ישיר 

הדבר הבא שאני אסקור הוא את פירוק תאריך הלידה לגורמי גורמים:)

כל המספרים מ 1 עד 9 מייצגים כאמור תדר מסויים, אופי מסויים ורוב התכונות והדפוסים האלו מצויים אצלנו בצורה זו או אחרת.
בתאריך הלידה אנחנו יכולים למצא באיזה אופן באים ליידי ביטוי בטבע שלנו כל אחת מהתכונות האלו.
לשם ההפשטה אני אצמצם כרגע את כל אחד מהתדרים האלו לתכונה בודדת באופן הבא:
1- מייצג את החשיבה
2. רגש
3. יצירתיות
4. תכנון והתמדה
5. היפעלות
6. חברתיות
7. חקר והשראה
8. שליטה
9. רגש החמלה האוניברסאלי.

בהודעה הקודמת מצאנו דרך השם את תכונות האופי שלנו במישורים השכלי, רגשי, פיזי ואינטואיטיב...את החצי השני של התמונה נותן לנו תאריך הלידה ובו אנחנו נגלה באיזה אופן באה ליידי ביטוי כל אחת מהתכונות שכתבתי למעלה...לשם כך אני אתאר כרגע את הדבר הלא מוסבר הזה שנקרא משולש הקסם של תאריך הלידה , אין לי מושג איך זה עובד ולמה דוקא ככה...אבל ככה זה :)

ניקח תאריך לידה לדוגמא 7 לדצמבר 1975

תחילה נכתוב אותו באופן הבא:

75 19 07  12

את המספרים אנחנו כותבים כמובן משמאל לימין ושימו לב שכתבתי ראשון את החודש (12) ואחריו את יום הלידה בשתי ספרות ! (07) וגם את שנת הלידה פירקתי לזוגות מספרים (19 ו- 75)

עכשיו אנחנו ניקח כל צמד מספרים ונמצמצם אותם לספרה בודדת באופן הבא:

75 19 07  12
3    1   7   3

שימו לב במקרה של 7 +5 = 12 אני ממשיך לצמצם 1+2 = 3 וכותב ישר את הספרה האחרונה.
ולמקרה של 7+0 = 7 .

עכשיו נמשיך ונצמצם כל צמד מספרים

75 19 07  12
3    1   7   3
   4        2

(1+3 =4  ו...3 +7=11 ממשיכים לצמצם 1+1=2)

נמשיך פעם נוספת ונקבל את משולש הקסם המלא:

75 19 07  12
3    1   7   3
   4        2
        6

הסיכום הסופי של תאריך הלידה במקרה הזה הוא 6...ואם בסיכום הסופי יוצא לכם אחד משלושת המספרים הגבוהים..11, 22 או 33...אז יש לזכור את זה לפני הצמצום הסופי כי אז המשמעות של הצמצום של המספרים האלו (2, 4 או 6) לא יהיה במשמעות הרגילה של המספרים הבסיסיים אלא בעל איכויות נוספות.

ועכשיו ניקח את משולש הקסם ונספור כמה פעמים מופיע בו (במשולש המלא) כל מספר באופן הבא:

1- 3
2- 2
3- 2
4- 1
5- 1
6- 1
7- 3
8- 0
9- 1

עכשיו הספירה הזאת גורסת שהחשיבה(1) של האדם שנולד בתאריך הזה היא יצירתית (3)
הרגש(2) שלו מאוד פגיע (2)...זה המקרה של רגישות יתר יתר ף)
היצירתיות שלו (3) גם רגישה (2) ויותר נוח לו לבטא יצירתיות תוך כדי שיתוף פעולה מאשר לבד עם עצמו וכן הלאה.

כאשר מספר מסויים לא מופיע בכלל במשולש הקסם - כמו במקרה שלנו עם המספר 8...זה אומר אחת משתיים : או שבתחום המסויים הזה האדם לא מוגבל לדפוס פעולה מסויים והוא בעצם מפותח במלואו אצלו ...או שיש לו חסימה של ביטוי בתחום הזה והוא צריך מאמץ ויוזמה מיוחדים כדי להתבטא בו...אבל בדרך כלל אין לו צורך פנימי עמוק בזה. דוגמא מאוד נפוצה היא אנשים שאין להם במשולש הקסם את המספר 6...אלו אנשים שבדרך כלל לא מרגישים צורך מיוחד בחיי חברה ומסיבות וארועים חברתיים פשוט לא עושים להם את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 08:43 לינק ישיר 

ממש קורס אתה מעביר לנו!!!

הדפסתי וקראתי בבית בשבת.

1) נראה לי שדעותינו חלוקות בנוגע לתרגיל 3+7...

2) התוכל לתאר את כל האופציות של ה שכליים, רגשיים,פיזיים ואינטואיטיבים.

אני מתכוון שלכל אחד תתן את כל הניתוחים היינו לכל המספרים.

3) משהו לא כל כך נראה  לי בשימוש בתאריך הלועזי,

האם אין משמעות לגילו של העולם?

והרי העולם הוא בן 5766 שנים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2006 17:39 לינק ישיר 

1. פשיייי...איזו טעות! 3+7 = 10 כמובן. - זו תזכורת שיש לשים לב היטב כשמחשבים.

2. תשכח מיזה. נראה לך שאין לי מה לעשות בחיים?...העקרון של תשעת המספרים הוא אותו עקרון ועליכם עשיו להפעיל את הראש ואת הלב, כמו שאמרתי...תעלו שאלות ספציפיות עם הניתוח שלכם ואני אתן את הזוית שלי...ככה יהיה לי יותר קל כי כל פעם אני פשוט אשלוף את הידע שלי וגם אתם תתאמנו.

3. אין עם זה שום בעיה. ד"א פעם קראתי על התזמון של העידנים ע"פ הקבלה (או משהו יהודי אחר) והם נקבעו כל 2000 שנה (מתחלף עידן) כאשר התזמון היה בסנכרון עם הלוח הנוצרי (הווה אומר בזמן שנולד ישו , גם ע"פ הטיעון הקבלי ההוא...התחלף עידן על פני כדור הארץ)

4. המשמעות היא קבועה אלא שכל פעם מדובר בסקאלה או סדר גודל אחר של השפעה...במקרה של גיל העולם אז המשמעות תהייה ההשפעה הכללית על כל האנושות, במקרה הזה הערך של צמצום 5766 יהיה 6 כלומר...שנה שהדגש בה על שלום ומשפחה (שיהיה ;)
מדובר בעיקרון בסיסי של מחזוריות.
וכמו כן אפשר למצא את השנה האישית של כל אדם...שכן כל שנה הוא נתון ל"צליל" אחר של השפעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 10:30 לינק ישיר 

מה בנוגע למשמעותו המילולית של השם?

ולהעיר שדווקא אצל בני ישראל, כמעט בכל שם אתה רואה משמעות!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2006 12:30 לינק ישיר 

מסופר במדרש רבה בפרשת שלח [ פרשה י' במדרש]

על כך שיש אנשים שהשם שלהם נאה אך מעשיהם כעורים
על בעלי שמות מכוערים ומעשיהם נאים
ועל שמות ומעשים טובים.

1) ישמעאל - שומע אל
עשו - עושה רצון עושיו

אך מעשיהם רעים.

2) שמות כעורים ומעשים נאים [ עולי הגולה " בני ברק" "בני סיסרא" "בני תמח"]

3) כל המרגלים בעלי שמות מכוערים ומעשים מכוערים. ועיין שמותם בתחילת הפרשה.

בארס, רוצה לנתח את ישמעאל ואת עשו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2006 15:23 לינק ישיר 

בסבבה

1     1     = רצון הנשמה = 2
ישמעאל 
 3 4 7 3 = אישיות = 17 = 8

אנחנו רואים כאן שרצון הנשמה שהוא הכוח המניע מאחורי הכלאים הוא 2, זה אומר שהאדם הזה "רוצה להיות ביחד" רוצה תמיכה, קירבה, רוצה וזקוק לעידוד והאישיות שלו שהיא הכוח המוציא לפועל היא דוקא כוחנית (8) . כלומר המספרים כאן מציגים סבירות גבוהה לקיומו של דפוס של משחקי כוח כלפי חוץ עד כדי שטלתנות ואגרסיביות שמטרתה להסתיר את חוסר הבטחון והצורך בתמיכה.

המממ....*סופר על האצבעות*
19 = 1+9 = 10 = 1 כמובן

1= למידה וגילוי
פיזי 1
רגשי 2
מנטלי 2
אינטואיטיבי 1

כאן אנחנו רואים סוג של ראשוניות (בוסריות במובן מסויים) במישור הפיזי, אפילו קצת שלומיאליות.
הרגש והשכל שוב לא מציגים עצמאות אלא צורך מתמיד בהיזון חוזר
והמישור האינטואיטיבי שדרכו מגיעים התובנות לאדם הוא דרך האספקט המנטלי, כלומר קריאה וידע.

1 6 = רצון הנשמה = 7
עשיו
7 3 = אישיות = 10= 1

אצל עשיו אנחנו רואים שרצון הנשמה הוא אחדות עם האל (7), מה שמניע אותו הוא הצורך להבין כאשר האישיות שלו היא 1 (שהיא צמצום של 10 שזו השאיפה לפרפקציוניזם) ההוצאה לפועל של הרצון הפנימי שלו יכולה לבוא ליידי ביטוי בצורה די אגואיסטית.

סה"כ = 17= 8

בסופו של דבר מטרת השם והכיוון אליו הוא מכוון את בעליו הוא השגת עוצמה, או איזון בין רוח לחומר אם מבוטא הצד הגבוה של המספר (8= איזון בין חומר לרוח במובן הרוחני שלו).
פיזי 0
רגשי 2
מנטלי 1
אינטואיטיבי 1

כאן אנחנו רואים שאין דפוס מוגדר למישור הפיזי שזה מעיד או על שליטה מלאה במישור או על חוסר דומיננטיות שלו. רגישות גבוהה במישור הרגשיו חשיבה רעיונית (1) אך שטחית משהו.

תוקן על ידי - אזרחי - 30/06/2006 11:04:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2006 17:34 לינק ישיר 

זה אומר שאין לו דפוס ביטוי מוגדר לרצון הנשמה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2006 09:30 לינק ישיר 

בארס, תעשה בבקשה ניתוח ל"ישיבת הגולשים"

יש לך גם את תאריך הפתיחה [ מופיע כשם של אשכול]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > נומרולוגיה ~~~ בארס~~~
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.