| נשלח ב-31/10/2007 11:08 |
|
| |
באופן שאנחנו מבינים אותו
במסגרת המבצע החדש שנקרא בשם 'פרוייקט חב"ד' שהושק על ידי ה'לובאוויטשער ישיבה' יוצאים תלמידי כיתות ח' בימי ששי לאחר שעות הלימודים לערוך מבצעים.
ביום ששי האחרון, יצאו שני בחורים ליטול חלק בפעילות עם הטנק המבצעים. בדרך לטנק המבצעים שעמד במרחק של שלש רחובות מהישיבה שמו לב שבכל פינות הרחובות עמדו כבר בחורים שהזמינו עוברים ושבים להכנס ל'טנק' ועל כן החליטו 'לתפוס' פינת רחוב פנויה שמצאו בשדרות מדיסון.
חרף גשמי הזעף שירדו באותו עת, לא נרתעו הבחורים ובמשך שעה וחצי חילקו כמעט את כל עותקי עיתוני ה'לחיים' שהיו בידם והניחו תפילין לשני יהודים. הבחורים התעקשו לחלק גם את העיתון האחרון שבידם אך עבר זמן ניכר עד שניגש אליהם אדם ומיד שאלו אותו הבחורים אם הוא יהודי.
"אני לא רק יהודי אלא גם כהן", ענה הלה. מבלי לחשוב הרבה, החל אחד הבחורים להניח עימו תפילין, אך היהודי נזעק ואמר: "אני אתאיסט, אינני מאמין באלוקים"!.
בזמן שהבחור המשיך להניח עליו את התפילין של יד, אמרו הבחורים לאיש: "אנחנו מסכימים איתך. באותו אלוקים שאינך מאמין בו, גם אנחנו איננו מאמינים", והסביר: "כפי הנראה גדלת עם מושג שונה על אלוקים, אם רק היית מבין את אלוקים באופן שאנחנו מבינים אותו היית בטוח מאמין בו!"...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2007 14:19 |
|
| |
זה נשמע כמו התחכמות יפה, וחשבתי הרבה, מה זה אומר.
מה אני אגיד לך? במחשבה שנייה, זה נראה לי מטופש.
וודאי, שאם היה מבין את האלהים כמותם - אזי היה גם מאמין כמותם.
אבל גם ברור שהוא רואה אחרת. וטוב שכך.
להיות אתיאיסט הוא דבר ראוי בדיוק כמו להיות מאמין.
האתיאיסטים שומרים על השפיות. שומרים את האפשרות לשאול, לבדוק, ולא ללכת כעוורים, כמו שעשה העולם כולו במהלך אלפיים השנים האחרונות.
אני מחוברת למאמינים, כי בעצמי אני אדם מאמין, אבל מאד מאד מכבדת אתיאיסטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2007 17:46 |
|
| |
אני לא יודע במה הילדים האלו מאמינים, וגם ברור לי שמה שהם אמרו לו זה לא המצאה שלהם, אלא משהו שהם שמעו וזכרו ואמרו בזמן המקום ובמקום הנכון.
וברור לי גם שכולם מאמינים בני מאמינים.
והאתיאיסטים הם כאלו שבחרו להכריז שהם לא מאמינים במה שאחרים מאמינים, במקום לנסות ולהשקיע מאמץ במה שהם עצמם כן מאמינים.
ולא שהם לא תורמים לאנושות כמו שאת אומרת, אלא שזה פשוט דרך מטופשת לעשות זאת ולכן גם הפירות שלה הם מעטים ולא ברמה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2007 18:19 |
|
| |
בעיניך. אבל לא במכלול. אתיאיסטים מאמינים שאלוהים כפי שהוא מוצג בדתות השונות הוא המצאה של בני אדם.
וזה טוב שיש אנשים שהם אתיאיסטים, ששואלים שאלות. שלא מקבלים את הטענה של כל עם ועם וכל זרם וזרם על פני הפלנטה הזאת - מכל דת שהיא - שרק האלהים שלו הוא הנכון. שיש להם ראייה מרחבית.
הם שומרים על השפיות, הם שומרים מפני דיקטטורה דתית ושימוש לרעה בכוח דתי, הם נותנים את האפשרות לכל אדם להטיל ספק.
לדעתי הם תורמים הרבה מאד לאנושות. אף, שכמו שאמרתי, אינני אתיאיסטית בעצמי, אני מאד שמחה שישנם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2007 14:53 |
|
| |
ומה את אומרת על הכהן שבתמונה כאן למעלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 13:45 |
|
| |
הבחור המצולם? נראה כמו איש נחמד, שפוי והגון. ונהנה להניח תפילין...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 09:06 |
|
| |
אולי לא כולם אבל חלק מהאתיאיסטים הם כמו מבקרי הקולנוע וכו' שחלקם הם שחקנים בעצמם שלא כל כך הצליחו במשחק ומצאו כפיצוי לעצמם במה חדשה.
|
|
|
|
|