בית פורומים עצור כאן חושבים

"פסקי הלכה" בדיני פקוח נפש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2006 08:45 לינק ישיר 

שנרב

אני מופתע מתגובתך. אני חש עמם הזדהות רבה מסיבות רבות.

א. יהודי נמצא במצוקה, ואפילו אם הוא הביא אותה על עצמו, עדיין מצוקתו נוגעת לליבי.
ב. מניין לך שאינם מתחרטים על החלטם, וכי אין אדם טועה בשיקול הדעת, הרי הם בחרו לפי מה שחשבו שיוסיף טוב.
ג. יתכן שרבים מהם הוכו בסנוורים - סנוורי הדמגוגיה / השיכנוע / ההסתרה וההטעיה / ההבטחות וכו'.
ד. ומה על הילדים?
ה. וכי בחירתם בבחירות היא שהכריעה את מצבם - כמה מנדטים הם שבים?

ואגב:
ובכלל האין מצוקתם אינה רק מצוקה אישית אלא גם ביטוי למצוקה עמוקה בה נתונים כל יושבי הגבולות, הנמצאים כשבויים ביד אלו שיושבים במרכז הנינוח השלטוני שעושה טוב כטוב בעיניו?

סוף דבר גם טעו בין בשוגג בין באונס ובין ברצון, עתה שהחרב מתנופנפת מעל צוארם, והם מנוצלים בציניות ושבויים ביד השלטון הרי אני חש כלפיהם רחמים רבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 13:04 לינק ישיר 

מייציץ,
אני חולק עליך. ההלכה כבר אלפי שנים עושה שיקולים של מה יקרה אם כולם יעשו אותו דבר (רוב ככל התקנות של חז"ל מבוססות על כך). זו אינה המצאה קאנטיאנית. ספר החינוך מלא בהנמקות כאלה, ויש הרבה כאלה גם בדיונים הלכתיים, ואכ"מ. זה ממש לא נכון, ולכן לדעתי זוהי טעות בדבר משנה, כלומר בודאי טעות הלכתית גמורה ופשוטה.
אני מסכים לדבריך כאפיון חרדי מסויים (שהם יותר מעמידים את הפרט במרכז. ואני אישית אפילו נוטה לצדד בעמדה כזו), אבל רק במישורים של מינון. הקביעה הקטגורית שלך לא נכונה. וכאן זו בעליל קביעה קטגורית.
האם ההיתר לרופא לחזור מנסיעה לריפוי בשבת אינו מעיד על חשיבה כזו? ובפשטות ההיתר אינו דרבנן אלא דאורייתא. זהו ששיקול של פיקו"נ, אלא שהוא רחב יותר.

ירוחם,
התכוונתי שגם אני לא מתייחס לציבור במדינת ישראל ככלל ישראל, ובעיניי זו אינה מדינה יהודית. בזה אני דומה לו. אולם אין לכך כל קשר לשאלה האם להתייחס לציבור של יהודים שיושב במקום כלשהו, ולקחת את מצבם בחשבון כשפוסקים הלכה. כפי שכתבתי לעיל, מי שאינו עושה כן, הוא טועה בדבר משנה. כאמור, צריך לשקול כך גם באוסטרליה, ואין לכך קשר לציונות.
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "פסקי הלכה" בדיני פקוח נפש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.