| נשלח ב-4/9/2007 21:37 |
|
| |
ממללא,
לגבי רישום אשכנזים, התחושה (אמנם לא מבוססת) שלי היא שחרדים ספרדים רבים היו רוצים לראות את האשכנזים מתדפקים על פתחיהם כאיזה סוג של הוכחה מובהקת של אי-נחיתותם.
קצת קשה לי לראות באימוץ פסיקה ספרדית איזושהי "התחדשות דתית". אין כאן שינוי ערכי משמעותי - בסה"כ אימוץ הבן איש חי במקום מ"ב כי הוא "משלנו" גם אם התלמיד הוא מיוצאי מרוקו הקרובה יותר לפולין מאשר לעיראק. זה מבחינתי נופל בקטגוריה של חלוקת כוח וכבוד. אין שם נסיון, למשל, להעמיד את המעשה הדתי היומיומי על מדרגה מקבילה ללימוד התורה או יציאה נגד סוג לימוד שמנתק את התורה מהמציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2007 21:58 |
|
| |
מדוע מבלבלים בין תנועות ומגמות לבין תנועות התחדשות??
|
| נשלח ב-4/9/2007 22:53 |
|
| |
גו"ג,
אני לא עוסק כאן ברגשות קיפוח של חרדים-מזרחיים....
כמובן שהפסקה האחרונה שלך לא נכונה כלל. אדרבה, הרב עובדיה ותלמידיו מעדיפים לימוד מעשי-הלכתי. בזמנו הרב עובדיה אפילו התנגד ללימוד 'דף יומי' וטען שיותר חשוב שילמדו הלכות. גם שיעורו השבועי המפורסם הוא שיעור הלכה בלשון השווה לכל נפש. נכון שאין להם השפעה על הישיבות הספרדיות כי הן הוקמו ע"י רבנים שחונכו אצל הליטאים, אבל ודאי שיש לכך השלכות על כלל הציבור: רוב ככל האברכים הספרדיים עוסקים בהלכה, ושיעור היציאה לעבודה בציבור הזה הרבה יותר גבוה לפחות מהציבור הליטאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2007 23:28 |
|
| |
ממללא, אתה אולי לא עוסק ברגשות קיפוח, אבל אצל רבים מאלה שחוזרים למה שאתה קורא "אותנטיות ספרדית מסוימת" (צ"ע האם ניתן בכלל לחזור לאותנטיות) זה חלק חשוב ממה שדוחף אותם לשם.
הרב עובדיה מצליח להשפיע על רבים בציבור שילמדו הלכה, אבל גם כשהם לומדים אותה הם לבסוף לא הולכים בדרכו... מבלי לזלזל ברב עובדיה, נדמה לי שהמהלך שלו לא הצליח ליצור איזשהו שינוי באמת משמעותי. לא יהיו לו ממשיכים שימלאו את החלל שיותיר אחריו לאחר 120. מה שכן, הוא יוכל לגחך על חשבון יריבו הוותיק הרב גורן, הרבצ"ר המיתולוגי: כמעט בכל בסיסי צה"ל סידורי הרב עובדיה למיניהם דחקו את הסידור הצבאי האחיד הוותיק של הרב גורן כמעט לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2007 23:30 |
|
| |
הצדיק מפרשיסחא שחכם מופלג היה, לבטח היה מוצא את הקשר
בין כותרת האשכול לבין הדיון המתנהל בו.
|
|
|