בית פורומים מקדש וגאולה

"ועשו לי מקדש" הספר החדש הגיע בשעה טובה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2007 17:03 לינק ישיר 

תדגיש את המילה הרביעית בציטוט ותכניס אותה בפונט הכי גדול.

אוי ויי מיר. לפי כל האמות אני נאלץ לקצץ שטחים, השאלה אם באלגנטיות או בגסות, לי לא אכפת הצורה כל כך.

לגבי האמה, תעשה לי טובה, תפתח אשכול חדש, (או שאני אעשה את זה יותר מאוחר) ושם נריב על זה.

(פטור בלא כלום אי אפשר: בניקבת השילוח האמה 44 ס"מ).

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2007 17:47 לינק ישיר 

ממש ממש לא.

באמה של 53 ס"מ הר הבית היום הוא בגודל כפול די במדוייק. כמבון שכשיוספוס אומר כפול, זה לא מחייב שזה היה 100% כפול ללא סטיות לכאן או לכאן, אבל לפי האמה שלך זה סטיה של מעל 20%.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 18:18 לינק ישיר 

אם יורשה לי להוסיף שעל פי אמה של 44 ס"מ יצא שהורדוס שילש את מידות הר הבית ולא רק הכפיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 18:22 לינק ישיר 

נתון שגוי. הה"ב היום (עם התוספת הצפונית שכמעט לכו"ע מחוץ להה"ב גם אצל הורדוס) 128 דונם, (ובלי התוספת הצפונית בערך תשעים דונם). ת"ק על ת"ק בשיעור הקטן 50 דונם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2007 00:02 לינק ישיר 

הר הבית המקובל היום הוא 144 דונם, חד משמעי. וכפי שאמרתי אתה חותך מפה ומשם בכדי שזה יתאים לאמה שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2007 08:00 לינק ישיר 

אני לקחתי את המספר 128 דונם כציטוט מאילת מזר. לפי החישובים שלי יצא לי יותר מ-150 דונם, אבל אני לא בקי בטריגונומטריה והחישוב באמת היה גס מאד. אל תשכח שאין שום מדידה מוסכמת של ההר, לדוגמה, במפת הרב גורן וחיל ההנדסה הכותל הדרומי 285 מטר חיצונית, בעוד במפת וורן (וכנראה שהוא צודק) יש רק 273 מטר. תכפיל 12 מטר באורך ההר וכבר יש לך הפרש של שש דונם.

לגבי התוספת הצפונית, זה לא אני חותך, אלא כל מי שיש לו מוח בקדקדו מזמן מסכים שזו תוספת מאוחרת. וורן כתב את זה. קורן כתב את זה. יש את תעלת היסוד של הכותל הצפוני. יש תפר צפוני בדיוק מקביל לתעלת היסוד הזאת. מבחינה טופוגרפית זה מחוץ להר מוריה.

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2007 09:25 לינק ישיר 

טוב אני לא חקרתי את הנושא המדוייק של המדידות, אבל המספר 144 דונם הוא די מקובל בספרות על הנושא. (אריאל חוברת 64-65 עמ' 10 לדוגמה). אם יש להוסיף על ההר אתה מתקרב יותר לאמה של 54 ס"מ פלוס.

בעניין התוספת הצפונית אני מציע לך שתרגע. אין כאן שאלה האם היה תוספת בצפון. השאלה היא האם התוספת הוא הרודינית אם לאו? אם הוא לא הרודיני מי לדעתך עשה את עבודת החציבה הענקית הזאת? אם הוא כן הרודיני אז באמה שלך הורדוס שילש את גודל המתחם ולא הכפיל כדברי יוספוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2007 11:15 לינק ישיר 

אני מתחיל להרגיש שאני מדבר אל הקירות. כתבתי כבר כל-כך הרבה פעמים, את העובדה הפשוטה והמוסכמת על וורן ועל קורן, שגבול הה"ב ההירודיאני היה מדרום לחפיר שליד שער המשגיח, ועד שם השתרעה האנטוניה. גם בדגם של קורן זה בדיוק כך. מה אתה רוצה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2007 12:52 לינק ישיר 

יפה מאוד ידידי אבל האנטוניה היהה כלול במתחם הר הבית על פי יוספוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2007 06:51 לינק ישיר 

????

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2007 16:16 לינק ישיר 

אני עדיין מחכה לציטוט המחץ שהאנטוניה היא חלק מהה"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > מקדש וגאולה > "ועשו לי מקדש" הספר החדש הגיע בשעה טובה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.