בית פורומים עצור כאן חושבים

מילים חיוביות ומילים שליליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2007 14:53 לינק ישיר 

גוונא,

מדבריך יוצא שלכל רע יש היפוך שהוא טוב - וזה לא תמיד כך, ראה רמב"ם בפירושו למסכת אבות פ"ב יא - הוא טוען שלנהוג במידת החסידות לפנים משורת הדין היא מעלה גדולה וטובה, ומי שאינו חסיד והוא מעמיד דבריו על דין תורה - אינו רע. כמו כן הוא נותן שם דוגמא של מידת הנדיבות = העין הטובה, שהיא דרך טובה, אבל הכילות אינו רעה, שהרי לא גזל ולא עשק ולא הזיק לשום אדם, אלא רק מנע טובו ב"שב ואל תעשה"..לפיכך הוצרך לשאול "איזה היא הדרך הרעה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 15:07 לינק ישיר 

כתב ר' כגוונא: אפשר לרצוח ולעומת זאת אפשר להציל חיים, אפשר לגנוב ולעומת זאת אפשר לתת צדקה.
ועל זה אומר: לא, ולא.
אפשר לרצוח, אבל האם אפשר ליצור חיים? הרי ודאי תודה שקל יותר להרוס מלתקן, לשבור מלבנות. ולו רק משום הקלות של ההריסה והקלקול נוכל לומר שיש יותר רע בעולם. ומכאן שיתכן ויש יותר התיחסויות לרע ע"י מילים המבטאות אותו.
דוגמא נוספת: מה יש יותר בעולם, חכמים או טפשים?
אם יש יותר טפשים (לענ"ד) מסתמא יש גם יותר מגוון מהסוג שלהם... לכל המגוון הזה צריך שמות? בוודאי. נוכל לומר כעת: יש יותר מילים על טפשות מאשר על חכמה!!!
אנא חזרו לשאלת הבסיס. ולא רק לשאלה על הרע שבעולם...
לכבוד יהיה לי אם יתייחס רבינו מיכי לדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 15:12 לינק ישיר 

ריב,
הייתי מצפה ממך לצטט את האתיקה הרמבמי"ת אריסטוטלית, לפיו על כל טוב יש שתי קצוות של רע, ולמידת האמצע לעולם אין הפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 15:52 לינק ישיר 

אמיר,

עד כמה שידוע לי יש מידות אמצע שיש להם הפך למשל למידת האמצע של "טוב הלב"  , כך לפחות הרמב"ם כותב בפרק הרביעי בהקדמה למסכת אבות: לב טוב קוראים: מי שכל כוונתו להיטיב לבני האדם בגופו, ועצתו, ובממונו ככל יכולתו, בלתי שישיגהו נזק או בזיון, והוא האמצעי. והנבל - הוא הפך זה, והוא מי שאינו רוצה להועיל לבני אדם בדבר, אפילו במה שאין לו בו חיסרון, ולא טורח, ולא נזק - והוא הקצה האחרון (ויתרון טוב הלבב הוא שעושה דברים הנזכרים בלב טוב ואפילו אם ישיגהו בזה נזק גדול או זיון, או טורח רב והפסד מרובה- והוא הקצה הראשון..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 17:44 לינק ישיר 

ביטי,

כתבת: אתה אומר שטוב הוא רע, בהתבוננות אחרת, ולהיפך? זה לא נכון.

למה זה לא נכון?  ראה רמב"ם בפרק השלישי מתוך ההקדמה למסכת אבות:

"הרעים ובעלי המידות הרעות, ידמו להם הרע - טוב, והטוב - רע. והאדם הרע יתאווה לעולם לקיצוניות שהן רעות באמת, וידמה בעבור חולי נפשו, שהם טובות.

וראה בפרק הרביעי : הטעות שבני האדם עושים בשל הערכתם המוטעית במידות. שבהתבוננות אנושית רגילה מקובל לחשוב עליה כטוב - אבל על פי מה שמצווה התורה מסתבר שהיא נחשבת לרע - למשל : מי שעובר על ונשמרתם לנפשותיכם" - מוסר עצמו לסכנות מפקיר נפשו למות במתכוון וניצל במקרה "ישבחוהו על זה ויאמרו: הרי זה גבור"
 על העצל שהוא מסתפק, על נעדר הרגש הנאה שהוא זהיר, על הפזרן שהוא טוב לב, וכו' -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 19:31 לינק ישיר 

חושב,

ונניח שיש יותר מילים על טפשות מאשר על חכמה, האם זה מוכיח שהרע מצוי בעולם יותר מן הטוב? אם תחזור לדבריו של צלצח בדף הראשון , הרי שהמילים השליליות נובעות מכך שהאדם שמטבעו נוטה לכעוס עסוק יותר בלהמציא מילים שליליות, ולכל היותר הרע נובע מהעדר החוכמה, שכן הכעס מונע מהאדם חוכמה (= כל הכועס הנבואה מסתלקת ממנו)- לכן -  ר' יהושוע בן לוי ממליץ לאותו האדם בעל הנטיה להיות עסוק בלהמציא מילים שליליות, ללכת לקיצוניות,ולומר את הדבר המגונה על דרך השלילה.בדומה לדוגמא האישית שהתורה מהווה- כלומר: להימנע כליל מלומר דבר מגונה גם אם הוא אמת עובדתית. למשל, במקום לומר על אדם טיפש כסיל בער וכו' לומר: פלוני אינו חכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 19:43 לינק ישיר 

סוף סוף קיבלתי את השטאלע עליה אני חולם ימים כלילות! וועדת הרבנים של הפורום החליטה להעלות אותי לרמה של ר' כגוונא, יוהומים על ימיי מייליך תוייסיף,

לגבי העניין הפחות חשוב חוששני שלא הובנתי נכון,
לא אמרתי שאפשר לעשות באותה מידה לעשות טוב ורע תמיד, כי הנה לדוגמא מבחינה טכנית אין ביכולתינו ליצור חיים כמו שכתבה ריב,
ההגדרה היותר מדוייקת של מה שאמרתי היא שמושג הטוב ומושג הרע שווים, כי תמיד ניתן תיאורטית לעשות את ההיפך, ברור שיש מיגבלות ואילוצים שבגללם לא נפרשות בפנינו כל האפשרויות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2007 20:16 לינק ישיר 

ללדת ילדים זה ליצור חיים, לא?
גם היו כאלה שידעו להחיות מתים, ועד היום יש כאלו (הרופאים) שיודעים למנוע מיתה ואולי אף להחיות ממוות קליני. תאמרו שהם מעטים? והרוצחים, האם הם רבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2007 02:10 לינק ישיר 

מילים אסקימואיות לשלג
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%90%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%90%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A9%D7%9C%D7%92

הרבה שמות נקראת התפילה: תפילה, תחנה, צעקה ,זעקה, שוועה, רננה, פגיעה, נאקה, קריאה, עתירה, עמידה חילוי" (מדרש תנחומא, ואתחנן סימן ג)

מאמר על מילים נרדפות והאם קיימים ביניהן הבדלים:
http://www.biu.ac.il/JH/Parasha/mishpatim/per.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2007 22:04 לינק ישיר 

גדור ראבן
סבר וקיבל.

ריב
באמת אני שואל, האם חוץ מרמב"ם, לא קיימים חכמים והוגי דעות אחרים, שמתנגדים לו.
 למה את מביאה את הרמב"ם כסמכות בלתי מעוררת?. כי הרי לא כך הדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2007 23:43 לינק ישיר 

ירוחם,

אני באמת שואלת, מי מונע בעדך להביא דעת חכמים והוגי הדעות שמתנגדים לו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2007 00:16 לינק ישיר 

ריב
הרי כל מי שמביא רעיון מנוגד, את מיד שולפת אתהרמב"ם הרלונטי כנגד, כמכריזה-אתה לא צודק הנה הרמב"ם אומר ההפך- סליחה אז מה עם הרמב"ם אומר ההפך, אז הוא צודק?
הרמב"ם- חושב כך. וחושב-- חושב אחרת, וגוונא חושב- בצורה שונה                                           למען הסר כל ספק הנני מעריץ גדול של הרמבם וחו"ח שאני מזלזל בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2007 00:19 לינק ישיר 

ריב
הרי כל מי שמביא רעיון מנוגד, את מיד שולפת אתהרמב"ם הרלונטי כנגד, כמכריזה-אתה לא צודק הנה הרמב"ם אומר ההפך- סליחה אז מה עם הרמב"ם אומר ההפך, אז הוא צודק?
הרמב"ם- חושב כך. וחושב-- חושב אחרת, וגוונא חושב- בצורה שונה                                          
למען הסר כל ספק הנני מעריץ גדול של הרמבם וחו"ח שאני מזלזל בו אבל הדיונים כאן נערכים על דעות ולא על צצוות הלכ"ל

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2007 00:35 לינק ישיר 

ירוחם,

גוונא הביע דעתו, חושב הביע דעתו, ואני שלפתי את הרמב"ם הרלוונטי - והבוחר יבחר.

מה עוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2007 11:14 לינק ישיר 

ריב
מה עוד? שיהיה לך יום טוב ונעים. ולא רק יום אחד אלה כל הימים,- וחיוך לא יזיק

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מילים חיוביות ומילים שליליות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.