|
|
| נשלח ב-8/10/2007 09:10 |
|
| |
מאיר,
עפ"י מה שכתבת בסעיף א' בהודעתך הפותחת אפשר ללמוד גם שהגר"א סבר שהשמש סובבת סביב הארץ.
בר בי
אפשר להוסיף גם את הרב דוד ניטו. בספרו הכוזרי השני הוא מתייחס לשאלה אם השמש סובבת סביב הארץ, ומציין שהוויכוח הוא למעשה עקר משום שבכל תנועה יחסית אפשר להציג את האחד כנע לעומת השני, והוא גם מציין שייתכן שהשמש נע יחסית לשאר כוכבי השבת
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 09:20 |
|
| |
.
"הכל תלוי במישור היחוס" (המורה שלי לפיסיקה, שיעור במכניקה קלאסית, סביב "סירס-זימנסקי" )
רוח דרומית:
ניתן לומר בקלות כי השמש סובבת סביב כדור הארץ, אולם קשה לומר כי היא נמצאת בתנועה בעוד שאר כוכבי הלכת נמצאים במנוחה, משום שבאופן יחסי אחד לשני, הם בתנועה מתמדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 09:33 |
|
| |
בעל כוזרי שני אומר במפורש שהשמש נעה והארץ עומדת ומביא לראיה דברי יהושע, שמש בגבעון דום.
|
| נשלח ב-8/10/2007 09:57 |
|
| |
כמה גדול הנס שנעשה ליהושע, שלולא הנס לא היינו יודעים שהשמש נעה והארץ עומדת.
[למואדיב:
"השכן, תפסיק לנחור בקול רם!"
(המרצה שלי ליהושע, אוני' בר אילן) ]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 10:01 |
|
| |
מואדיב,
אמת, אבל כתבתי תנועה יחסית אל מול כוכבי השבת (שגם הם כמובן לא נייחיים אחד לגבי השני, אבל טרם ידעו זאת אז)
צוטנג,
תהפוך את הדף ותראה את מה שכתבתי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 10:03 |
|
| |
| chouteng כתב: |  | | בעל כוזרי שני אומר במפורש שהשמש נעה והארץ עומדת ומביא לראיה דברי יהושע, שמש בגבעון דום.
(גלילאו)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 10:05 |
|
| |
שוטנג אפשר לחשוב שאין לנו כבר את דברי הרמב"ם במורה ובעוד מקומות על הוצאות מקראות מפשטם.
|
| נשלח ב-8/10/2007 10:08 |
|
| |
.
לפני כעשרים שנה, קבוצה של כמה מחברי החליטה לעשות מעשה נועז ולנסוע לטייל באפריקה. חבורת ההרפתקנים לא דימתה את עצמה לסטנלי או לליווינגסטון, אבל התמונות של המסאים ושל הקילימנג'ארו הציתו את דמיונם - ולמרות הסקפטיות שלי - הם הגשימו את חלומם וטסו.
כשחזרו, עמוסי חוויות, שקופיות ותובנות אחרות, סיפרו לי מה היה הדבר הראשון שעשו באפריקה:
"צ' מייד נכנס לחדר השירותים במלון, מילא את הכיור במים ובדק אם זה נכון שהמים מסתובבים הפוך בחצי הכדור הדרומי".
אז לכל מי שהיה לו ספק - הניסוי הוכח כנכון, קוריוליוס צדק. והואיל ואנו יכולים לראות בעינינו כי כדור הארץ סובב סביב צירו, הרי שמי מייחס אמיתות פיסיקאליות לפסוקים כגון "שמש בגבעון", אינו אלא מן המתמיהים.
"יוסטון, יש לנו בעיה"
(אפולו למרכז הבקרה)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 10:24 |
|
| |
"והוא סוד הירדן יסוב לאחור" [כת"י עלום המיוחס לתלמיד טועה של הגר"א. מחקר של דוד אסף מגלה, שהתלמיד התפקר בעקבות קריאה בספרי מינים, הצטרף לכנסיה הארמנית, ולבסוף עלה לארץ והיה ממקימי המושבה מנחמיה. כשנפטר, אחיו נמנע מלשבת עליו שבעה. לדעת הלבן מדובר בהשמצה אנטי חבדי"ת, ר' צ"צ כ"י וכו'].
"השכן, לא כל פעם שאין לך מה להגיד, אתה צריך לעשות את זה בקול רם" (המורים שלי, תמיד)
|
|
|
|