| נשלח ב-5/11/2006 13:50 |
|
| |
בחירה חופשית
סתירה לבחירה חופשית היא עניין ההכרח.
ידיעה איננה סתירה לבחירה החופשית.
לדוגמא : אם היה איש אחד שיודע עתידות, לא היתה ידיעתו סתירה לבחירה החופשית של זה שהיודע עתידות מנבא עליו שלמחרת יעשה מעשה פלוני, כיון שהעשיה לא באה מסיבת הידיעה אלא בבחירתו.
דוגמא שניה : פסיכולוג מומחה יודע איך יתנהג אדם שהוא מכיר אותו טוב, ואין זה סתירה לבחירת האדם.
ואין הבדל בין רגע אחד לאלפי שנים אלא בכמות ולא באיכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2006 18:24 |
|
| |
נכון , נכון . אני מסכימה איתך לגמרי . הבעיה היא
הבעיה היא שיתכן שמגיד העתידות רמאי ,יתכן שאתה לא צריך אותו בכלל . (לזה אני אגיע בסוף )
יתכן שמגיד העתידות אומר לך שתשכח משהו מסויים (קרה לי לפחות פעם אחתתת) ובאותה שניה אמרת לו אז מה , שטויות , אני לא אשכח והמשכת במעשייך ואכן שכחת... ונאלצת להתמודד עם התוצאות.
לעומת זאת נגיד שהיית מקשיב למגיד העתידות ... השאלה החשובה היא , מה המניע שמתוכו היית בוחר לבצע את אותו דבר באותו רגע כי מגיד העתידות אמר לך שתשכח.
לדוגמא :
נגיד שהאינטואיציה שך(שהוא סביר שהוא מחשבה שלך אבל נקח אותו כרגע כנפרד) אומר לך שאם לא תתקשר למשה ותזכיר לו משהו עכשיו בזה הרגע אתה תשכח . ונגיד שאמרת לעצמך שטויות אני לא אשכח . אין סיכוי שאשכח . ונגיד ששכחת - מה תעשה בפעם הבאה : תקשיב כל הזמן לאינוטאיציה שך ?
או נגיד שחשבת על זה שתשכח ואז אמרת ואי אם האינטואיציה שלי צודקת אני מפחד מהתוצאה של איך שאראה אם אשכח כדאי שאעשה זאת מיד , ומיד אתה אצ אצ לעשות זאת - בחרת - אבל בחרת מפחד . או לחילופין יכולת להגיד - כן נכון , אני עלול לשכוח והדבר הזה חשוב לאנושות ומתוך רצון עז לעזור ותחושת שליחות תרוץ מהר ותזכיר למשה . אז בעצם - יש 2 דברים בבחירה החופשית : א. ידיעת התוצאות העתידיות -האם ידיעה זו אמת היא ? ו ב. מאיפה אתה בוחר ? השאלה מאיפה אתה בוחר חשובה משום שזה מה שאתה בעיני . זה מה שישחזר את עצמו . אם אתה בוחר מפחד . זה המקום שתשאר בו . ואם אתה בוחר ממקום אחר - זה גם המקום שתשאר בו . ואם אתה רוצה לדעת מה חשוב לאלוהים בשביל שתבחר בשבילו אנא ארף מה זה גם משהו אחר.
ואגב - במקום הזה - אין בחירה חופשית לדעתי - משום שאם הפחד איך תראה בעיני אחרים גורם לך לבחור ב-א ולא ב-ב אפילו שאתה יודע את התוצאה בין אם היא אמיתית ובין אם היא משוערת . אז אתה משועבד - לפחד! ואם הרגש של החמלה גורם לך לבחור בג' ולא בד' אז אתה משועבד לחמלה.
עכשיו , למה יתכן שמגיד העתידות רמאי - משום שיתכן שלא היה לך כל צורך אמיתי לדעת את העתידות . יתכן שאם לא היית יודע היה עדיף לך . היית מתמודד עם החיים כפי שהם . עם התוצאות של מה שעשית והחוקים של החיים כפי שהם . ויתכן שלא. אני לא יודעת מה עדיף....:)
תוקן על ידי מיימיי ב- 05/11/2006 18:40:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2006 18:52 |
|
| |
אגב הקטע המצחיק הוא , שזה מנוגד לגמרי לכל שיקול דעת ...
אם אתה פועל מתוך כעס .. אתה בטח ובטח לא פועל מתוך הגדת עתידות למינה .. אתה פשוט כועס על חוסר צדק . ודווקא פעולה מתוך כעס היא כביכול לא בסדר על פי התורה .
לעומת זאת אם אתה פועל מתוך שיקול דעת של עתידות .. מה עדיף לי או אולי אפילו מה טוב לכולם .. שזה בעצם גם תלוי במניע שממנו אתה פועל .. אז .. אמ.. וואלה לא יודעת השתגעתי כבר .
בכל מקרה יש לך בחירה חופשית גם אם אתה יודע תתוצאה ואין לך בחירה חופשית כי יש לך מניע
ואם אתה רוצה אתה מוזמן לעשות בזה סדר למרות שלא נראה לי שתצליח. .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 12:01 |
|
| |
לק"י
החלק הכי קשה בחיים זה הידיעה, ברגע שאתה יודע על איסור מסויים אז באה פה הבחירה האם לעבור עליו או לו האם לקיים אותו בשלימות או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 13:33 |
|
| |
אתה אף פעם לא יודע בביטחון שזה איסור שבא מאלוהים .
גם עם כל הקבלות האפשריות שיתנו לך רבנים .
עד שאלוהים לא יראה לך את כל הסיבות האפשריות לאיסור הזה , ולא רק על דרך ההשוואה וההגיון!לא על דרך של סימנים מטופשים , או דעות של אחרים . עד שלא תרגיש בכל מאודך ,בכל גופך ,ונשמתך , שזה הדבר הנכון לעשות אותו . עד אז - אתה לא יודע כלום על רצונו של אלוהים .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 13:35 |
|
| |
ואם תגיע למצב כזה שאתה יודע . בדרך שתיארתי . ועדיין תרצה לבצע את הפעולה . אז זו לפחות בחירה מתוך חופש . ואם אכן אלוהים וחוקיו הם כפי שרשום בתנ"ך אז תאלץ לשלם בתוצאות . ולריב עם אלוהים....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 20:59 |
|
| |
סליחה, מר אזרחי, אבל אתה מתפלפל על עניין חשוב מדי, ולא רואה אותו ישירות, כערכו.
יש לך בחירה חופשית. בכל רגע. בכל רגע ורגע מחדש.
אתה בוחר ברגע הזה לקרוא מה שאני כותבת, ואתה בוחר אם להגיב לפי האוטומט שלך, שבטח מרים גבה ונכנס למגננה מחוייכת, או שאתה יכול באמת להיות פתוח לרגע.
אתה תבחר עוד מעט אם לענות לי או לא, ואם לענות ממקום נקי באמת, או לענות לפי איך שאתה חושב שזה יישמע, ואיזה רושם זה יעשה על הקוראים האחרים, ו...
הבחירה החופשית היא אם לחיות כל רגע, או להעביר אותו באוטומט. ב99 פסיק 9 אחוז מהמקרים אנחנו באוטומט.
לכן המגיד עתידות, והפסיכולוג, וכל מי שמכיר את האדם - יכולים לנבא מה הוא יעשה.
תבין, הבחירה איננה בדברים הגדולים, כן אלהים אסר, לא אלהים אסר... כשיש לנו בחירה אם לגנוב משהו או לא - אנחנו לא גונבים - כי זה באוטומט שלנו, משום שאנחנו חוששים מזה או מזה, לא משום שאנחנו טובים כל כך, או ישרים כל כך... אבל לו היינו כן מסוגלים לגנוב, והיינו בוחרים שלא, זה כבר סיפור אחר לגמרי...
אתה חושב שאתה בוחר לעשות את המצוות או החוקים או התקנים שיש בתנ"ך?
אתה לא. אתה עשית את הבחירה אולי לפני זמן רב. עכשיו אתה ממשיך מכוח האינרציה והקהילה. וככה כולנו.
זה לא בדברים הגדולים, בן אדם. זה בתחושות, ובגישה, ובגבות הנפתחות, ובהבעת הפנים הנקייה. ובשחרור שבלב.
שם הבחירה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2006 23:18 |
|
| |
תוקן על ידי מיימיי ב- 06/11/2006 23:20:00
|
|