בית פורומים עצור כאן חושבים

השתיקה לסוגי ה'שואה' המתרחשים בעולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2010 20:02 לינק ישיר 

1. גם אני סבור שאין מקום להשוות בין השואה לבין אירועים דומים אחרים שמתרחשים בעולם, אבל זה לא אומר שאין צורך לפעול לטובת הסובלים באותם מקומות. נמציא מילה אחרת, אל דאגה. לנרצחים זה ממש לא משנה.

2. איני יודע מה היה קורה אילו שוויץ היתה מסכימה לקבל מספר כזה או אחר - הרי בפועל לא הצהירה על כך. אגב, היו הרבה פליטים שהצליחו להיכנס, במיוחד מגרמניה ומאוסטריה בתחילת המלחמה, וזכו להגנת הצלב האדום ולרשיונות שהיה מהממשלה השוויצרית. אני מדבר על כאן ועכשיו - ברור לי, שהכרזה שאיננו מקבלים כל פליט שהוא אינה מוסרית כלפי הפליטים, ממש כמו ההכרזה שאנחנו מוכנים לקבל 7 מליון פליטים, אינה מוסרית כלפי אזרחי המדינה. תמיד אפשר להקצין ולהגחיך כל עמדה. השאלה היא האם יש אפשרות לקבוע באופן מסודר כמה פליטים יזכו לבוא בשערינו, ולגייס את המדינות הרלוונטיות האחרות באירופה, לקבל את העודפים שאיננו מסוגלים לקלוט.

3. איני חושש לאובדן הצביון היהודי, אבל בעיקר אני מפקפק בכנות הטענה הזו. הטענה נשמעה לא אחת מצדו של שר הפנים אלי ישי, התומך בשם שמירת הצביון בגירוש עובדים זרים וילדיהם, אותם עובדים שהגיעו ארצה ברשיון שהנפיק להם בשתו שר התעסוקה אלי ישי שלא חשש לצביון. הכל פוליטקה.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2010 20:49 לינק ישיר 

שכן טוב!
1איני סבור שמדינת ישראל הקטנה והמתנדנדת הי זו שאמורה לדאג לרווחת פליטים מכל העולם. שונה הדבר כאשר מגיע פליט לשערי המדינה או אז יש יקבלו בתנאים מסוימים שהעיקרית שבהם היא שיהיה במעמד פליט, היינו במחנה פליטים בלי אפשרות להתערות בחיים השוטפים במדינה, שגם אם היא רוצה מאד,היא איננה מסוגלת לכך.
 2כשאמרתי צביונה של המדינה לא התכוונתי כמובן לצביון דתי דווקא או חשש שכמה חדלות אישים מבאר שבע ינשאו להם, שזה חשש מגוכך באמת. אבל, האם אתה סבור שתוספת של כמה מאות אלפי פליטים שיחיו כאן, יולידו, ישאו נשים, יעבדו במקומינו,ובסופו של יום יהוו כאן מיעוט ניכר, לא ישפיע על סגנונה של המדינה???אני לא מדבר על האפשרות הלא כל כך רחוקה שבשלב כזה יקבע בג"ץ שהשפה הסודנית היא אחת השפות הרשמיות, יקראו רחובות על שמם, ותנתן להם זכות הצבעה?? אם הייתי בטוח שישמר מצבם כפליטים הייתי מציע להקים מחנות ענק בנגב ולהושיב אותם שם עד יעבור זעם. לצערי מדינת תל אביב רוצה את הפליטים דווקא מפני שאין היא חפצה במדינת ישראל!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השתיקה לסוגי ה'שואה' המתרחשים בעולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.