בית פורומים עצור כאן חושבים

סגנון נחרץ המבטא ידע החלטי, חיובי/שלילי? [לגוונא]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/3/2007 13:28 לינק ישיר 

גוונא

אני מכיר בני אדם שיש להם כלים טובים יותר להשגת האמת מאשר אחרים אם מסיבות שנראות גנטיות ואם מסיבות שנראות נסיבתיות. אמנם זה לא סותר לכך שיחסים הוגנים בין בני אדם חייבים שיהיו על בסיס שווה (equal footing) ובפרט אם הם גם חברים לדיונים. לכן גם אם מישהו חושב ואפילו צודק בזה שיש לו כלים טובים יותר הוא צריך להיזהר שלא יתהווה ממנו רושם שיש לו עליונות.

מצד שני אני חושב שאפשר להבין גם את מה שכתב ווטו שלפעמים מישהו רוצה רק להעיר על דיעה מסוימת שנובעת מבנין שלם וליקוט של הרבה מסקנות בלי שיהיה לו זמן להביא את כל ההיקף. נדמה אבל שבמקרה כזה על מעיר כזה לציין שנבצר ממנו להציג את כל התהליך שלו ובכל זאת הוא מקווה שהחברים בדיון יוכלו להיעזר בדיעה איך שהוא מביא אותה. ככה הוא לא ייראה כמי שמטיף בלשון קבלו דעתי ויהיה אפשר לשמור על איזון וכבוד הדדי גם במקרים כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 21:26 לינק ישיר 

מוריץ,

תודה על לימוד הזכות!

אכן לאור דבריך והאמור למעלה אני מוסר מודעה כי כל בעיה סגנונית אצלי איננה נובעת מזלזול בבן/בת השיח אלא מחשש שתופסד הדעה באי הבעתה כלל מחמת חוסר זמן, יכולת סגנון וכד'.

תוקן על ידי עצכח ב- 14/03/2007 14:26:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 15:45 לינק ישיר 

ווטו

אני חושב שמקום הפתוח לדיונים כמו פורום נותן נקודת מוצא של פתיחת דיון ממעמד שווה לכל מתדיין וממילא לא מספיקה מסירת מודעה כללית כפי שעשית כאן. בכל מקרה כזה צריך שוב להדגיש שהנך רק שואל לדעת הנמצא בשלב מסוים. כמו שכתבתי למעלה לגוונא גם אם יתברר שהאדם באמת צודק בנושא יותר מכל העולם, בכל זאת כאשר הוא דן עם כל העולם הוא נעמד במעמד של מתדיין שוה בין כל המתדיינים. בהודעה הפותחת של האשכול נתת נימוק נוסף מלבד חוסר זמן ויכולת. כתבת שהנחרץ מציע, דורש או מבקש שידונו איתו רק משלב מסוים בו הוא אוחז. במקרה כזה הפרת השוויון היא גדולה יותר. לכן במקרה כזה יש עוד יותר חשיבות לציין שפנייתו היא לסוברים כך וכך לשאול מה הם חושבים. רק על ידי כן הוא שם את עצמו כשואל ולא כמטיל את דעתו כביכול מלמעלה.

משל למה הדבר דומה למי שנכנס למכולת ומבקש איזה פריט לא הגון שיאמר לו בעל המכולת ללא הסבר שהפריט נמצא בכזה מקום בו הוא צריך להתכופף ולזחול על הרצפה כדי למצוא את הפריט. אולם אם בעל המכולת מסביר שעקב בעיה מסוימת הגיע הפריט לשם לכן רק מי שמוכן לזחול יכול לקבלו, הוא איזן בכך את חוסר השוויון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 15:57 לינק ישיר 

לחנך את... (מוישהגרויס)
צורת הויכוח הנאותה
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=683376

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 08:31 לינק ישיר 

מעשה לינקזצר,

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2280743&whichpage=2#R_14

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2282790&whichpage=1#R_5

גוונא,

ב"בעיה סגנונית" התכוונתי לבעית הנחרצות מחוסר יכולת זכרונית ו/או כשרונית להתבטא אחרת שאז אין הכוונה לזלזל [אבל כמובן שאין זה מוציא אם וכאשר אני משתמש בציניות מכוונת לזלזול. אז אם זו בעיה אין זו בעיה "סגנונית" אלא או בעיה במידות או טעות בדרכי העברת מסרים].

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סגנון נחרץ המבטא ידע החלטי, חיובי/שלילי? [לגוונא]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.