למה לא לענות פשוט.
מצעד הגאוה זה אנשים שהולכים לא צנוע.
והם רוצים להתגאות במעשיהם.
נשלח ב-24/7/2008 23:45
יהוסף
אדרבה, אם הילד יודע שיש "משהו" בין איש לאשה, אז אי אפשר לענות לו כאשר אתה מתעלם במכוון ובבירור מהדבר הזה. אתה יכול לומד לילד, שמדובר בבנים שרוצים להתחתן עם בנים. זה מובן, וזה כולל גם את המשהו. אבל בהודעתך לעיל, הצעת להסביר להם שהבעיה שהם לא רוצים לחיות עם אשה, שהם לא רוצים להביא ילדים לעולם, שהם רוצים להיות חברים של החברים ולא של החברות. כל זה הם עניינים שאפשר להסביר את העניין שלהם כשלעצמם, אבל אין לזה שום קשר למצעד הגאווה, עד כמה שאני מבין.
גם קונילמל תלה זאת במשהו צדדי, שהוא לא רוצה להתחתן או לא רוצים להתחתן איתו. אני לא מבין מה זה, או שאתה אומר את האמת, או שלא, אבל למה להגיד דברים לא נכונים?
נשלח ב-25/7/2008 00:25
מיכה
איזה דברים 'לא נכונים'? שאין רצון להתחתן כמו כולם ושיש החלטה לחיות עם גבר אחר, זה לא נכון בהקשר הזה? 'להתחתן' זהו מושג כוללני הכולל בהכרח יחסי מין (חוץ מממקרים של אי מסוגלות פיזית) ואם כן למה לענות לילד עם פרטים שלא נדרשים לשאלתו? וכי משום שהתשובה השלימה כוללת יחסי מין, לא ניתן לענות לו תשובה כוללנית בלי להיכנס לפרטים? האם עדיף לדעתך להראות לו סרט פורנוגרפי כדי שידע בדיוק במה מדובר? הילד לא ביקש את זה ולא צריך את זה וזה העיקר שנראה שנטען כאן גם ע"י יהוסף.
תראה באשכול סמוך של מיימוני שציין אליו וטו למעלה שם כתבו דברים חדים יותר (כי לא דיברו על המצעד אלא על הבאת ילדים) ודוקא מיימוני שנקלע לבעיה כמו שלך של חיטוט בכל הכרוך עם שאלת הילד, כתב משפט יפה: 'קודם כל צריך לברר מה הילד שואל לפני שממהרים לענות'. עליו צריך להוסיף: 'ואיזו מהתשובות תענה על שאלתו בלי דברים מיותרים שיכולים רק לסבך אותו'.
נשלח ב-25/7/2008 00:44
אני ממשיך לראות בזה דברים, אולי לא "לא נכונים" אבל כן "לא מדוייקים". אין פירוש הדבר שצריך לפרט, אלא לענות בצורה שלא פוסחת על האמת, תקרא שוב את דברי ותמצא שכתבתי שאפשר לומר שהם רוצים 'להתחתן' עם בנים, אבל נניח כשאתה אומר שזה בגלל שלא רוצים להתחתן איתו, או שאתה מפרט שהם רוצים לחיות עם איש כמו עם אישה, אולי דווקא זה מסבך את הילד יותר.
להיפך אם תעיין במהלך האשכול, תראה שאני דווקא הצעתי למנוע מהילד את הגישה הישירה לדברים.