בית פורומים עצור כאן חושבים

בוכים כבר אלפיים שנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2006 09:20 לינק ישיר 
בוכים כבר אלפיים שנה

הבוקר התעוררתי כשאני שואל את עצמ את השאלה הבאה:

בוכים כבר אלפיים שנה על בית המקדש שחרב, על בית מקדש שבנה הורדוס!

לדברי הגמרא (בבא בתרא דף ג עמוד ב), היה הורדוס עבד שמרד באדוניו, רצח את כל בית המלוכה, הרג את כל החכמים, אולי נקרופיל.

"... אמרי: מי שלא ראה בנין הורדוס, לא ראה בנין נאה מימיו".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2006 05:49 לינק ישיר 

מיימוני נכבדי,

משאלת הגמ' בסיפור הורדוס שבמסכת בבא בתרא דף ד' ע"ב הבנתי, שהגמרא מתייחסת למעשי הורדוס לבית המקדש הישן, כאל  "הריסת המקדש הישן ובניית אחר תחתיו" ולא כאל "עבודת צבע" או שהוא רק כ"מוסיף על הישן":

"... בבא בן בוטא היכי אסביה ליה עצה להורדוס למיסתריה לבית המקדש? והאמר רב חסדא: לא ליסתור איניש בי כנישתא עד דבני בי כנישתא אחריתא!

אי בעית אימא: תיוהא חזא ביה; איבעית אימא: מלכותא שאני, דלא הדרא ביה, דאמר שמואל: אי אמר מלכותא עקרנא טורי, עקר טורי ולא הדר ביה
".

להרוס!!!

גם לא היה נראה לי לומר, ששאלת הגמרא היתה, איך יעץ בבא בן בוטא להורדוס להרוס את המקדש הישן, ואילו הורודוס העדיף לשפצו.

הורדוס לא הי איזה שיפוצניק סוג ב'.

ובפרט אם אסתמך על ג'וזפוס בקדמוניות טו יא

תוקן על ידי - נישטאיך - 31/07/2006 5:53:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2006 09:16 לינק ישיר 

נישטאיך

אתה כמובן צודק.

וכמדומה שאחת השאלות שהצגתי לעיל, או הייתי אמור להציג, היא מה בדיוק עשה הורדוס למקדש.

ולכן ראוי לסכם את המקורות ואת התיאוריות. ואם תוכל לעשות זאת כדרכך בקודש, זה יחסוך לי את הזמן, ותוסיף עוד אבן טובה לכתרך. (לא הכרתי את המקור ביוספוס פלביוס, למשל...).

ולפיכך הריני מציג את השאלה:

מה היתה התוספת של הורדוס לבנין, ומה המקורות שמעידים על זה, ומה התיאוריות ביחס לכך בין החוקרים?

ויש גם לדון מה היה המעמד של הבניה של הורדוס, במיוחד אם נניח שהיה גוי? ובאלו כספים מימן את הבניה הזו (כספי ישראל, כספי רומא, כספיו האישיים?).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2006 10:06 לינק ישיר 

הרב מימוני
האם זה נקרא שיפוצים

א"ל: שדר שליחא, וליזיל שתא וליעכב שתא ולהדר שתא, אדהכי והכי סתרית [ליה] ובניית [ליה]. עבד הכי. שלחו ליה: אם לא סתרתה אל תסתור, ואם סתרתה אל תבני, ואם סתרתה ובנית, עבדי בישא בתר דעבדין מתמלכין,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2006 08:20 לינק ישיר 

מיימוני

<"מה היתה התוספת של הורדוס לבנין, המקורות שמעידים על זה, ומה התיאוריות ביחס לכך בין החוקרים ויש גם לדון מה היה המעמד של הבניה של הורדוס, במיוחד אם נניח שהיה גוי? ובאלו כספים מימן את הבניה הזו (כספי ישראל, כספי רומא, כספיו האישיים?">

''בשנת חמש עשרה למלכו, יצא דבר מלכות מלפניו להרוס את בית המקדש הנושן,  ולשוב ולבנותו ביתר שאת וביתר והדר מבתחלה, כסף אין קצה, וזהב אין חקר הוציא מאוצרותיו, על מבנה הבית  הגדול והקדוש הזה, ובתבונת כפיו הרחיב את גבול קדשו פי שנים מאשר היה בראשונה, ויקיפהו בחומה נשגבה סביב, אולמים חדשים מחושקים ביפעת תפארה, ומתנוססים כאבני נזר בהדר גאונם, כוננו ידיו סביב היכל ה'...". (ג'וזפוס, "מלחמות היהודים", מהדורת  שולמן,  פרק כא)

במקור זה תשובה לשאלותיך.

תוקן על ידי - נישטאיך - 01/08/2006 8:24:06 עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בוכים כבר אלפיים שנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext