בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

קניתי אתמול כונן למחשב 250 גיגה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2007 09:19 לינק ישיר 
קניתי אתמול כונן למחשב 250 גיגה

והיום בעזרת ה' אני הולך למלא אותו בוידאו ואודיאו של הרבי

וכל מיני שיעורים והתוועדויות מצולמות ומוקלטות.

ויש לי חבר שיש לו כזה כונן מלא באוצרות והוא יתן לי להעתיק.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2007 16:21 לינק ישיר 

מזל טוב.
השאלה שגם אני תמיד מסתפק בה בנושאים דומים היא, במקרה שלך, האם להשקיע בדברי הרבי ואז מקסימום לדעת עוד קצת ממה שהוא אמר, או להשקיע בללמוד את מה שהוא למד (גמרא, ראשונים ואחרונים, שולחן ערוך, רמב"ם, ספרים על גבי ספרים) ואז לקבל את הצ'אנס להיות כמוהו ואולי בעזרת ה' אפילו יותר.

מה דעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2007 21:49 לינק ישיר 

ב"ה

אולו,

אולי היה מן הנכון שאשאיר לאזרחי לענות כיוון שהשאלה הופנתה אליו, אך לא יכולתי להשאר בשוויון נפש מול שאלתך. אענה אני את שאענה ויבוא אזרחי ויוסיף כטוב בעיניו-

כאשר אנו מדברים על לימוד תורה כהרחבת ידע או כאמת מידה לדעת מי גדול ממי, ואף לצורך הנאה רוחנית בלבד אזי יש מקום להנחה שיש ללמוד תחילה את כל הספרים שמנית עליהם מסתמך הרבי בספריו ובתורתו.

אולם כאשר מטרת הלימוד היא לחזק את הקשר בינינו לבין הקב"ה, להביא לכך שלימוד התורה יפעל עלינו שינוי טבע המידות, יביא להוספה במצוות ומעשים טובים, לימוד המביא בהכרח לידי מעשה, הרי שיש צורך במורה דרך רוחני.

בלימוד התורה באופן עצמאי ללא הכוונת הדרך- ייתכן להגיע מעלה מעלה וייתכן גם לשכוח את נותן התורה, מכיוון שאדם מועד לעולם ואל תאמין בעצמך עד יום מותך, מעדיף החסיד ללמוד את הדרך בעבודת ה' שמתווה לו רבו על פי דברי התורה שלו וע"י זאת להגיע לשלימות עבודתו בעולם.

אין הכוונה שמזניחים לימוד גמרא, ראשונים ואחרונים,, שו"ע ורמב"ם, אלא שמלבד ספרים אלו נותנים מקום נכבד ביותר לדברי הרבי ושאר דברי חסידות, שכן הם אלו שנותנים לחסיד את הביטחון שאכן לימודו יהיה בר תועלת לעבודת ה', הם אלו ההופכים את האדם מלומד על מנת להחכים ללומד על מנת לעשות.

תשאל מדוע, אם כן, הרבי הקדיש זמן כל כך רב לספרים אלו?

התשובה היא שידיעתו של הרבי בספרי חסידות ומוסר מבהילה בהיקפה ואין זה סותר את זה. יכולים להיות שני הדברים ביחד. אצל אדם בדרגתו של הרבי הרי שזה בא ברמות אחרות לחלוטין משלנו.

לגבי המשפט האחרון- "ואז לקבל את הצאנס להיות כמוהו ואולי אף יותר" אביא ציטוט ליטאי למדי שיסביר את שאיפתו של חסיד מחד אך הכרה במעמדו מאידך-

הרב ב.ד. ליבוביץ ראש ישיבת קמניץ אמר על עצמו שמכיון ששאיפותיו היו להיות כרבי עקיבא איגר נהיה לר' ברוך בער, ואילו חשבתי להיות ר' ברוך בער הייתי רבע ממה שאני כיום.

כל חסיד שואף להיות כמו הרבי כדי להיות "מה שהוא היום" יותר מכך זה כבר בבחינת "אל ישעו בדברי הבל"....

נ.ב

כאשר אני לומדת את שיחותיו של הרבי אני משתדלת עד כמה שידי משגת לפתוח את המקורות עליהם מסתמך הרבי ולעיין בהם. כתוצאה מכך למדתי די הרבה ב"נגלה" דתורה. באחת הפעמים כשנשאלתי מהיכן הידע עניתי שהמקור הוא מלימוד מעמיק בשיחות של הרבי. אמר לי השואל שאצלם היו אומרים שיש כאלו שיודעים שאהרון ומשה היו אחים רק בגלל ה"קצות"... אצלינו אומרים שחסידים מכירים את כל פסוקי התורה מתוך ה"ליקוטי שיחות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2007 09:08 לינק ישיר 

בתקופה האחרונה, בהעדר לימוד בחברותא [ למעט לימוד בקבוצה שאני הוא מעביר השעור]

החלטתי שישנה עדיפות במצבי בנוכחי ללימוד בעזרת קבצי אודיאו.

ואכן, פניתי למערכת "קול הדף" והזמנתי 2 מסכתות [ בבא מציעא וסוטה] ואני לומד בעזרתם.

גם, קניתי 5 חומשי תורה קבצי אודיאו עם פירוש רש"י, של הרב ברוך וילהלם ואני לומד בעזרתם.

גם תניא של הרב יחזקאל סופר.

וככה בטלפון הסלולרי שלי יש לי 512 מגה בייט ואני יכול ללמוד בכל מקום ואפילו בדיבורית בעזרת הקבצים הללו ביתר קלות מאשר בלעדיהם.

גם, רכשתי כבר ואני מחכה בקוצר רוח לקבל בדואר משלוח של קבצים של שולחן ערוך

הלכות פסח/ שבת/ דיינים/ ועדות ולהיכנס בצורה רצינית יותר ללימוד שו"ע

ולאחר כל זה עמדתי להתקין אתמול מה שרציתי וידאו של הרבי וגם שיעורים של הרב יואל כהאן במאמרים ובתניא וגם התוועדויות המוקלטות בוידאו.

גם שיחות של הרבי מתורגמות.

לצערי הקבצים שאתמול הייתי צריך להתקין לא הותקנו, למרות שחברי הטוב הואיל להשאיל לי את הזיכרון שרק לפני ימים מספר הוא קיבל מארה"ב.

מייד כשחיברתי את הכונן הנייד שלו לחשמל קרתה תקלה ומאז הכונן שלו לא עובד.

ככה זה לפעמים בעבודת ה' שיש מניעות ועיכובים מעצבנים.

אבל ההתגברות עליהם היא תענוגו של הבורא.

2 השורות האחרונות שכתבתי הן מחשבות ראשונות שעולות אצל כאלו שמתעניינים יותר בתורת החסידות.

אחרים אולי היו חושבים מייד על כך, שבגלל שפירסמתי אז יש חשש שמישהו יקרא ויסתכל על כך בעין שמאל ויהיה עין הרע לא עלינו.

מחשבות ראשונות של אלו שמתעניינים יותר בנגלה היו כנראה סביב השאלה האם את הנזק צריך לשלם אני או החבר שלי.  

שאלה זו עלתה גם בי, וברוך השם נזכרתי מייד במה שלמדתי לפני כמה ימים בבבא מציעא דף צג עמוד א [ראה במשנה שם].

וידעתי תשובה.

אשמח אם תעיין שם בזריזות ידידי אולו ותאמר לי מה הדין לדעתך האם אני צריך לתקן על חשבוני או ידידי בעל הזיכרון הנייד יתקן בעצמו. כך אדע גם אם למדתי נכון.

[טרם נגעתי בנקודה העיקרית של מה שבעצם שאלת. בעזרת השם אכתוב עליה, אחר כך]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > קניתי אתמול כונן למחשב 250 גיגה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext