בית פורומים עצור כאן חושבים

צניעות בתקופת החתם סופר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/11/2006 08:11 לינק ישיר 
צניעות בתקופת החתם סופר

שו"ת חתם סופר אה"ע סימן קלג:
<

ועוד דזנות דפנוי' קיל לאינשי ולא משמע להו איסורא כל כך אע"ג שהם נדות ועינינו רואות דרובן פרוצות בפנוייתן ונעשית צנועות אחר נישואי' נמצא שבמה שאפקרה נפשה לא מצי למימר שתזנה גם תחתיו

>

עד כדי כך?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 14:15 לינק ישיר 

החת"ס לא כתב עפ"י כללי תחביר כלשהן, ולכן די מצחיק לנסות לדייק בלשונו.
ללא ספק כוונתו: "רובן [של הפרוצות] פרוצות קודם נישואיהן..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 14:38 לינק ישיר 

גוונא,
אולי תאלפנו בינה: מה הם אותם 'צרכים עצומים' שקיימים היום? וכי התעורר מחדש היצר שאנשי כנה"ג ביטלו? לשון אחר: מה השטויות הללו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 15:04 לינק ישיר 

"וכי התעורר מחדש היצר שאנשי כנסת הגדולה ביטלו?", איזה יצר בוטל? יצרא דע"ז ויצרא דעריות בתוך המשפחה,
השטויות הללו אומרות כך, בימינו הבגרות המינית מקדימה את הבגרות הנפשית בצעדי ענק והיא ממשיכה להקדים עם הזמן, [סיבות? תזונה משופרת לדוגמא, או תהליכים אבולוציוניים, אין לי מושג, אבל כל פסיכולוג יודע ואומר את זה, (לדוגמא ד"ר טוביה פרי שכתב על כך מאמר בספר השלושים שנים למכללת הרצוג)], ואילו הבשלות הנפשית לחיי נישואין, שכוללים יכולת לפרנס, לגדל ילדים, יחס בוגר לבן\ת זוג ועוד ועוד, מגיעה אולי בגיל 20, מינימום,
זה קונפליקט שאין לו פיתרון חד משמעי, מה שברור שההתעלמות של הרבנים ממנו רק תחריף את הבעיות וצריך רק לצאת ולראות מה קורה בביצה הירושלמית בערבות גוש דן ובג'ונגלי רעננה, צריך פשוט להכיר את המציאות המרה שהרבנים כדרכם בקודש מתעלמים ממנה או לא מכירים אותה,
(לא אאשים את כולם באי הכרה או בהתעלמות, ישנם מתי מעט שאכן מתמודדים עם הבעיה, אך גם הם לא מוכנים לחשוב על שום כיוון אחר מהמקובל),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 15:12 לינק ישיר 

גוונא:

אתה מדבר שטויות כדרכך. הרבנים יודעים טוב מאד מה קורה ועדיין הדיעה הרווחת הוא להשאיר את המצב על כנו. ברגע שמתירים פילגשות זה פותח פתח לגבר נשוי לקחת פילגש. זה גם מוריד את הלחץ על בחור להתחתן כי הרי יש לו פילגש. זה גם מכשיל בנות שזקוקות לגבר ליכנס לקשרים שבסופו של דבר רק מנצלים אותן. ועוד ועוד בעיות. אם אתה כל כך מוטרד מהבעיות שמסביב, אני מציע לך לחזור לישיבה חרדית רגילה, להשתקע על התורה ועל העבודה ועל ידי כך לשכוח מהבלי עוה"ז.

ומה שכתבת בענין הדיעות המתירים פילגש דברים אלו ידועים ואינך מחדש כלום. שכחת לציין (או שבכלל לא ידוע לך) דברי היעב"ץ בתשובותיו שסובר שכל צדיק צריך פילגש. מה גם שאתה מתעלם מהדיעות שאסרו בתוקף. וכל זה אין מענייננו כלל. כי זה פשוט בתכלית הפשיטות שבמצב של היום אם מתירים פילגש התוצאה תהיה הרס הבית היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 15:14 לינק ישיר 

למעוניינים רק צריך להיכנס לאתר "כיפה" ולבדוק, אני מכיר חברים מהישיבה שלי שעונים ב"חברים מקשיבים", (טפוי), והררי השאלות שהנושא הוא "צניעות-בינו לבינה" וכותרת השאלה הינה "נגיעה", "חבר\ה", "דחוףףףףף" וכדו' פשוט מחרידים בכמותם, רבות מהשאלות לא מתפרסמות כי הם חוזרות על עצמן,
["אני יכול לגלות רגישות ואמפתיה כלפי המצוקות הללו, אך לעולם לא יהיה שינוי בהלכה", כה דברי הרב שי פירון בריאיון לעיתון כלשהו, (מאלה שמיימוני לא אוהב), נשמע לי קצת מגוחך לומר שלא יהיה שינוי בהלכה, אבל זה לא הנושא אז אנא לא להעיר],

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 15:19 לינק ישיר 

שאוטנג,
[מה השינאה הזאת?],
לא אמרתי שלמעשה צריך להתיר פילגש, רק אמרתי שההתעלמות מהבעיות מזיקה וחוץ מזה שזה לא אסור הלכתית-פורמלית,
מה בדיוק יש לך נגד הדברים האלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 15:42 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

איני יודעת מה הבעיה שלך, אבל לענ"ד, כדאי לך לטפל בה בהקדם. האלימות שלך דוחה במיוחד, כיוון שאינה באה ממישהו חדש זה מקרוב בא, שאינו מודע לרבגוניות האנושית כאן ולכללי השיח הראוים בפורום הזה (בין אלה המוצהרים בחוקת הפורום,  ובין אלה שהם תושבע"פ ליושביו), אלא ממי ששותף פה זמן רב, ואמור להיות אמון על חוקי המשחק.
לו אני במקומך, הייתי מבקשת מהמנהלים למחוק את הודעותי האחרונות, כדי שלא להשאיר בזכרון הפורום שריד להתפרצות הגעשית של לבת הרפש הרותחת המבעבעת בתוכי.
בינתים, אני שולחת לך איחולי רפואה שלמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 15:50 לינק ישיר 

.

תרגיעו.

(אייקון עושה פו-פו על המדורה וממשש את המחק שבכיס)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 16:20 לינק ישיר 

למי שדבר על מודעות לצרכים:
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2076471

לגבי פילגש,
ברור לי שכל היתר כזה ישחק לידי בעלי תאווה ממין זכר ורק יעצים את הפיכת האשה לאוביקט. (ודלא כתקנת רבנו גרשם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 16:33 לינק ישיר 

מיכי,

אני לא בטוחה שהיצר הוא זה שגדל (ותודה לגוונא שריענן את זכרונך באשר למה שביטלו אנשי הכנה"ג, וחסך זאת ממני), דומני שזו דוקא כמות האיסורים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 16:45 לינק ישיר 

גוונא:

הציבור החרדי מרחיקים כל מגע בין המינים דוקא בכדי לא להקלע לבעיות שמתוארות באתר כיפה. ואם כבר יש עירוב בין המינים, אז על הבנים והבנות להתחתן בגילאים 16-17 כמו שבאמת הרבה עושים בציבור הד"ל.

(אני לא שונא אותך.)

אני חוזר ואומר שאין פה התעלמות מהבעיה. הבעיה ידועה לרבנים. אני בעצמי שוחחתי עמהם על נושא זה. להזכירך, אין לי עוזרת ואני די מעודכן למה שקורה.

מה שיש לי כנגד הדברים שלך הוא, הניסוח והיומרה. אני אעתיק את מה שכתבת ואעיר בכדי שתוכל להבין מה בדיוק מקומם.

לא הבנת אותי, מחיתי כנגד כל הרבנים כולם שאינם מתחשבים בצרכים המתחדשים,

הרבנים לא מתחשבים. גוונא מתחשב, והרבנים לא!

אני יכול להפנות אותך לשלל מקורות שאין שואם איסור בבעילת פנוי פנויה שמיוחדת לו,

"אני" מי זה בדיוק "אני". נשמע מדבריך כאילו אף אחד אחר לא מכיר, בעת שלמעשה, כל בר בי רב דחד יומא עם טיפה יצר הרע מכיר את כל ההיתרים.

אפשר להאריך אבל הדוגמאות הנ"ל יספיקו לבינתיים.

אמשלום:

תודה על האיחולים. אם הסגנון שלי ישתנה נראה לי שזה יהיה מופת ראשון מרבנית ריפורמית. החזרה למסורת שמאפיין לאחרונה את התנועה הריפורמית בודאי תדע לנצל את הבעלת מופת הראשונה מבין שורותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 18:05 לינק ישיר 

שאוטנג,
אפשר לדבר על התעלמות בשני רבדים, התעלמות במודעות לכך, ולדעתי היא קיימת במידה זו או אחרת, אני מבין ממך שאתה אומר שהם כן מודעים לכך, אבל בעיקר דיברתי על ההתעלמות המעשית, הרבנים לא הולכים בכלל לקראת הנוער, פחות משנה אם הם יודעים או לא יודעים,
לגבי היומרה והניסוח, הם לא רלוונטיים והם הסטת הנושא ממסלולו,
אתה צודק בעניין המקורות, אם כי פשוט צריך להסתכל על המאמרים של הרב שמואל אריאל והרב יהודה הנקין ב"אקדמות" ותראה שהם לא רואים את הגישה הזו כרווחת ביותר, ולכן אני אומר שזו רק דעתי שבאופן מכריע הגישה הרווחת היא לאיסור אך ורק מחמת הפריצות שבזה ולא שום איסור פורמאלי,
לגבי השינאה זה בסדר גם אני אוהב אותך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 18:23 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

מעודי לא פגשתי רבנית רפורמית, וגם לא אדם הזקוק למופת בכדי לנהוג כאדם.

קשה לי להאמין שאינך מתבייש להמשיך ולכתוב כאן, מבלי להתנצל.
אולי זו דרכם של אנשים אלימים מאז ולעולם - הם תמיד יחושו בנוח עם דרכם הרעה ויתייחסו אליה כאל גזירה משמים, בעוד רגישות ונימוס אלמנטרי יוצגו על ידם כסטיה נוראה ופגם מוסרי.
אני חוזרת בי - לא אתה זקוק לבריאות, אלא הפורום הזה, שמאפשר לוירוסים טורדניים כתוקפנות וגסות רוח, לתקוף אותו שוב ושוב מבלי להתגונן כנגדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2006 19:31 לינק ישיר 

פו

פו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צניעות בתקופת החתם סופר
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext