| נשלח ב-6/5/2007 12:46 |
|
| |
מיכה
היות ואני לא מאמין שאנשים יש להם יכולת אלוקית וראיה אלוקית, וככאלו אין להם גם את היכולת להבחין ולהחליט מי צדיק ומי לא. ולכן השאלה נופלת. מי אומר שזה שרע לו, הוא צדיק?
למשל יש הרבה אנשים שבעיינך הם צדיקים גדולים, ממש גדויילים.
ובעיני הם פושעי ישראל חוטאים ומחטיאים את הרבים, וסופם גהנום,( אם יש?)
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 15:10 |
|
| |
לא יודע אם יש כאלה.
אבל אני חושב שלאנשים סתם אין ראיה אלוקית. אבל אלוקים יכול למסור להם מידע מלשכתו האישית. כמו שהראה ליחזקאל את שרי יהודה חוטאים. וגילה לירמיהו וליחזקאל על נביאי השקר.
ושים לב שבדרך כלל הנביאים לא מדברים על אנשים ספיציפיים. כי לפי דעתי ברוב הפעמים הם לא הצליחו להגיע לידיעה מפורטת של מי צדיק ומי רשע. יותר קל לראות באופן כללי אם ירושלים היא עיר הדמים או עיר הצדק. כי קשה לבדוק כל מקרה לגופו. ואמנם אמרתי שהקב,ה מגלה להם, אבל הגילוי תלוי בהכנתו של האדם - ה'השתדלות' שלו.
אבל אם הגענו לכאן - כדאי שנדון מיהו אלוקים ומהי ראיה אלוקית וכיצד היא יכולה להתיישב בלבות בני אדם. זה כדאי בכל מקרה. ואולי כבר דנו בפורום על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 15:40 |
|
| |
מיכה
נדמה לי ששאלת אותי על המאמר צדיק ורע לו, ועל כנראה אתה גם מסכים איתי שזה מאמר לא הגיוני ולא מתקבל על הדעת. ואי אפשר להגיד אותו ברצינות.
על מי הוא אלוקים וכדמ" אין לי כל אפשרות הגיונית להתמודד אם השאלה( נדמה לי כי גם לאף אחד אין את האינפורמציה הזו, רק תחושות בטן שבינהם ובין האמת אין כל קשר) ולכן כל ניסיון להתמודד עם השאלה ברצינות ולהגיע לתןצאות אמיתיות נדון מראש לכישלון.
למרות אני מודה שיש הרבה אנשים שעושים זאת, אבל זו באמת בעייתם ובעיקר בעית מאמיניהם.
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 10:26 |
|
| |
המאמר שפתח את האשכול בגירסתו הסופית, נדפס בקובץ "ישרון" כא, (תשס"ט), עמ' תשנו-תשעג.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2020 11:32 |
|
| |
על סיפור יהושע בן נון שבספר "רב פעלים", ראו בקובץ "ישרון" כב, (תש"ע), עמ' תתנב-תתנז.
|
|
|
|
|