בית פורומים מקדש וגאולה

שתעלנו בשמחה לארצנו - על מי אנחנו צוחקים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2007 14:05 לינק ישיר 
שתעלנו בשמחה לארצנו - על מי אנחנו צוחקים?

בהמשך לאשכולי הזה  ולהוראת מרא דאתרא , נפשי בשאלתי.

איך מותר לומר בכל שבת במוסף 'יהי רצון מלפניך שתעלנו בשמחה לארצנו', מה זה? תפילה זו בדיחה?
מילא בהגדה של פסח לומר השתא הכא, (איפה?) השתא עבדי (של מי?) ניחא, זה ערב של חינוך ואוירה, שיהיה.
מילא תקע בשופר גדול לחרותינו, טוב, שופר עוד לא היה אם מצפים לקב"ה שיתקע תשר"ת תש"ת תר"ת.
מילא יקום פורקן, ממילא רוב הציבור או מפטפט או מתמתח משינת ההפטרה העריבה.
אבל סתם להתלוצץ באמצע התפילה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 15:19 לינק ישיר 

הפכתי כבר למרא דאתרא...... אוח אוח.

גם לי יש נקיפות מצפון עזות בענין כל פעם, ולא מלאני ליבי עדיין לשנות.

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2007 02:12 לינק ישיר 

עד כמה שידוע לי, רוב עם ישראל עדיין לא עלה לארץ ישראל. אנחנו מתפללים לא רק על עצמנו אלא על כלל ישראל.

ועוד: כדי שנוכל לקיים את כל מצוות התורה כפשוטן, דרוש שכל שבט ושבט ישב בנחלתו, ולכך עדיין לא זכינו. כשאנו מתפללים "שתעלנו בשמחה לארצנו" אנחנו מתכוונים "לארץ המיוחדת לשבט שלנו" (מצאנו שנחלות השבטים נקראו "ארצות" - "ארץ יהודה", "ארץ אפרים ומנשה" וכו').

תוקן על ידי אראלסגל ב- 01/06/2007 2:10:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2007 15:13 לינק ישיר 

מאיר,

הייתי מציע שבמקום לרנן בציניות על המנהג הקיים, תציע חלופה נאותה.

למשל: להוציא מהמוסף את ותעלנו בשמחה לארצינו - האם נוציא את זה רק מהסידורים של א"י? אבל זה לא תתגודדו. ואם נוציא את זה מכל הסידורים, נמנע מאחינו מלהתפלל על שיבתם ארצה (למרות שלכאורה הדרך לפניהם פתוחה וצ"ע). ואולי הכוונה היא לשבטים האבודים (לא ברור לי אם בזמן הבית השני השורה הזו לא היתה בתפילה).

כל זה מביא אותנו שוב לעניין השלטון - כל עוד אין שלטון הלכתי מרכזי מוסמך לכל \לרוב\ העדות והקבוצות ביהדות אנחנו ממילא בגלות של חוסר החלטיות. קיבוץ גלויות פיסי קל יותר מקיבוץ גלויות מנטלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2007 13:34 לינק ישיר 

אכן כדבריך

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 22:22 לינק ישיר 

היום בתפילת נחם לא עמד לי כוחי ללגלג עוד.

איך אני יכול לומר 'את העיר האבלה מבלי בניה והחרבה ממעונותיה והבזויה מכבודה והשוממה מאין יושב'?

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 10:50 לינק ישיר 

הקניזי
גם לי זה צרם.
החרבה? מבלי יושב?
איך אפשר לומר באמת מילים שכאלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 11:35 לינק ישיר 

אני בחרתי את הנוסח של הירושלמי בתענית פ"ב ה"ב שמרוכך מעט, בלי "מבלי בניה" ו"והיא יושבת וראשה חפוי" וכו'

רחם ה' אלוהינו ברחמיך הרבים ובחסדיך הנאמנים עלינו ועל ישראל עמך ועל ירושלם עירך ועל ציון משכן כבודך ועל העיר האבלה ההרוסה השוממה הנתונה ביד זרים הרמוסה בכף עריצים ויבלעוה לגיונות ויחללוה עובדי פסילים כי לישראל עמך נתתה באהבה לנחלה ולזרע ישורון ירושה הורשת כי באש החרבתה ובאש אתה עתיד לבנותה כאמור ואני אהיה לה נאם ה' חומת אש סביב ולכבוד אהיה בתוכה.

תכל'ס, רובה של ירושלים המקודשת, ומקום מקדשנו, עדיין נתונים למרמס בני ישמעאל ובני פריצי עמנו. לא?

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > מקדש וגאולה > שתעלנו בשמחה לארצנו - על מי אנחנו צוחקים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext