בית פורומים עצור כאן חושבים

ראה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2016 18:54 לינק ישיר 

אתה חושב שכל ה40 שנה במדבר הם לא חטאו?
להפך, כתוב במפורש שהם היו 'זובחים לשעירים על פני השדה'. כנראה שהברקים היו פוגעים רק במי שמעל באמונתו של ה'.
אשר ל'אנחנו' זאת לשון מנומסת יותר, כמו שהמשגיח שלי היה אומר "למה בחורים מפריעים למגיד שיעור? אני מדבר גם אל עצמי!". וראה את הביקורת של חז"ל על זכריה בן יהוידע שלא כלל את עצמו עם העם ואמר להם 'למה אתם עוברים את מצוות ה''.(קה"ר י)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2016 20:35 לינק ישיר 

לא השתכנעתי. אני לא חושב שהם לא חטאו 40 שנה. אני אפילו יודע שהיה אחד שחילל שבת ואחד שברך את ה'. אבל כנראה שזה לא היה בכמויות 'זונים' לא אומר שהם עבדו להם בפועל, וכמו שאתם זונים אחרי לבבכם ואחרי עיניכם, אבל נדרשים לא לתור אחריהם. התוכחות של משה בספר דברים לא מצטיינות בלשון מנומסת. אפילו כשהוא נענש הוא לא אומר 'חטאנו ולכן נענשנו', אלא 'גם בי התאנף ה' על דבריכם', ועוד (נראה אותך מוצא תוכחה בגוף ראשון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2016 23:24 לינק ישיר 

יחזקאל כ:
וַיַּמְרוּ-בִי בֵית-יִשְׂרָאֵל בַּמִּדְבָּר, בְּחֻקּוֹתַי לֹא-הָלָכוּ וְאֶת-מִשְׁפָּטַי מָאָסוּ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אֹתָם הָאָדָם וָחַי בָּהֶם, וְאֶת-שַׁבְּתֹתַי, חִלְּלוּ מְאֹד; וָאֹמַר לִשְׁפֹּךְ חֲמָתִי עֲלֵיהֶם, בַּמִּדְבָּר--לְכַלּוֹתָם.  ידוָאֶעֱשֶׂה, לְמַעַן שְׁמִי, לְבִלְתִּי הֵחֵל לְעֵינֵי הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִים לְעֵינֵיהֶם.  טו וְגַם-אֲנִי, נָשָׂאתִי יָדִי לָהֶם--בַּמִּדְבָּר:  לְבִלְתִּי הָבִיא אוֹתָם אֶל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-נָתַתִּי, זָבַת חָלָב וּדְבַשׁ--צְבִי הִיא, לְכָל-הָאֲרָצוֹת.  טז יַעַן בְּמִשְׁפָּטַי מָאָסוּ, וְאֶת-חֻקּוֹתַי לֹא-הָלְכוּ בָהֶם, וְאֶת-שַׁבְּתוֹתַי, חִלֵּלוּ:  כִּי אַחֲרֵי גִלּוּלֵיהֶם, לִבָּם הֹלֵךְ.  יז וַתָּחָס עֵינִי עֲלֵיהֶם, מִשַּׁחֲתָם; וְלֹא-עָשִׂיתִי אוֹתָם כָּלָה, בַּמִּדְבָּר.  יח וָאֹמַר אֶל-בְּנֵיהֶם, בַּמִּדְבָּר, בְּחוּקֵּי אֲבוֹתֵיכֶם אַל-תֵּלֵכוּ, וְאֶת-מִשְׁפְּטֵיהֶם אַל-תִּשְׁמֹרוּ; וּבְגִלּוּלֵיהֶם, אַל-תִּטַּמָּאוּ. יט אֲנִי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, בְּחֻקּוֹתַי לֵכוּ; וְאֶת-מִשְׁפָּטַי שִׁמְרוּ, וַעֲשׂוּ אוֹתָם.  כ וְאֶת-שַׁבְּתוֹתַי, קַדֵּשׁוּ; וְהָיוּ לְאוֹת, בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם--לָדַעַת, כִּי אֲנִי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם.  כא וַיַּמְרוּ-בִי הַבָּנִים, בְּחֻקּוֹתַי לֹא-הָלָכוּ וְאֶת-מִשְׁפָּטַי לֹא-שָׁמְרוּ לַעֲשׂוֹת אוֹתָם אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אוֹתָם הָאָדָם וָחַי בָּהֶם--אֶת-שַׁבְּתוֹתַי, חִלֵּלוּ; וָאֹמַר לִשְׁפֹּךְ חֲמָתִי עֲלֵיהֶם, לְכַלּוֹת אַפִּי בָּם--בַּמִּדְבָּר.  כב וַהֲשִׁבֹתִי, אֶת-יָדִי, וָאַעַשׂ, לְמַעַן שְׁמִי--לְבִלְתִּי הֵחֵל לְעֵינֵי הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר-הוֹצֵאתִי אוֹתָם לְעֵינֵיהֶם
נבואה מוזרה, ועדיין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2016 23:35 לינק ישיר 

נבואה בגוף ראשון נמצא במלאכי ועתה אנחנו מאשרים זדים גם נבנו עושי רשעה גם בחנו אלוקים וימלטו. אני מניח שהנביא לא עסק באישור זדים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2016 09:10 לינק ישיר 

התכוונתי בספר דברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2016 10:22 לינק ישיר 

אריאל בקשר לנבואת מלאכי העתקת חצי ציטוט שמתחיל ב"אמרתם..." ולכן המשכו "אנחנו מאשרים זדים. ובקשר למוזריותה של נבואה זו ביחזקאל לטעמך - אני חושב שהרבה מנבואות יחזקאל נאמרו כצידוק הדין ולכן הסיבה להזדקק לזוטות כמו שמלך יהודה נענש בגלל שהפר אלה וברית עם מלך בבל ועוד הרבה ולכן גם הנבואות הקשות (שלפני החורבן) המוחלטות בלי אפשרות תיקון בשונה מיריהו למשל שניבא באותם ימים ומציע אפשרות של חזרה בתשובה ותיקון מעשיהם ובהתאם שיפור המצב. (אולי בגלל שישב בבבל ואולי הנבואות נכתבו רק אחרי החורבן. ואולי ?).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2016 21:27 לינק ישיר 

כי ידעתי את יצרו אשר הוא עושה היום בטרם אביאנו אל הארץ אשר נשבעתי. כאן הקב''ה מעיד שבנ''י בזמן סוף ה40  חוטאים. משה עצמו חשש מקיום עובדי אלילים בסדר גודל לא ידוע - פן יש בכם איש או אשה או משפחה או שבט אשר לבבו פונה היום מעם ה' אלוקינו, אבל לא ידע. הקב''ה, היודע נסתרות, ידע. ברור שלא היתה אלילות גלויה כי הרי אמר משה כל האיש אשר הלך אחרי בעל פעור השמידו ה''א מקרבך. ואתם הדבקים בה''א חיים כולכם היום. אלא שכנראה היו אנשים שנמשכו בליבם אחרי האלילות ועשו מעשים שיש בהם סרך אלילות ברמות אלו ואחרות, והגיוני להכליל בהם את שחוטי חוץ שע''פ ספר כהנים יש בו סרך אלילות ונזכר בדברים לעיל.
ומכאן נלמד לא לזלזל ביחזקאל.

בער, החלק הזה אינו ציטוט דבריהם.
אשר ליחזקאל, ככלל הנבואות שלו קשות, גם הנראטיב ההיסטורי שלו קשה וגם חזון הגאולה שלו קשה. כל תפיסת הברית שלו היא שהכל קורה בכוח, בעל כרחנו. אמנם הגאולה שלו גם קסומה ביותר. 
לדעתי זהו סוג ההשגה הנבואית שלו, שהיתה ייחודית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ראה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.