| נשלח ב-16/7/2006 15:43 |
|
| |
מה פירוש בגובה העיניים?
ואיך זה בא לידי ביטוי?
ומה ההשלכות של לא בגובה העיניים ומה ההשלכות של כן בגובה העיניים?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2006 15:19 |
|
| |
בגובה העיניים זה יחסים בין שווים, לא מלמטה כלפי מעלה, ולא מלמעלה כלפי מטה. בלי קשר להיררכיות, גיל, מין, מעמד, מצב כלכלי. דיבור עם מישהו בגובה העיניים - לדבר ממקום של שווים, אפילו יש גורמים לכאן או לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2006 20:01 |
|
| |
בגובה העינים-
גם אם אני יותר חכם / נבון / מנוסה ויש לי הרבה מה לתרום למי שעומד מולי עדיין למי שעומד לי יש מה לתרום לי
גם אם אני יותר חכם / נבון / מנוסה ויש לי הרבה מה לתרום למי שעומד מולי , אני יתן לו רק את מה שהוא יכול לקבל. את מה שהוא יכול לעכל. את מה שהוא צריך ולא את מה שאני צריך כדי שיעריכו אותי / ידעו כמה אני חכם / כמה צריך אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2006 05:17 |
|
| |
אני לא בטוחה שצריך לדבר בסגנון ההתבטאות של הזולת ... זה יוצר תחושה של צביעות (מרגישים שאתה שם מסכה ואם לא עכשיו ירגישו בעתיד,כי יש מרווח בין מי שאתה -המתבטא בסגנון ההתבטאות שלך לבין מי שאתה מנסה להציג ) , (בעצם לא בטוח כי ייתכן שאפשר גם אחרת) בכל מקרה קח לדוגמא את המצב שתמיד אומרים שערסים יעריכו ויכבדו אותך יותר אם אתה אתה ופשוט מעריך את עצמך ולא עושה עליהם פוזות בחזרה.
הקיצר.במצבנו הנוכחי לא נראה לי שצריך לדבר בסגנון התבטאות של האחר. למרות שזה כמעט הכרחי ובא לבד כשאני ביחד עם בן אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2006 22:18 |
|
| |
אזרחית אני ממש מסכימה... ונראה לי שנכנס כאן גם העניין ש"הזולת הוא ראי" שאנחנו צריכים מתוך התבוננות בזולת להיבן על עצמנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2006 11:09 |
|
| |
גם אני חושב שהאזרחית קלעה בול.
ניינוי, לא הבנתי מה הוספת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2006 01:11 |
|
| |
"אם כבר אז אני יכולה לנטרל את השפיטה של הזולת מתוך נקודת מוצא שהזולת עדיין לא הספיק להבין דברים שאני כבר הבנתי"...
אז יש כאן שפיטה.
מה שאני התכוונתי זה שאם אני יעמוד מול אדם כזה, ויהיו בינינו פערים לא משנה מאיזו סיבה, אני אנסה להגיע לנקודה שבה אני מזדהה איתו, מראה לו איך אני הייתי מתמודדת עם הסיטואציה בה הוא נמצא ומנסה ללמוד ממנו על הדרך שהוא בחר ללכת בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2006 11:01 |
|
| |
נכון.
זה נראה לי בגובה העיניים.
|
|
|