בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

מה דעתכם על היכרות דרך האינטרנט (צ'ט בפרט), בעד נגד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/11/2006 12:10 לינק ישיר 

לפני כמה ימים היה אצלי חבר אחד שהתגרש.

סיבת הגירושין היא אמה של אשתו לשעבר.

היא שתלטנית כזו שכל הזמן רוצה שהבת שלה תבוא ותעזור לה בבית.

גם לאמא יש ילדים והיא רוצה שהבת הגדולה כל הזמן תבוא ותעזור לה.

והבת תמיד חלמה לצאת כבר מזה ולהתחתן.

וכך היה, הם התחתנו והיו כמה חודשים מאושרים.

אבל, כך הוא מספר, יש עבדים כאלו שרוצים חופש אבל אחרי שהם יוצאים לחופש הם כאילו חוזרים כמו מכורים אל המקום שבו הם עבדים.

וכך היה והיא התחילה ללכת כל יום לאמא שלה ולחזור הביתה ב24:00.

והוא היה חוזר מהעבודה בערב ונרדם עוד לפני שהם היו יושבים יחד לראות זה את זו.

וככה זה הידרדר והידרדר.

חבר שלו הציע לו לעבור לדירה רחוקה אבל הוא לא מימש את האופציה.

הוא גם לא הספיק להביא 3 ילדים [ שזו היתה ההצעה השניה של החבר שאמר שאחרי 3 ילדים כבר לא יהיה לה כח לאמא שלה]

הם הספיקו להביא ילד אחד.

אחר כך היא התחתנה שוב, והתגרשה אחרי 3 חודשים שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2006 10:22 לינק ישיר 

על כל פנים בנוגע לצ'אט.

כל המצ'אטטים עם בני המין השני יודעים בידיעה ברורה שההורמונים מתחילים מתישהו להשתולל. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/9/2007 02:43 לינק ישיר 

לק"י

מאמר יפה שמצאתי על שידוכים באינטרנט.

היכרויות דרך האינטרנט-המדריך

למעשה רעיון ההיכרויות דרך האינטרנט הוא שיטת השידוך המודרנית ,במקום ללכת לכל מיני שדכניות ו/או לדבר עם כל מיני קרובים פעם בשנה ,כשבחסדי ה' הם נזכרו בך בדיוק כי השכנה שלידם עובדת עם מישהי שמצבה המשפחתי דומה ו/או זהה לשלך (רווק/ה)  ולכן הם חושבים שבטוח אתם מתאימים וכל האנשים מסביב (שבוחשים בקדירה) מנסים לסבר את אוזנך ששווה לך לנסות, כי מה יש לך להפסיד.

במחשב יש לך את האופציה לתהות על קנקנו של הצד השני ,בלי תיווך (לפעמים גם לזה יש צורך במתווך צד ג') ובעיקר בלי הלחץ של "מה יש לך להפסיד".

את ההכרות דרך האינטרנט אני מחלק ל-2 מסלולים ראשיים :

1.אתרי הכרויות

2.  פורומים וצאטים למיניהם.

באתרי ההיכרויות לסוגיו ,ענפיו וגווניו אתה נמצא "בחנות" וירטואלית ,בה "המוצרים" מונחים לפנייך עם מס' קטלוגי ובו אתה יכול לרפרף ,לעיין ,לבחור את "הדגם" האהוב ,"שנת יצור" וכל האבזרים הנלווים.  לעומת זאת בפורומים למיניהם אתה נתקל מולך בשמות אנונימיים ,שלא בהכרח אתה יכול מיד לומר לעצמי ,כזה מתאים לי או עם זאת אני רוצה לצאת, התהליך המלווה הינו כמו דייג ,אתה יושב ומחכה לראות מתי תעלה בחכה שלך מישהי שאתה חושב שמתאימה לראש שלך (זאת בהנחה שאתה לא דון ז'ואן שמנסה להתחיל עם כל בת באשר היא בת).אחרי שנתתי את העקרונות המנחים את הקונספציה שלי להלן המלצותיי לאיך תתחיל עם בת הזוג בצורה הוירטואלית :הכלל הראשון והכי חשוב בהיכרות וירטואלית , זה אמא "פולניה" שתשב לך על הראש ותסביר לך כמה זה חשוב שתתחתן ,שסבא וסבתא לא נהיים צעירים ושכולם כולל הדודים שלא ידעת על קיומם מתים לרקוד בחתונה שלך.אחרי מוטיב מדרבן כזה ניגש לעניין

א)    בשביל קשר וירטואלי יש צורך במכשיר מחשב לא וירטואלי וגם רצוי שיהיה לך ספק (אבל זה דיון שלם על עלות המחיר ותועלת הדברים ,אך לא בזה אני אמור לדון).

ב)    החלטה על "דרך הפעולה" שלך (צאטים ו/או פורומים ו/או אתרי הכרויות)

ג)     במידה והחלטת על הרשמות לאתר הכרויות ,זכור הנך ממלא שאלון שבו כל דבר יבחן בקפידה אצל הצד השני ,לכן המנע משנויים דרסטיים :גיל,משקל,גובה .גם אם חשבת שעברת את הבחינה בתאוריה ,עדיין אתה צריך לזכור שאתה אמור לעבור מבחן מעשי ושם יתגלו כל הפרטים המדוקדקים שניסית "לעגל".

ד)    במידה והחלטתם על כיוון הפורומים ,זיכרו אתם במידה מסויימת כמו דייג ,קחו את הזמן ,חפשו מישהו שנשמע לכם בראש שלכם .

ה)    אם אתה נמצא בפורום שעורך מפגשים ,דע שיש לך אופציה להיפגש עם הצד השני בלי מחוייבות ואף לראות האם הוא נראה לך ויזואלית. 

לסיכום בקצרה דע מה להשיב לשואל על קשר וירטואלי :

כלל א: דע אין שום בושה במציאת הזיווג שלך דרך הדבר המכונה אינטארנעט .

כלל ב: בעולם הוירטואלי "כללי החיזור" נעלמים, אל תצפו שהגבר יבצע את הצעד הראשון, אם יש מישהי או מישהו שמוצא חן בעיינך ,לך על זה . הכי גרוע זה תקבל דחיה וירטואלית שבינינו הרבה פחות נוראית "מדחיה" בעולם האמיתי.

כלל ג: במידה והתחלתם את הקשר הוירטואלי ,אל תמשכו אותו יותר מדי זמן ,השתדלו להימנע מקשר ארוך בלי לעבור לעולם האמיתי ,קשר וירטואלי ארוך יוצר דמיונות וחלומות שלפעמים מתרסקים לנוכח המציאות.

כלל ד: אחרי שהתחלתם בקשר בעולם האמיתי, השתדלו שהקשר ישאר כמה שיותר אמיתי וכמה שפחות שיחות וירטואליות.

כלל ה: זכור התיעצות על דילמות בקשר לא יעשה באותו פורום שאתה שוהה בו,גם אם אתה פותח ניק אלמוני יש סיכוי לא קטן שמישהו יעלה על כך שזה אתה.

כלל ו: נסי/ה לברר "ולמשוך" כמה שיותר מידע על הצד השני ,מה לעשות יש לא מעט פסיכופטיים בעולמנו.

כלל ז: במידה ובדקת והבחור/ה נראה לך ,עדיין קבע/י מפגש במקום הומה מאדם,אמצעי זהירות אף פעם לא הזיקו לאיש.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2007 11:46 לינק ישיר 

אני רוצה גם להביע את דעתי בקשר לצ'טים.
גם כשהייתי חילונית, לא חלמתי אפילו להכיר "חבר" דרך הצ'ט, כי קשה למצוא שם אנשים נורמלים.
כולם חושבים על דבר אחד!!
גם אם נראה לך שהוא מדבר איתך שיחה נחמדה... תהי בטוחה שמעבר למסך, הוא חושב ועושה דברים אחרים- וזה בדוק!!!!!
אפילו בחדרים ה"חרדים" או ה"גלאט כושר"- ה' ישמור, מה יש שם.
זה סתם מושב ליצים, ביטול תורה, גילוי עריות וה' ישמור מה עוד.
אני מציעה- להתרחק מזה כמו מאש!!!! זה ממש לא רצון ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 00:25 לינק ישיר 

לק"י

דעתי בעניין הצט'ים שהם באמת לא מקום להכיר בחור רציני ודתי כמו שצריך. בכל אופן על שאר האמצעים כמו אתרי שידוכים למניהם... אני חושבת שהם עושים עבודה מבורכת לאלה שקשה להם למצוא ולהכיר אנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 12:46 לינק ישיר 

יש משהו בשיחה דרך האינטרנט שנותן לך את האמת הפנימית של האדם, שלעולם לא תזהה אותה בקשר ויזואלי, בקשר בחיים.

אני מדברת הרבה עם אנשים דרך הפורום שלי, וכאן, ואני שומעת את הפנימיות שלהם, אני מרגישה את האופי שלהם בצורה הרבה יותר נקייה וישירה. רואים את הגרעין, לא תפיסות שיש לנו.

נכון שאני אישית לא בקטע של שידוכים, אני כבר שנים רבות מעבר לזה, ולכן אולי אני לא צודקת, כי אולי אנשים שבעניין של שידוכים פחות טבעיים ואמיתיים מהשיחות שאני מנהלת.

אבל כשרואים אדם - מיד יש לנו דעות קדומות שנובעות מיופי וחוסר יופי, גובה, כל מיני הבעות פנים, ומוצא, וסיפורים, ולא שהשני מרמה אותנו - נקל לנו יותר לרמות את עצמנו...

לפחות זה הניסיון שלי.

מה שאמרו בכתבה, על פורומים ודייג - אהבתי. כי כשאתה מדבר על נושאים כלליים (לא רק על אני ואתה ואיך אתה נראה ומה אתה מחפש בזוגיות ואיזה זרם דתי אתה) - אם מדברים בנושאים רחבים ושונים, בפורום אתה יכול לשמוע את המחשבות של האדם, את הערכים שלו יותר מדוייק מאשר בחיים.  בחיים עד שתגלה את זה ייקח לך לחיות איתו איזה שלוש שנים ביחד, או שאירוע חריג יחשוף לך פתאום משהו שבצ'אט עלה מיידית.

כך שלא הייתי פוסלת שיחות פורום. לגבי שידוכים - זה אני כבר לא יודעת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2007 13:00 לינק ישיר 

אני חושב שפורום וצאט משלימים זה את זה.
בפורום רואים אותו נואם בציבור ובצאט רואים אותו בדיאלוג.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > מה דעתכם על היכרות דרך האינטרנט (צ'ט בפרט), בעד נגד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.