בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

אושר כמושג בומבסטי - ואף על פי כן נוע ינוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2006 13:35 לינק ישיר 
אושר כמושג בומבסטי - ואף על פי כן נוע ינוע

מושג האושר יכול להתפרש כקיטש הוליוודי מופרך, מומצא לחלוטין ע"י סוכני מכירות רהוטי שפה. מאידך בעידן ההגשמה העצמית וחוסר היכולת לדחות סיפוקים אנו משתמשים במושג יותר ויותר, ומכיוון שמילים יוצרות תודעה, עצם השימוש במונח על היבטיו, נותן לנו את הלגיטימציה להערות אותו אל תוך נפשינו הדוויות. 
אנשים אירוניים אנחנו, ואין אנו קונים כל כך מהירים של כל חתול בשק, בעיקר אם החותמת על השק מציינת "מייד אין אמריקע" -  ולכן נקדים תרופה למכה ונציב את המילה בחירה לפני המושג המתקתק והוורדרד.

לבחור באושר
כבר נשמע הרבה יותר טוב, לא?

============================================================================

אושר כדרך חיים מאת שירלי נס - ברלין
http://www.shirly.co.il/index.asp?id=47#section79

כשחושבים על אדם מאושר, חושבים על מישהו שיש לו חיוך תמידי על השפתיים. למעשה זהו אדם עם עווית, לא אדם מאושר דווקא...
יש הבדל תהומי בין להיות שמח לבין להיות מאושר.
שמחה היא רגש, וכדרכם של רגשות לעיתים אנו חשים שמחה ולעיתים עצב, זוהי התנועה הרגשית האנושית, ומשום שאנו לא בני אדם חד-ממדיים, ומשום שאנו בני אנוש, אנו אמורים להרגיש גם את הגבוה וגם את הנמוך.
אושר הוא החלטה.
אין דרך אל האושר, משום שאושר אינו ספירת מלאי של מה יש לי.
אין דבר שאפשר להוסיף אל עגלת הקניות של חיי, איזה מרכיב חסר שיעשה אותי מאושרת, גם לא להתחתן וגם לא נכד...
כ"כ הרבה אנשים מחכים למשהו שיתחיל או משהו שייגמר כדי להיות מאושרים ופשוט לחיות. לגמור את הלימודים ולהשיג את התואר, לגמור את יום העבודה וללכת הביתה, לגמור את השבוע ולהגיע ליום שישי, חיים משבת לשבת... ובעצם הם חיים כאילו בחזרה גנראלית וההצגה עוד לא התחילה. יש לי סוד ענק לספר להם: זה זה. זהו זה. אלו החיים. בכל רגע שאתה בוחר להיות בשיחה ממתינה, אתה בוחר לא לחיות והרגע הזה יחלוף ולעולם לא יחזור. ובסוף נמות.
ישנם המון אנשים נוספים המרוכזים באושר, רוצים להיות מאושרים אבל נמצאים במצב של חיפוש תמידי אחריו. העיסוק הזה בחיפוש, מעביר להם את החיים במקום לחיות ולהיות מאושרים.
אמי אמרה לי תמיד: "את רוצה להיות מאושרת? תהיי מאושרת!" בילדותי משפט זה הרגיז אותי, כשבגרתי הבנתי – זה לא הדרך או החיפוש, אושר הוא דרך חיים. אנשים מתייחסים אל האושר כאל משהו מיסטי הקשור אך ורק לחייהם של אנשים מיוחדים במינם, למעשה אושר הינו דרך חיים בבחירה המתחילה מההחלטה להיות מאושר.
חיי היומיום שלנו מגוונים ומטלטלים אותנו בין שפע רגשות. מהנהיגה בכביש ועד סוף יום העבודה, כבר חווינו רכבת הרים של עליות וירידות. העוגן שלנו בחיינו אינו טמון בעולם הרגש הנע והמשתנה. העוגן שלנו טמון בהחלטה להיות מאושרים.
להיות מאושר אינו לצחוק כל היום, להיות מאושר הוא לראות בכל חוויה נמוכה שאנו עוברים הזדמנות להכיר את אורנו הפנימי: עוצמות, יכולות ופנים חדשות שלנו, ובכל חוויה גבוהה ונעימה לראות הזדמנות לשמחה.
ההבדל בין אדם מאושר לבין אדם המחפש את האושר, הוא שהאחרון, שאינו מאושר, חושב שיש אור בקצה המנהרה ואילו הראשון יודע שהמנהרה מוארת.
האחרון מחכה שמשהו יחלוף, איזה קושי יעבור, תקופה לא נעימה תסתיים כדי להגיע לאור המיוחל, וכשהוא מגיע אליו הוא מגלה, פעמים רבות, שאלו אורות של משאית מתקרבת...
הראשון, האדם המאושר, יודע שאין למה לחכות. שמה שהוא חווה עכשיו הם החיים עצמם, ובחיים חווים את הנמוך לצד הגבוה את העצב לצד השמחה, וזה בסדר. הוא יודע שהמנהרה מוארת באורו שלו של יכולותיו ועוצמותיו.
הוא יודע שברגע זה הוא אינו מסוגל לחוש יכולות ועוצמות בהיותו בתחתית הבור, אולם גם אם הוא לא חש אותן, הוא יודע שהן קיימות בתוכו. וברגע שיוקל לו אך במעט, יוכל להתחיל ולחוש אותן.
זוהי ההחלטה לדעת שאני בסדר, ההחלטה לדעת שאין חיים אחרים שממתינים להתחיל, שכל רגע בחיי שווה שנחגוג אותו משום שאנו חיים אותו. זו החלטה להקל על עצמנו, לא ליצור דרמות גדולות מחיינו, אלא להוציא קצת אוויר מהבלון. החלטה לשחרר את הציניות מקהת החושים ולהתרגש, לחגוג, להרגיש... זו אינה החלטה קלה. צריך הרבה אומץ כדי להיות מאושר כדרך חיים. האומץ להאמין באור הקיים בתוכך, בכוח שלך, ביכולת שלך להתמודד עם החיים ולחיות אותם היטב, גם אם אתה לא חש בכוחותיך תמיד ברגעי המצוקה. הרווח מהחלטה כזו הוא עצום, נינוחות, קלות, ומשא עצום היורד מהכתפיים כשהחיוך חוזר לפנים. כדרך חיים

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/10/2006 09:59 לינק ישיר 

תפוזית, את משהו. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/10/2006 11:38 לינק ישיר 

לדעתי תפוזית [ שניתנה לישיבת הגולשים כמתנה לחגים] , יותר קלטה את הנקודה הפנימית משירלי הכותבת עצמה.

תפוזית מבינה ומשדרת שלא כל הרגעים הם כאלו נפלאים וגם לא באה בטענות אל הרגעים האלו  הפחות נפלאים אלא מגלה את זה שיש גם אופציה לרגעים נפלאים שיש לנו את הזכות ואת היכולת לגעת בהם ולחוות אותם במהלך החיים פה ושם.

שירלי לעומת זאת פועלת בתת מודע וכמעט מבלי לשים לב דווקא תחושה של מועקה.

היא משדרת שכל רגע שאתה לא בוחר ובעצם לא חווה את האושר אתה לא בסדר.

אני בינתיים בוחר בתפוזית.

ומצפה גם להמשך. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/10/2006 12:07 לינק ישיר 

לק"י

אושר....

למצוא את האושר בטבע
ביפיים של ההרים
בשלוותו של הים.
למצוא את האושר שבידידות
בשמחה של עשיית דברים יחד
בשיתוף והבנה.

למצוא את האושר במשפחתך
בהרגשת הביטחון שבידיעה
שיש מי שאכפת לו.

ובעוצמת האהבה והכנות
בנפשך ובגופך, במעלותיך ובהשגייך.
למצוא את האושר בכל דבר
אשר אתה עושה.

יש אנשים שמחפשים את האושר בדברים הגדולים... הרחוקים באיזה טיול לתילאנד... בטיפוס על פסגות גבוהות.. בשאיפות נעלות לחיים.

אבל אנחנו צריכים להבין בעצם שהאושר הוא כל כך קרוב, כל כך נמצא בתוכנו בסביבה הקרובה אלינו, בבריאה המופלאה שסביבנו, במה שהקב"ה נתן לנו...

זה בטבע שהוא ברא לנו,על השמש שזורחת כל יום ועל הגשם שאננו יכולים לחיות בלעדיו, זה העצים והפרחים המוסיפים לחיינו צבעים נפלאים...

זה להתעורר כל בוקר ולהגיד תודה על זה שאנו חיים בכלל ולהיות מאושר מהעובדה הזאת... שהחיים ניתנו לנו במתנה.

זה להעריך כל דבר שהסביבה עושה למעננו, זה המילה הטובה שאומרים לחבר סתם ככה בשביל לעשות לו טוב, זה לכבד את הבריות, זה להיות נאמן לעצמך ולעשות מה שבאמת אתה אוהב, זה לחיות עם אידיאלים ורצון להגשימם..

זהו האושר האמיתי! למצוא את ההנאה בדברים הקטנים שבחיים...

וכמו שחברת שטראוס אומרת "רגעים קטנים של אושר" -
שכל רגע ורגע מתווסוף לאושר הגדול והעצום שאליו אנו שואפים!

שבעז"ה מי יתן ונזכה לאושר הגדול שהוא הגאולה שבה ישובו כל ישראל לארצנו הקדושה וניראה בבנין בית מקדשנו!

"תזכור תמיד לחייך, כי מישהו בטעות יכול להתאהב בחיוך שלך"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2006 12:11 לינק ישיר 

צורצור. גם את מתנה שקיבלנו לחגים.

את רואה את ההבדל בין שירלי ותפוזית?

למי גישתך יותר קרובה, בינתיים, לדעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/10/2006 12:38 לינק ישיר 

לק"י

תודה.

אני חושבת שאושר הוא באמת בחירה של האדם בעצמו, שהרי כבני אדם ניתנה לנו מראשית בריאתנו את זכות הבחירה.

למשל אדם שנפטר לו מישהו קרוב מאוד... מרגיש כרגע רגשי עצבות ודיכדוך עמוק... אז הוא יכול להישאר ככה כמה ימים ומה הלאה!

כאן זו הבחירה האם :

א. עצוב לי, רע לי, אין יותר בשביל מה לחיות... וליפול לתוך תהום העצבות...

ב. לחשוב אם אותו אדם שהיה קרוב לליבי היה רוצה לראות אותי במצבי, או שהוא היה רוצה לראות בפריחתי.. מתגבר על המכשולים בחיי ואף מתחזק ומתרומם מכך... ועולה מעלה מעלה...

זו בחירה!

דוגמא נוספת... (בדיוק קראתי ספר שנקרא "תשוב תחייני" ספר מדהים העוסק בענייני התשובה והצניעות.)

למשל בחור ובחורה  שנפלו בנגיעה, לאחר קשר שארך זמן רב.. שניהם מצטערים על כך...

עכשיו באה הבחירה פה.

א. האם ליפול לתהום העצבות, של החטא והאיסורים שעברתי עליהם... והרי זה לא יגמר בכך... של "החטא ואשוב" אלא זה יהיה כמעגל קסמים אשר אין ממנו יציאה... היצר יבוא ויגיד הרי כבר נפלת... ועכשיו אין אתה קרוב לקב"ה, וה' עוזבך שהרי בגלל החטא הוא התרחק ממך.. אז למה לך לא להמשיך.... ולאט לאט מתרחקים ומחפשים ריגושים אחרים ותאוות אחרות..ובכל נמנע ממנו האושר האמיתי.

הבחירה השניה היא....

ב. להבין שכן! נפלתי! חטאתי לה'! עצם העניין שאני מודע לכך שיש חרטה בליבי שחטאתי היא תחילתה של התשובה... אדם אינו יודע כמה קרוב היא לליבו התשובה שהרי במחשבה כבר גמר בליבו לשוב לבוראו. והרי שמכאן מנפילה זו מתחזקים ועולים מעלה במידות, ומחמירים בדברים ונלחמים ביצר אשר שואף להרחיקנו ... ואז יבוא האושר האמיתי. 
ולגבי מה שתפוזית אמרה זה גם להינות מכל רגע ורגע שבחיים...(אם הבנתי נכון)... לנצל כל דקה שאנו פה בעולם. כי דווקא מרגעים אלו כמו שאמרתי האושר האמיתי יבוא. 

תוקן על ידי - צורצור20 - 05/10/2006 12:38:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2006 15:10 לינק ישיר 

לק"י

רכבת החיים
גלעד שהם

אדם הנולד, מתחיל במסע.
מסע ארוך ומפרך, אך רצוף הרפתקאות, מסע מיוחד במינו, ולכל אחד ישנו המסע שלו מסע מקורי ומוזר, שאף בסרט הטוב ביותר לא יעלו על סודו.
מסע ברכבת החיים.
כל אדם נוסע ברכבת משלו.
והרכבת היא נוסעת ושום דבר לא יעצור בעדה. היא נוסעת ללא כיון או מטרה ברורה. היא נוסעת לעבר תחנה, תחנה גדולה וחשובה, התחנה המשמעותית ביותר בחייו של האדם. בדרכה לתחנה הגדולה, היא עוברת בתחנות קטנות רבות, שנועדו לעצב את נפש האדם שבפנים, ולהכין אותו מבחינה רוחנית נפשית ופיזית, לתחנה הגדולה והמשמעותית. רבים הם המנסים להשפיע על כיון הרכבת. ההורים, החברים הסביבה. כל אחד מהם, משפיע קצת על כיונה ומקרב אותה יותר, לעבר התחנה הגדולה. בתחנה זו, נפגשים שני אנשים, המתאימים אחד לשני, ומשלימים אחד את השני. אך היא לא תגיע לתחנה לפני שיהיו שני האנשים מוכנים לגמרי.
וכאשר שתי הרכבות של שני האנשים מגיעות לתחנה, והאנשים שבתוכם נפגשים, מגיעה רכבת שלישית, רכבת ריקה, וזו אינה רכבת רגילה, אלא רכבת מזהב, רכבת מהודרת ומפארת שאין עוד כמותה בכל העולם.
ברגע זה, נכנסים שני האנשים לרכבת השלישית. ומתחילים לנסוע ביחד. המחיצות מסביב נעלמות כלא היו. והבדידות שאפפה כל אחד ברכבת שלו, גם היא נעלמת. אף אחד מן האנשים לא יהיה יותר בודד לעולם. נשמות האנשים מתאחדות, והם הופכים לאדם שלם המורכב משני חלקים, שהיו עד לפני זמן לא רב, שני עולמות נפרדים, אך כעת הם ביחד, שלמים, ואין עוד תחושה כמו השלמות. היא ההרגשה היחידה, היכולה לגרום לאדם להיות מאושר באמת. ועל תחושה זו אין עוררין, ואין שום עצב שבעולם שיכול להיות חזק מן תחושת השלמות, תחושת האושר של אדם שלם, ולא אדם חצוי, אדם שלם, אדם מאוהב!
ולרכבת זו, כבר ישנה מטרה, ויש לה כיון.
רכבת זו נוסעת בדרך מיוחדת מאוד, לכיון היעד החשוב, רכבת זו נוסעת אל האושר. ועל כיונה כבר אי אפשר להשפיע. שני האנשים מנווטים את הרכבת לפי צורכיהם, בדרך אשר בה יבחרו, ותהיה להם הטובה ביותר.
דרך האהבה!
רכבת זו, אין בה כלום, ובעצם יש בה הכל, אין בה שום דבר חומרי, אך בעצם יש בה את כל האושר שבעולם, אושר שהוא מעבר לחומר, אושר שתלוי רק בדבר אחד, הדבר היחיד הנמצא ברכבת, והוא לבדו מספיק, והוא היחיד שמספיק בשביל לגרום אושר אמיתי, ברכבת נמצא החצי השני.
ואני כבר נמצא ברכבת זו, נמצא שם איתך ומאושר עד אין סוף. ואין כח בעולם שיוציא אותי מרכבת זו. שום כח שיפריד אותי ממך.
ואני מביט החוצה, בחמלה, מסתכל על כל הרכבות שמסביב, ועל האנשים הנמצאים בתוכן, שנוסעים ללא כיון בדרך רצופת מכשולים, ובעיות, עדיין בדרכם לתחנה הגדולה.
האנשים ברכבות מתחלפים, כל פעם נראה בחוץ אדם אחר, שעוד אינו הגיע למטרתו הנשגבת. ועדיין אינו יודע אושר אמיתי מהו. אושר של אדם מאוהב.
אך מילים אלו אין בהן כדי להעביר את תחושת האושר, אלו רק מילים, שאינן מבטאות את תחושת האושר כפי שהיא באמת. ואדם מן החוץ שמסתכל על רכבת הזהב, לא יבין זאת אף אם ישמע את כל המילים שבעולם.
רק אנשים שנמצאים ברכבת הזהב, יכול מוחם לתפוש אושר שכזה.
אך אני, ביחד איתך, ממשיך לדהור קדימה וככול שאני איתך יותר, אני מאושר יותר, ואני יודע שאת בניגוד לאחרים לעולם לא תלכי, ולא תתחלפי, וגם אני לעולם לא אלך, ותמיד נשאר ביחד, נוסעים ברכבת מזהב, מאושרים עד בלי סוף.

עוד דוגמא לאושר....

האם זהו האושר האמיתי? זו דרככם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2006 15:13 לינק ישיר 

לק"י
ועוד קצת מן האושר...

למד להעריך את חייך

בימינו המבנים גבוהים ואילו הסובלנות נמוכה
הכבישים רחבים והרצון צר.
אנו מבזבזים יותר - ונהנים פחות.
יש לנו בתים גדולים – אבל משפחות קטנות .
יש לנו הרבה ידע אך ! פחות היגיון .
יש לנו יותר תרופות אך ! פחות בריאות .
יש לנו יותר תוכניות אבל – פחות זמן .
הכפלנו את רכושנו אבל - צמצמנו את הערכים .
אנו מדברים הרבה – אוהבים מעט – ושונאים יותר !
הגענו לירח וחזרנו – אבל קשה לנו לחצות רחוב כדי לבקר שכן !
כבשנו את החלל החיצוני, אך לא את החלל שבתוכנו !
יש לנו הכנסות גבוהות יותר – אבל מצב רוחנו נמוך יותר .
אנו חיים בתקופה של חופשיות – אך פחות מאושרים .
המזון מצוי בשפע – אך הוא פחות מזין .
אנו  נזקקים לשתי משכורות בימינו ע"מ לתחזק משפחה – מאידך יש יותר גרושים .
אנו חיים בבתים יפים יותר – אך לצערנו המשפחות הרוסות יותר .

ולכן מהיום ...
לא נשמור כלום למאורע מיוחד היות ו........
כל יום נוסף של חיים, הוא מאורע מיוחד !
ניצור הכרויות - נקרא יותר – ונלמד להעריץ את הזולת והנוף, מבלי להתחשב בצרכים שלנו.
נקדיש יותר זמן למשפחה לחברים – נאכל מאכלים מגרים ונבקר במקומות שאנו אוהבים .
החיים הם רצף של רגעים נעימים - ולא מלחמת קיום .
למד: כל רגע שעובר אינו חוזר!
אל תדחה למחר את אשר אתה יכול לעשות היום ובכיף!
אל תהסס להביע את אהבתך .
חלוק את רגעי האושר והשמחה עם אחרים .
כל יום ורגע נדיר, אולי מחר לא נוכל להחזיר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2006 16:27 לינק ישיר 

תודה מגי ואזרחי על מילים טובות.

מסכימה עימך באשר לזיהוי רגעים בחיים. אלה שהאושר יצוק בהם על אף נדירותם, ואלו שהשיגרה יצוקה בהם על שכיחותם. לא צריך דמיון רב בכדי לשער אילו רגעים ייכנסו לפנתיאון החוויות שלנו לעד.

צורצור.
אהבתי את דימוי הרכבת הנוסעת במסלול השניים. רק שיש להתכונן לכך שבמשך הנסיעה יצטרפו עוד אנשים לרכבת, שירחיבו, יעבו ויתנו משמעות חדשה למושג הבחירה באושר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/10/2006 17:56 לינק ישיר 

לק"י

זהבית.

המושג אושר בנוגע לרכבת הוא בעיקר נוגע לאדם בחייו הפרטיים, ובהמשך כאשר הוא מוצא את נפשו התאומה,

אין ספק שבהמשך הדרך עוד רבים ורבים מתווספים לאושרם, שהרי הם שותפים להם. הם יכולים להיות המשפחה הקרובה, החברים ואף הילדים שלהם עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2006 15:12 לינק ישיר 

שלום לכולם
שלום לתפו"ז וצרצור ומגי היקרה

לא כל כך הבנתי את ההבדל בין גישתה של שירלי לגישה של תפו"ז

אבל בשני המקרים נשארים עם המושגים הבומבסטים.
"לא לפחד כלל" זו אמירה נכונה נכונה נכונה
אבל כל כך בומבסטית.
בדיוק כמו האמירה "להחליט להיות מאושר"

אני יכולה להעיד על עצמי שכמה שהחלטתי לא לפחד ולקבל את הכל בשלווה תמיד עלו וצצו מכשולים מתוך עצמי .
"להחליט להיות מאושר" זו מן מטרה גדולה שהכן מרחפת מעל הכל, זו המוטיבציה זו האופטימיות, האמונה בטוב.
ומבלי להחליט כך הכן אי אפשר להתקדם.
אבל בחיים שלי זה לא קרה שהחלטתי לא לפחד ובום טראח זה מה שקרה.
כשהתחלתי לשאול את עצמי מי אני ומה קורה לי עם עצמי הייתי צריכה לבנות הרבה דברים מתוך ההריסות.
זה לא מובן מאליו "לדעת שאני בסדר"..
זה לא מובן מאליו "לדעת מה הרגשות שלי"...
כמובן שאחרי שלומדים את זה זה נהיה הכי טבעי בעולם, כי זה ה"אני" שלנו.

כשהחיים זורמים במסלול חיובי, כאשר כבר למדנו להיות קשובים לעצמנו, אז אפשר להכיל ולקבל גם מצבים של בילבול. של חוסר בהירות. כבר למדנו על עצמנו שאנו מסוגלים לצאת מן השאול ולמדנו לבטות בעצמנו.

אבל לוקח זמן עד שהשמיים מתבהרים. ועד שהבטחון גובר על חוסר הוודאות זה כמו ללכת באפילה.
לוקח זמן עד שרואים שה"סבל היה משתלם".
או כמו שאומר הבעל שם טוב "צרה" זה האותיות של "צהר".
שירלי מדברת על מצב אוטופי, ובעזרת ה' על כל עם ישראל ועל כל דרי תבל.
אבל הדרך לשם מורכבת "ולכל אחד ישנו המסע שלו מסע מקורי ומוזר" כמו שכתב גלעד שהם.
אין "הוקוס פוקוס" וצריך סבלנות.
וגם אם ברוך ה' מגיעים לשלוות נפש, הדרך אף פעם לא מסתיימת, היא פשוט הופכת ליפה ונעימה.
אבל עד שהדרך לא תסתיים תמיד תמיד ישאר לו בלב געגוע.

זה לא חוכמה לומר למישהו מבובל וסומא "תפקח עיניים - החיים יפים והם פה ממש לידך"

על כל פנים
תודה לכולכם על המילים היפות
למרות הכל, מה שכתבתם משרה אופיטמיות והוא מראה ליופי ולקסם של החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2006 19:46 לינק ישיר 

כנראה שהכל נכון במאקרו [ כמו הדוגמא של צורצור] אבל לא במיקרו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > אושר כמושג בומבסטי - ואף על פי כן נוע ינוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext