בית פורומים עצור כאן חושבים

לסביות+גברים ללא נישואין?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2007 17:41 לינק ישיר 

קאהן,
נשמע לי מוזר שבית משפט שמתחיל דיון בעניין מסויים ובמסגרת זו נערך הסכם בין הצדדים, לא יהיה בעל סמכות לדון בשאלה האם ההסכם שהושג שם הופר או לא.
ברור שכל המושג של בתי דין רבנים בתוך מערכת משפטית חילונית הוא אנומליה מעצם טיבו, ולכן קשה לדון כאן מסברות. זו פשוט מערכת לא קוהרנטית שמנסה לייצב את עצמה באמצעות הוספת אפיציקלים ודפרנטים (כמו הקוסמולוגיה התלמאית שהוסיפה גלגלונים קטנים בתוך הגלגלים הגדולים כדי להותיר את הקונספציה של העיגולים על כנה). בסופו של דבר כמובן תתרוקן כל הסמכות של בתי הדין הרבניים מתוכן. זה אמור היה להיעשות ע"י המחוקק אך זה נעשה ע"י הרשות השופטת בפיחות זוחל, אך עם תמיכה ציבורית (ובהחלט ללא סמכות. כמו שאין סמכות גם לפעולות נוספות שמרשה לעצמה רשות זו. אפרופו חוסר סמכות).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2007 17:43 לינק ישיר 

מיכה
אין דבר כזה- שלא מופיע בגמרא. הוא ודאי לא מופיע בצורה ישירה, אבל מופיע בצורות דומות, שכאן נדרשת השכלתו ושכלו של הדיין ,להקיש  וללמוד, ממקרה למקרה.
בגמרא גם לא מופיע דין של הנפגע על ידי מכונית. וגם לא דינים של מצלמה נסתרת,
לפעמים זה מאלף לקרא שו"תים העוסקים בפיתוחים הטכנולגים, ממש תענוג לשכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2007 17:57 לינק ישיר 

התכוונתי לשאול - על מה הדיינים הסתמכו? הם רק אמרו סברא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2007 18:02 לינק ישיר 

אבהו. ב"ד לא מענה את הדין אף במקרה שהוא יודע שילכו אח"כ לערכאות. אם נשאל ובפרט על הסכם שערך הוא מחוייב לפסוק ע"פ דעת תורה גם אם לא ישמעו לו. להבדיל בערכאות לא הולכים ישר לידון בבג"ץ אלא בשלום ואח"כ במחוזי ורק ערעור אחרון (אם לא יבקשו משפט חוזר ושאר טריקים משפטיים) ידון בבג"ץ, האם זה לא עינוי דין? לכאורה צריך רק בג"ץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2007 18:06 לינק ישיר 

הרב מיכאל. נראה שהסעיף הנ"ל נכתב בחלק ההסכם הממוני בגלל שרק כך ניתן לאוכפו, החלק הממוני הוא רק ערבות לגבי הסעיף הנ"ל וברור שהסיבה היא חינוך הילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2007 04:29 לינק ישיר 

אראל

<"אני לא מבין את בג"ץ - הרי ברור שהמעשה של האישה מנוגד להסכם שהיא חתמה עליו בזמן הגירושין, והפסיקה של בית הדין הרבני היא הגיונית גם ע"פ דיני חוזים (לא רק ע"פ ההלכה או "המוסר")">

כפי שהדגשתי בפתיחת האשכול, פסק דין הרבנות נפסל  רק מפני שלבית הדין הרבני לא היתה סמכות משפטית מכח החוק לדון בענין, ומבלי להזדקק לשאלה אם התנהגות האשה נוגדת למוסר או לדיני החוזים.

אם הבעיה היא דיני חוזים על הדבר להתברר בבית המשפט ולא ברבנות.

כך גם אם הבעיה היא חינוך שלא נכרך:  

פס"ד: הסמכות לדון בחינוך הילדים נתונה לבית המשפט למשפחה

http://www.horut-shava.org.il/HLG/syndroms/HighConflict/elbaz.htm 

ואילו כאשר הדבר היה כחוק:

בג"צ: לא מתערבים בהחלטות ביה"ד הרבני

http://www.nfc.co.il/archive/001-D-105497-00.html?tag=7-47-20

בסעיף 6 להסכם זה  נקבע איסור על האישה "להכניס גבר זר לבית זה אלא אם נישאה כדת וכדין".

האם  הסעיף מונע ממנה להכניס לביתה אינסטלטור או מתיר לה הכנסת גבר שאינו זר לה  בעוד היא אינה נשואה?
 _______

ירוחם

<"הדיין חייב לפסוק לפי השקפת עולמו-  במקרה הזה איך שהוא מבין את ההלכה- וזה באמת לא צריך לעניין אותו מה יפסוק הבג"ץ">

דיין ממשלתי חייב לפסוק לפי השקפת החוק לפיו הוא פוסק, ולפי חוקים אלה, בתי הדין הרבניים אינם מוסדות דתיים, אלא משרדים משפטיים ממשלתיים, המוגבלים בסמכותם.

<"האם הוא צריך לתת את דעתו שהערור יתקבל? וכבוד השופט זמיר יפסוק אחרת? לפי ההלכה שהוא

בתי הדין הרבניים במדינת ישראל אינם בתפקיד מורי צדק ויושר ממשלתיים, אלא הם אנשי מערכת משפטית בעלי סמכות כפיה על האזרחים, מכח חוק שנחקק ע"י המדינה החילונית, והיא  המשלמת את משכורתם, ובשכר זה היא אומרת להם מה עליהם לומר.

________

אבהו

<"לפי הבנתי כהדיוט לאב היתה טענה חזקה בדבר טובת הילדות, זאת בלי קשר למזונות. מדוע אין לבית הדין הרבני סמכות לדון בעניין זה?">

אין ספק ששמעת דיבורים על ש"בית הדין הוא אביהם של יתומים", אלא שהשאלה אינה "הלכתית" אלא משפטית, ולבתי הדין הרבניים אין סמכות חוקית שהיא להחליט  מה טוב לילדים, אלא אם ההורים כרכו את שאלת המשמורת של ילדיהם בתכיעת הגירושין.

________

מיכי

<"אני לא יודע למי הסמכות לקבוע האם הופר הסכם גירושין שהושג בבי"ד רבני, אבל נשמע לי הגיוני שהבי"ד שבמסגרתו נערך ונחתם ההסכם הוא זה שאמור לפרש אותו ולהכריע האם הוא הופר או לא">

מנין לך שההסכם נערך ונחתם בבית הדין, האם לא ייתכן ששההסכם בנדוננו, הוא היה הסכם שנחתם במשרד  עו"ד אי שם בארץ,  וכשהוגש לבית הדין הוא ילו לא  בחן את הנאמר בו מאחר שחינוך הילדים והענינים הממוניים הועברו לשיפוטו של בית המשפט, וכפי שציינת בהמשך דבריך, שסעיף ה"גבר הזר" נכלל בין סעיפי ההסכם על הענינים הממוניים שבין בני הזוג, ומאחר והם לא נכרכו בתביעת הגירושין, מה  סמכות חוקית יש לבתי הדין  לפרש את ההסכם?

<"אם כן, המסקנה היא שאנשי הבי"ד עשו נכון לפי הבנתם. הם גם פעלו בסמכות (לפחות עפ"י הבנתם והבנתי)">

להבנתך כן, להבנתם לא! בטוחני שכל "מתחיל שבהם" היה מבין שלא היהתה  להם סמכות מבחינה חוקית והם היו יכולים לדעת מה תהיה דעת הבג"ץ הנושא כשדבר יובא לפניהם לערעור.

האם ייתכן שבית הדין חשב שהיא תפסיק להיות לסבית, כי הדיינים  פסקו  ש"זה לא טוב לילדים"? האם הם חשבו שהיא לא תערער לבג"ץ?

<"אמנם עדיין נראה לענ"ד שברור מפרשנות מהותית (החביבה על ברק, כמדומני) שהסעיף הזה לא בא לסייג את זכויותיה הממוניות על האישה על הבית אלא לדאוג לחינוך הילדים">

אולי כוונת הבעל היתה, למנוע מ"גבר מתחרה" להנות מרכושו?

העובדה שאין בה כל מחלוקת היא, שבתביעת הגירושין ברבנות  לא נכרכו  אחזקת הילדים וחינוכם, לא נראה לי שהם היו נושא לאי הסכמה  בין ההורים המתגרשים,  גם לא נראה שבעת חתימת ההסכם עלה על דעתו של  הבעל שאשתו היא לסבית פעילה, אכן, תמיד ניתן לומר: אילו ידע, אך השאלה אינה אם היה חותם על ההסכם,  אלא על מה הוא חתם.

<"נשמע לי מוזר שבית משפט שמתחיל דיון בעניין מסויים ובמסגרת זו נערך הסכם בין הצדדים, לא יהיה בעל סמכות לדון בשאלה האם ההסכם שהושג שם הופר או לא">

עורך דין הכותב חוזה אינו מוסמך לקבוע למה היתה כוונתו, בית הדין גם זה לא.

חן 

<" כמדומני שאהרון ברק רואה אפילו בהסכם נישואין עניין של כריתת חוזה (כל העולם משפט) וכ"ש גירושין">

הסכם נישואין מהו? ואם כוונתך לשותפות ברכוש המשותף שהצטבר במשך ימי הנישואין, אכן כך היא  וכפסיקתו הידועה בבג"צ 1000/92 - חוה בבלי נ' בית הדין הרבני הגדול, ולדעת הרב דוכובסקי (תחומין יח עמודים 18-32) היא אינה גישה הסותרת להלכה

_________

מיכה

התשובה לשאלתך בלינק הבא: 

http://www.daat.ac.il/mishpat-ivri/skirot/152-2.htm

טובת הילד כעקרון על / יחיאל ש' קפלן

תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/07/2007 5:24:24

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2007 11:46 לינק ישיר 

נישטאיך,

תודה על הפוסט המושקע. כשאני מבין מה אתה כותב* אני תמיד לומד משהו.

שאלתי היא האם לאב יש דרך למנוע את חינוך בנותיו במשפחה לא רצויה זו שבהן הן נמצאות. האם בית הדין לענייני משפחה מוסמך לעזור לו?

* אני מתקשה בארמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2007 13:36 לינק ישיר 

."שאלתי היא האם לאב יש דרך למנוע את חינוך בנותיו במשפחה לא רצויה זו שבהן הן נמצאות. האם בית הדין לענייני משפחה מוסמך לעזור לו?"

יש לו דרך אם המשפחה אינה מתאימה גם בעיני השופט

על אף חזקת הגיל הרך הוצאו ילדים מאמם

של מי הם הילדים? 

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1403930

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2007 19:31 לינק ישיר 

נישטאיך,

אם כך נראה לי שבמקרה שהוא נשוא האשכול שלנו טעה האב, אולי בגלל ייצוג כושל. אם הטיעון שלו היה אחר ייתכן שהוא היה מצליח להכריח את האם להפסיק להתגורר עם חברתה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לסביות+גברים ללא נישואין?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.