בית פורומים עצור כאן חושבים

יש מאין. מחשבות על העיסוק בשלילה מול העיסוק בחיוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/11/2006 21:06 לינק ישיר 

קעלעמר, איך תספר לך שנולד? הרי אסור להגיד את זה! היא סיפרה שהלכה לבי"ח וחזרה משם עם תינוק שקיבלה במתנה מהשם...

תוקן על ידי רב_ניק ב- 05/11/2006 21:06:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 21:43 לינק ישיר 

(מיכי

בעניין מה שכתבת בסוגריים , זהו עיקרון כללי במתמטיקה(עקרון הדואליות) מכל משפט על מקסימום ניתן לקבל משפט על מינימום תוך ביצוע החלפות מתאימות (כמו בין אופרטור AND לאופרטור OR ) זה נובע מלוחות אמת והמבנה של הוכחות מתמטיות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 12:22 לינק ישיר 

ממללא,
אני חושב שאתה מפריז. גם לי לא ניחא בחרד"ליות (ואני רואה זאת כעת על כמה מילדיי), אך אין להשוות אותה למתרחש בעולם החרדי. אתה לא צריך לעשות מאומה במחתרת, וכשלא נוח לך אז אתה הולך. אין מגבלות כל כך קשות על החשיבה ועל ההשכלה, ויש הרבה יותר קשר לעולמות שמבחוץ. אכן ישנם כל מיני מאפיינים מרגיזים, אבל כנראה שקשה מאד לתת יר"ש לילדים בלי פלקטיות וחד-ממדיות. הלוואי שהיה לי פתרון טוב שיכול לאחוז בזה וגם מזה לא להניח את ידיי.  

בעל,
אם ההשלמה היתה רק לגבי ציונות, לא היתה לי כל התלבטות. זה לא ממש חשוב בעיניי. הבעיה שהיחס לציונות נובע מבעיות עמוקות הרבה יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 12:52 לינק ישיר 

מיכי,

הבנתי. תודה.

אני תוהה מעט על הפתעתך. אני איני מכירה את העולם החרדי-ישיבתי, אלא היכרות חיצונית ושטחית בלבד, ובכ"ז רבות מן הנקודות שהעלית במכתב נראות לי טריוויאליות (עד כדי כך, שאילו היו נאמרים שם דברים הפוכים, הייתי מופתעת מאוד)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 13:25 לינק ישיר 

ממללא

ובכל זאת, האם אין זה נכון שבחברה הדתית הלאומית המתחרדת כדבריך עדיין יש לגיטימציה לקרוא ספרות?

והאם מותר שם להביע ספק (לא הכרעה רק ספק) בקבלה? שלא לעלות לקברות צדיקים, אם בכלל הדבר נעשה?

נראה לי שיש לחלק בין שני ענינים שנמצאים ברמות שונות גם מבחינה לוגית וגם סוציולוגית.

א. פתיחות מול סגירות. לדבריך, החברה הדתית המתחרדת מאמצת סגירות.

ב. תכנים. כאן בכל זאת יש עדיין הבדל בין חרדים ל"מזרחי". או שמא אני טועה. המזרחי, למשל, לא ישללו את הערך של ללכת להיות רופא לעומת להיות "אברך" לדוגמא. יש לגיטימציה לעבודה (זה לא לכתחילה?). ממילא יש לגיטימציה לפתיחות הכרחית, שאצלנו היא בדיעבד ומסתדרת, לדעתי, רק באמצעות שיטת האמת הכפולה, או החשיבה הכפולה של בית המדרש ושל העולם שמבחוץ (כפי שביארתי פעם. מאמינים במסגרת אחת בכל הדוגמות אך בחיי המעשה מתעלמים מהן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 14:06 לינק ישיר 

מיימוני,
לכולם יש קווים אדומים, השאלה היא מה המרחב שהם מאפשרים, וחינוכית עד כמה הם כובלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 21:11 לינק ישיר 

MCAHN  ,

למה אין להם אפשרות, הם יכולים לטוס בחברה אחרת.

האפסורד הוא שהחברות האחרות מחללות שבת בגלוי ובמוצהר , ואם בעלי החברות אינם יהודים, העובדים בשדה התעופה יהודים כשרים הם, אלא  שלא השבת מניעה אותם, אלא 'המאבק למען השבת ' .

כמה עלוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2006 21:54 לינק ישיר 

יצחקומר,
אם בחברות האחרות, האלטרנטיביות, יהודים שנותנים שירותי קרקע מחללים שבת, אז זו אכן עליבות וצביעות (לא שאני מתפלא). אני פשוט הבנתי שאתם יוצאים נגד עצם הקריאה לא לטוס באל על וחושבים שאין להם זכות לנסות ולהשיג את זכויותיהם, ושהם יגרמו לאחרים שרצו לטוס בחברה שפחות או יותר שומרת שבת לטוס בחברה שלא תשמור כלל שבת. על זה כתבתי את שכתבתי. כאמור, בטענתך האחרונה אתה צודק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יש מאין. מחשבות על העיסוק בשלילה מול העיסוק בחיוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.