בית פורומים עצור כאן חושבים

הישיבה הראשונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2006 09:34 לינק ישיר 
הישיבה הראשונה

הגמרא ביומא כח (וכן מובא בילקוט שמעוני) מספרת שמעולם לא פסקה ישיבה מישראל. לענ"ד מדובר בתוספת מאוחרת יותר מתקופת התלמוד. אשמח אם אחד מן המלומדים כאן בק"ק עצור כאן חושבים, יוכל להציג בפני הוכחה כלשהי שרעיון הישיבה הוא עתיק כפי שמציגה אותו הגמרא.
ובמילים אחרות היכן נוסדה הישיבה הראשונה ?
                                                                                                     בצפיה לישועה
                                                                                                              מיגו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2006 20:37 לינק ישיר 

אמשלום

אני לא אתווכח איתך עכשיו על מה שאמרת אבל יש לי ראיה אחרת (א"כ מתקופת האמוראים ולא התנאים):

"רבי אבהו הוה יתיב מתני בכנישתא מדרתה בקיסרין והוה תמן מיתא אתת ענתא דנשיאת כפים ולא שאלון ליה אתת ענתא דמיכלא ושאלון ליה אמר לון על נשיאת כפים לא שאלתון לי ולמיכלא שאלתון לי כיון דשמעו כן הוה כל חד וחד שמיט גרמיה וערק" (ירושלמי ברכות פ"ג ה"א) תוקן על ידי - הבאבא_תור - 08/08/2006 20:38:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2006 20:42 לינק ישיר 

באבא,

הוויכוח שיש או אין לך, אינו איתי אלא עם הטענות שהבאתי משמו של רובינשטיין. אני עצמי קטונתי מכדי להביע עליהן איזו שהיא עמדה. אני ממליצה לך לקרוא את מאמרו - הוא סוקר את כל ההופעות של המושג "מתיבתא" (על גווניו השונים) בספרות חז"ל ומנתח אותן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2006 20:44 לינק ישיר 

בסדר, רק רציתי לומר שאני לא מתעלם ממה שאמרת ואני לא מוכן / מסוגל / מעוניין לדון בהם עכשיו.

ומה את אומרת על הראיה האחרונה שלי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 21:17 לינק ישיר 

ברור שהמושג "ישיבה" כבר היה נפוץ בזמן התנאים ומשמעו ישיבה בצוותא ללימוד כמאמרם בגמרא "מה יעשה האדם ויחכם ירבה בישיבה וימעט בחכמה", וכך מצינו כבר בלשון המשנה את המושג ישיבה, כגון בפרקי אבות "מרבה ישיבה מרבה חכמה" או במסכתות זבחים וידים  ועוד "ביום שהושיבו את רבי אלעזר בן עזריה בישיבה" וכן באבות דרבי נתן "מה ששמשתי לחכמים בישיבה" ובמסכת שמחות לגבי רבי יוחנן "תלמידך יושבין בישיבה לפניך".

ומה שנאמר בגמרא "אברהם זקן ויושב בישיבה" או "מעולם לא פסקה ישיבה  מאבותינו" כך במצרים  וכך במדבר וכו'.  או "העמידו ישיבה על פתחו של חזקיהו" שחלה, וכדומה. ברור שהכונה לצורת לימוד כלשהי עם מישהו זולתו. ולענ"ד בכל הדורות וגם בדורינו המושג "ישיבה" די גמיש, ויש לו הרבה צורות ונוסחאות וסגנונות, ובעיני "אין ישיבה אלא לשון עכבה" דהיינו מקום בו עוצרים ממרוצה ופעילות ומתעכבים ללמוד.

ואולי גם כינוס רבנן ותלמידהון באתרא הדין ובפורום דידן  (עצור לשון עכבה) בשם "ישיבה" יקרא...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הישיבה הראשונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext