בית פורומים עצור כאן חושבים

תאכלנה נשים פרים עוללי טיפוחים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/8/2008 00:35 לינק ישיר 

הרב מיכי
 חולההאוכל ביום הכיפורים-מברך ברכת המזון ואומר גם יעלה ויבא. נדמה שעונשו של האוכל כרת, לעומת הלאו של החזיר!

מיכה
ומה אתה לומד על איסור אכילת הקוף? וממה את לומד על איסור אכילת הקנגורו?

עניין של בל תשקצו, זה מאד מאד יחסי, יש תרבויות שאכילת הקוף זו בגדר נורמה,- במו עייני ראיתי במזרח, במסעדה מפוארת, כשמגישים לאדם מאד חשוב ועשיר כנראה- קוף חי, והמלצר פתח לקוף את הראש, והאדם? שתה את המח של הקוף בעודו חם.
לי זה היה יותר מבל תשקצו, אבל את השקץ  קובעת התרבות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 00:58 לינק ישיר 

יש גם "תרבויות" - ש"קדושים תהיו" זה להתופצץ בתוך אוטובוס מלא אזרחים של ה"בני דודים".

ניתן להגדיר שקר כ"אמירת אמת", ואז להגיד - האמת שלך היא מה שאתה חושב לנכון, האמת שלי היא מה שאני חושב ללא נכון. מה רע?

איסור אכילת הקוף והקננגרו - האם הם אינם חיה או בהמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 01:01 לינק ישיר 

אדם אחד, שלובש כובע וחליפה - ואף קיבל - לא יודע ממי - את התואר רב, אמר באחד השיעורים שלו, ברצונו להראות את ההבדל בין "דעת תורה" ו"דעת בעלבתים", אז הוא אמר כך: כל מה שאנחנו רואים כאמת - האמת הפוכה ממנו (במילים אחרות הוא התכוון להגיד - דעת בעלבתים הפך דעת תורה. רק בצורה יותר מתוחכמת ו"מודרנית"). למעשה ניתן לפרוך זאת בקלות, אם נחיל את המשפט הזה על עצמו -

כל מה שאנחנו רואים במשפט זה כאמת - האמת הפוכה ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 09:57 לינק ישיר 

ירוחם, האוכל ביוה"כ אוכל דבר היתר בשעה אסורה, ולא דבר איסור. במקרה כזה מה שמתעורר אינו הבעיה של ברכה על איסור אלא ברכה בעת עשיית מעשה אסור (בוצע ברך ניאץ השם), וזה כמובן לא קיים בשעה שהוא אוכל כדין ללא עבירה. לעומת זאת, חזיר הוא חפצא של איסור גם אם אני אוכל אותו בהיתר (מחמת פיקו"נ). על כן לא קרב זה אל זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 15:35 לינק ישיר 

מיכה

שאלה מעניינת.

אני סבור שיש לי חוש הומור. אני סבור שבשעת הדחק הייתי אוכל בשר אדם (אבל אין דומה דיון תיאורטי למצב בפועל, שלא יבוא חלילה) וגם קביעה זו נקבעת אצלי על פי שיקול שכלי, שמתעלם מהרגש שמבקש לומר דברים אחרים.

אבל אני סבור שהטאבו שלנו נגד אכילת בשר אדם הוא ראשוני יותר מאשר ההומור. הא ראיה, שיש בני אדם שמעידים עליהם שאין להם הומור אבל הם בוודאי יסתייגו מאכילת בשר אדם.

אך אם יש טאבו בנפש נגד אכילת בשר אדם, וזה נכלל ב"מוסר טבעי", אזי על פי הגדרה זה צריך להיות משותף לכל בני האדם באשר הם בעלי פסיכולוגיה אנושית. אז איך נסביר את תופעת הקניבליזם?

חוששני שאיני מכיר מספיק את התופעה. אני מכיר אותה בעיקר מסיפורים ומעט מאיזכורים במחקר. בסיפורים (ז'ול ורן? מי עוד כתב על אפריקה וקניבליזם?) הקניבלים אוכלים בשר אדם להנאתם. במחקר כמדומה שקניבליזם נעשה רק בטכס דתי וגם שם, אולי (השערה של חוקר כלשהו) כדי לרכוש את התכונות שהיו לאדם שבשרו נאכל (כגון לוחם גדול).

כיון שהאשכול עוסק בכל המסתעף מאכילת בשר אדם, אולי ראוי לדון מעט על תופעת הקניבליזם (הומור ניתן להשאיר לאשכולות אחרים. וזו, כמדומה, הערה הומוריסטית).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 15:54 לינק ישיר 

נו נו

ואכמ"ל

[וזו הערה הומוריסטית באמת]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/8/2008 16:02 לינק ישיר 

[מיימוני,

לאחרונה התפרסם מחקר טוען שאין ומעולם לא היתה בעולם תופעה של קניבליזם (כתופעה תרבותית ולא כארוע חד-פעמי בשעת הדחק). מסתבר, ע"פ אותו המחקר, שבשבטים באפריקה ובאוסטרליה היתה נפוצה השמועה על קניבליזם. שמועה זו תמיד "הודבקה" לשבט אחר, בד"כ אויב...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 16:09 לינק ישיר 

[נו, נו, אמאשלום. אין קניבליזם? לא ראית את הדיווחים על ישיבת מפלגת קדימה בשבוע הקודם? ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 16:35 לינק ישיר 

מואדיב,
אני מוחה בשם הקניבלים. גם בהם לא ראוי לפגוע (הם לפחות עושים זאת בתמימות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 19:49 לינק ישיר 

[מאדיב,

מדברים כאן על קניבליזם, על כך שחיות טורפות חיות כבר שמענו ולא הופתענו..]

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2008 20:15 לינק ישיר 

זוהר,
 בכלל דבריך דבריי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2008 00:14 לינק ישיר 

באפריקה נכנס  יהודי לאטליז לבשר אדם, ושאל

- כמה עולה בשר אדם?

איזה שאלה?- תלוי איזה בשר, יש בשר כתף חזה שוק ירך מח, וכד'

-כמה  עולה קילו מח?

- תלוי- יש בשר  של ליכןדניקים של מפלגת העבודה של קדימה של אגודה מרץ וכו'

- כמה עולה מח של מפדלניק?

- חמישה דולר

-ושל אנשי קדימה?

- מאה דולר,

- למה המח של אנשי קדימה כל כך יקר?

-אתה יודע כמה אנשי קדימה צריכים להרוג בשביל קילו מח.

חברי הפורום רשאים להחליף, את המוחות והשמות כראות עייניהם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2008 00:19 לינק ישיר 

הרב מיכי

לא הבנתי את ההבדל, באותו רגע שהבשר הותר לו, בשבילו הבשר  לא איסור, באותו רגע שהאכילה ביוה"כ הותרה לו האיסור של אכילה בטל בשבילו.,

כ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2008 15:37 לינק ישיר 

אמשלום

<"לאחרונה התפרסם מחקר טוען שאין ומעולם לא היתה בעולם תופעה של קניבליזם">

אמרו לי שבאי פיג'י היתה בעיה של קניבליזם עד סוף המאה ה-19 

כששאלתי אם התופעה עדיין קיימת שם, ענו לי שהם אכלו את כל הקניבלים. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תאכלנה נשים פרים עוללי טיפוחים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.