בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

סיפור ששמעתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2006 23:06 לינק ישיר 
סיפור ששמעתי

הסיפור הזה אמור להיות סיפור צדיקים שמעתי אתמול לא הבנתי ורציתי להבין .

היה רב אחד שהתלמידים שלו שאלו אותו מה זה לעבוד לשם שמיים

אמר להם יש אחד שעובד לשם שמיים תלכו אליו ותראו

הלכו לזה שסיפר להם עליו וראו אדם שמן אוכל . אוכל ואוכל ואוכל ולא מפסיק לאכול .  שאלו אותו , למה אתה עובד לשם שמיים?(ואני הבנתי משפט זה כך: למה במעשייך דווקא אתה עובד לשם שמיים - למה מעשייך נקראים לשם שמיים כרגע) .

אמר להם : סבא שלי היה רזה כשתפסו אותו צלבו אותו והוא נשרף מהר כי הוא היה רזה . אני אוכל ואוכל ואמשיך להשמין , ככה שיתפסו אותי אני אהיה ממש שמן ולכן אני אמות לאט לאט.יקח לי זמן עד שאמות . (כשסיפר את זה את הפאנץ נתן בחיוך ).

באשכרה : התגובה הראשונה שלי היתה : איזה סיפור מעפן . כאילו מה הסיפור כל הקטע זה נקמה בהם שישרפו אותו . מה זה משנה איך ימות ,ימות. מה הקשר ומה החשיבות.

אחר כך התחלתי לחפש פרשנויות מיסטיות למינהן וכל מיני קישורים .

מה אתם חושבים על הסיפור ? איך אתם מבינים אותו? מה זה הלאכול הזה? מה הוא אוכל ? מי תופס אותו . ומה אומר הסיפור הזה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2006 10:09 לינק ישיר 

קראו לו איציק והוא היה עם הארץ חוטב עצים שאביו מת ממכות של גויים שרצו לגרום לו להמיר דתו והוא לא הסכים.

אביו היה רזה וחלש ואיציק ראה איך הורגים את אביו.

איציק הבטיח לעצמו שהוא יהיה כזה גדול וחזק שאם מישהו יאמר לו להמיר את דתו הוא ישבור לו את העצמות.

וכל האוכל שהוא הרגיל את עצמו לאכול כל כך הרבה היה אכילה שמוגדרת לשם שמיים.

אותם תלמידי החכמים שנשלחו לראות אותו נשלחו כדי ללמוד שישנה עבודת השם גם בדברים שאין הם מכירים מתוך הספרים אלא בין אדם למקום.

דברים שהפרט מוציא מעצמו כשהוא עומד מול ה' ומחליט לעשות דבר שיפאר את שמו של ה' או ירצה אותו באופן אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2006 15:15 לינק ישיר 

וואלה .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > סיפור ששמעתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext