בית פורומים עצור כאן חושבים

לימוד גמרא - דברי אורי אורבך ב - ynet

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2007 09:54 לינק ישיר 

מאירקה,

כשייחסתי לו זכות ראשונים זה היה כמובן במסגרת הדיון המזרחניקית-ישיבתית תיכונית ולא בכל ההיסטוריה של עולם התורה, מאז ומעולם. בשנים האחרונות אני מתרשם שיש לכך עדנה (הישיבה של הרב סבתו, מוסדות זילברמן וכו').

לגבי שיטת הסוגיות שלו - איני יודע באיזו מידה היא יושמה בשעתו בישיבתו, כשעוד הייתה ישיבתו. ראיתי לפני שנים רבות קלסר סוגיות כזה, והכיוון נראה לי בהחלט חיובי. צריך לזכור שיש אילוצים - כמו למשל המסגרת של בחינת הבגרות שכופה רצף של דפי גפ"ת ואין אפשרות לסטות ממנה במוסד מסויים. כאמור, המסגרת הזו אומצה גם בישיבות לא תיכוניות כמו סלבודקה בבני ברק, ותורת חיים של הרב טל.

אני לא יודע אם זה באמת משפר את ההרגשה של התלמידים, אבל זה בהחלט דורש עיון לדעתי.

בכל מקרה, אני לא חושב שיש דרך לגרום לכל תלמידי ישיבה תיכונית להתאהב בתלמוד כטקסט משפטי מפולפל כולל, מהסיבות שפירטתי לעיל. אגב, אני מושכנע שגם לו היו מחליפים את התלמוד ברי"ף, התוצאות לא היו שונות באופן ניכר. אני גם משוכנע שחלק גדול מהתלמידים היה ממשיך להשתעמם מללמוד הלכות עדות ברמב"ם. צריך להכיר בכך שבתור תחום לימוד, התלמוד לא מתאים לכל אחד, בדיוק כמו שמתמטיקה ולהבדיל ספרות לא מתאימים לכ"א (אלא שכשנותנים אותם במנות מזעריות כמו בתיכון, זה לא משמעותי ורוב התלמידים בולעים את זה, אבל כשלומדים מדי יום כמה שעות גמרא זה יוצר בעיה חריפה יותר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2007 23:30 לינק ישיר 

עיינתי השבת באחד הספרים של ר' בא-גד (למעשה מדובר בספר אחד שהוא הוציא כמה פעמים, במספר שמות), בראשו הוא נהג להביא הסכמות של גדולי תורה, והנה כמעט כולם מתייחסות לאגדן הסוגיות שלו ומציינות את זה כצעד נכון לשיפור לימוד התורה בישיבות תיכוניות (הרב ישראלי, הרח"ד הלוי, הרב פישר מהבד"צ ולהבהחל"ח הרב פישר מאיתרי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2007 01:13 לינק ישיר 

http://www.dosystory.com/perek.asp?perek_id=150

תוקן על ידי dosystory ב- 25/03/2007 1:27:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2007 02:11 לינק ישיר 

ממללא,
בסלבודקא לא לומדים בשיטה שציינת (אא''כ השתנה משהו בשנים האחרונות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2007 12:24 לינק ישיר 

יש חוגים מיוצאי סלובודקא שלומדים כך.
בזכרון יעקב ייסד חוגו של  הגר"ח גריינמן ישיבה שמטרתה ללמוד בשיטה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לימוד גמרא - דברי אורי אורבך ב - ynet
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.