בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אני מסייע לדבר עברה? גמחים כפרנסה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2007 15:07 לינק ישיר 

ירוחם,
מיימוני דייק לחלוטין. ההשוואה נכונה.

מיימוני,
המדובר לא בשעות העבודה של אותו פלוני אלמוני, אלא בשעות העבודה הסבירות עבור התפוקה שניתנת שם. לא ייתכן שלא תהיה תלות בשעות בכלל. השאלה כמה שווה עבודה כזו. אם יש מישהו מוכשר שיעשה זאת בזמן פחות אין לי בעיה עם זה. אבל אם הוא עצמו יהיה זה שיחליט שהעבודה היא מספיקה, וכמה צריך לשלם עבורה, כי אז בהחלט יש לי בעיה עם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2007 15:16 לינק ישיר 

גדור ראובן
אתה צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 18:05 לינק ישיר 

האם לכך התכוונו חז"ל כשאמרו "מי שצרכיו דחוקים - יעשה בהם גמילות חסדים"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2007 09:34 לינק ישיר 

ולשאלת האשכול - חז"ל אמרו "קופה של צדקה נגבית בשניים ומתחלקת בשלושה", כי הם ראו בחלוקת הצדקה פעולה משפטית, שדורשת בית דין של ממונות. אם כך, כמו שלדיינים אסור לפסוק בנושא שיש להם נגיעה אישית לגביו, כך גם כאן, מי שמקבל משכורת מהגמ"ח, אסור לו להשתתף באותו בית-דין שמחליט על חלוקת הכספים. ונראה לי שגם לקרוביו אסור להשתתף.

כלומר, החבר שלך צריך לצרף אליו עוד 3 אנשים נאמנים, שאינם קרובי משפחתו, שלא יקבלו כל משכורת מהגמ"ח, וכל תפקידם יהיה, להחליט איך ישתמשו בכספי הגמ"ח, ואיזה שכר יקבל המנהל. אם יעשה כך - נראה לי שזה יהיה כשר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2007 09:55 לינק ישיר 

ואם בכל זאת הוא מחליט בעצמו לתת לעצמו משכורת, נראה לי שהוא צריך להודיע לתורמים כמה משכורת בדיוק הוא מקבל, כך שהתורמים יוכלו לקבל החלטה בהתאם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אני מסייע לדבר עברה? גמחים כפרנסה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.