| נשלח ב-20/8/2006 15:05 |
|
| |
נחש וחוה
הנחש ראה את אדם וחוה ערומים ועוסקים בתשמיש לעין כל ונתאוה לחוה.
הוא רצה להתחיל לדבר עם חוה ורצה שתיתן לאדם מעץ הדעת בכדי שימות..
ואף על פי שראה את חוה ואת אדם אוכלים פירות שאל אותה : " תגידי אסור לכם לאכול מהפירות?"
"מותר לאכול מהפירות" ענתה חוה " חוץ מעץ הדעת שאסור לאכול ממנו ולא לגעת כי מי שאוכל או נוגע מת"
מה שקרה זה שה' ציוה את אדם לא לאכול מהעץ ואדם אמר לחוה שאסור גם לגעת, והיא היתה סבורה שאסור לגעת.
הבעיה שלה היתה שהיא ענתה יותר ממה ששאלו אותה. שאלו אם אסור לאכול והיא ענתה גם על נגיעה.
הנחש דחף את חוה על העץ והראה לה שהנה היא לא מתה מהנגיעה, ואמר לה שכמו שלא מתים אם נוגעים ככה לא מתים אם אוכלים.
הנחש גם אמר לה שה' לא רוצה שהם יאכלו מהעץ כי מי שאוכל מהעץ יכול לברוא עולמות וה' לא רוצה שהם יהיו כמוהו.
הנחש סיפר לה שה' בעצמו אכל מעץ הדעת וכך הפך בעצמו להיות בורא עולמות.
חוה האמינה לנחש.
מצד אחד חוה יכלה לחשוב שהסיבה שהיא איננה מתה היא שהנגיעה שלה בעץ היתה באונס ולא ברצון, אבל היא פשוט חשבה שהעץ הזה הוא כמו סם המות ואין מצב לגעת בלי למות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 18:03 |
|
| |
תגיד אזרחי , אתה מכיר את הנחש הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 22:38 |
|
| |
ואני חשבתי ששני העצים הללו הם סמלים של ידע וחיים, לא עצים של ממש. ולמעשה לא העץ עיקר, אלא המצווה. איסור אחד היה להם, בגן מלא כל טוב, ולא יכלו לעמוד בו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 08:44 |
|
| |
לדעתי יש כאן, בנוסף לפשט, גם משל יפה.
ידוע שבלשון המקרא יחסי מין נקראים גם "דעת". לפי זה, האיסור לאכול מ"עץ הדעת" הוא משל לכל האיסורים שהתורה קובעת בנושא המין, למשל, איסורי זנות, ניאוף ונידה.
הסייג שקבע האדם - "לא תגעו בו" - הוא משל ל"איסור נגיעה", שהוא סייג שקבעו חז"ל לאיסורי העריות.
אולם, כמו שחוה טעתה ולא הבחינה בין הסייג לבין האיסור, כך גם בימינו יש אנשים (ונשים) שאינם מבחינים בין הסייג לבין עיקר האיסור, וחושבים, שאם הם לא מצליחים להתאפק ו"לשמור נגיעה", אז אין טעם שיתאפקו בכלל, והם יכולים "לאכול" את הכל.
פרשת עץ הדעת, כפי שתיארת אותה כאן, מלמדת אותנו שצריך תמיד להבחין בין הסייג לבין עיקר הדין.
תוקן על ידי - אראלסגל - 21/08/2006 8:45:21
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 10:14 |
|
| |
אם אכן מדובר על איסורי עריות אז גם אם נכשלים באיסור תורה, אין שום תרוץ "לבלוע" את הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 17:31 |
|
| |
נכון
אבל מבחינה פסיכולוגית, מי שנכשל בדבר אחד מרגיש לפעמים שהוא כבר "חצה את
הגבול", וכבר אין טעם שיקפיד על דברים אחרים. כמובן שזו לא גישה נכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 01:46 |
|
| |
חזר ושנה נעשה לו כהתר. - אראל אני עוזרת לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 21:43 |
|
| |
*
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2006 17:56 |
|
| |
טל, שאלת אם אני מכיר את הנחש הזה.
כן. אני קורא לו רוח שטות.
משהו כזה שמערפל אותי לפעמים ואז אני הופך לחולה מוכה ירח ובמקום להישאר בבית, אני יוצא לחופשה בלי להודיע
וההוריעם מחכים כמו משוגעים ומודאגים עד שאני פותח שוב את הדלת ונכנס חזרה הביתה.
ויש רוח שטות שההשפעה שלה רגעית
ויש רוח שטות שההשפעה שלה פגה אחרי הרבה זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 05:53 |
|
| |
האם אתה חש סיפוק בהיותך במצב של "מוכה ירח" ? האם זה סוג של התפרקות או הרפיה? אם החוויה גורמת הנאה \ מנוחת הנפש אז אולי ניתן לשייכה לקטגוריה הראשונה של "הדברים הנחוצים" בחיים ?
להזכירך, אתה מכיר שני דברים נחוצים (ראה אשכול הצפצפה):
1) להינות בחיים, ולברך על הטובה שה' משפיע לך, ולהכיר בטובו יתברך ובכך שטבע הטוב להיטיב. זה כולל שמיעת מוזיקה וליקוק גלידה עם אשתך, וגם תרגילי הרפיה, כל אחד ממה שהוא נהנה, או במילים מקצועיות מביאו למנוחת הנפש ולחיזוק הגוף והמצב רוח.
2)לעבוד את ה' ובמילים אחרות להשתמש בכוחות הנפש ובלבושי הנפש בכדי להתקשר בה' ובכדי לקשר אותו אל עולמו.
כל דבר שמונע מאלו השתי דברים הנחוצים הוא מטרד שאיננו מתאים כלל וכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 13:51 |
|
| |
אתה מגדיר את הדברים הנחוצים מהקטגוריה הראשונה כחטא?
כאן אני מדבר על מוכה ירח אמיתי:
על מקרים כמו "ברוגז" עם יהודי אחר, או כמו לשון הרע והטחת האשמות וזילזול וכדומה.
על הזמן שעובר עד שאני חוזר "הביתה" ולוקח שוב אחריות על חינוך הילדים, או שלום הבית, מתוך למידת שיטות ויישומם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2006 02:42 |
|
| |
אם כבר מדברים על הנחש וחוה יש עוף אחד ששמו הוא חול וכשחוה נתנה לו לאכול מעץ הדעת הוא סירב ולכן לא נגזרה עליו מיתה ואכן לפי המסורת הוא אף פעם לא מת אלא חי אלף שנה ואח"כ הוא מתחדש פרטים נוספים עיינו במדרש רבה על פרשת בראשית ואנציקלופדיות שונות שמאשרות זאת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2006 08:21 |
|
| |
לבנת הספיר, ברוך בואך לישיבת הגולשים, וישר כח על ההודעות עד כה!!!!!
אנציקלופדיות שונות שמאשרות זאת?
אנא ממך, הרחב וגלה לנו את שלא ידענו. איזה אנציקלופדיות ומה בדיוק הן אומרות?
|
|
|
|
|