בית פורומים עצור כאן חושבים

איסור רכיבה על אופניים בשבת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2007 12:02 לינק ישיר 
איסור רכיבה על אופניים בשבת

לפני יום הכיפורים מנהג חדש בא למדינה- לא כל כך חדש- ילדים והוריהם, גודשים את חנויות האופניים, ומהדרין לקנות אופניים, לקיים בהידור את יום הדין, כמקובל בערינו ובכפרינו, וכל המרבה הרי זה מהודר.
תמיד כששמעתי על כך, וראיתי בטלויזיה את הדבקות בקיום המצווה- בשרי נעשה חידודין חידודין- ובמקום לחשוב על סליחה ומחילה ,רק מחשבות כעס עברה וזעם מילוא את ליבי.
השנה, אולי בגלל הגיל? אולי בגלל החלפת הדיסק? התחלתי לחשוב קצת בפחות כעס , וניסיתי להבין, בעצם על מה אני כועס?
מה האיסור לרכב על האופנים בשבת או בחג?
נברתי וחיפשתי, למדתי ודנתי, אבל לכלל דין לא הגעתי. באותה תקופה יצאה החוברת של מאורות הדף היומי, שביררה את הנושא,באריכות, נדמה לי כי, כי הסברם הלמדני עוררו אצלי רק גיכוח וציניות
אולי יוכלו החברים להסביר על מה יצאה הקצף על רכיבת אופניים בשבת???

מודה ועוזב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2007 23:31 לינק ישיר 

ראיתי מספר טעמים לאסור נסיעה באופניים בשבת וביום טוב, ולמעשה כולם אינם עומדים מבחינת הסברה (אם זה יציאה מהתחום, חשש שירכיב את השרשרת שתיפול או ינפח צמיג, או הסברים אחרים)

מהרב שרלו שמעתי שמדובר כאן על פעולה שאסורה משום שאופיה איננו מתאים לשבת (וכדברי הרמב"ן על טלטול משאות כבדים).

ור' חיים נבון בטורו האחרון ב"נקודה" העלה נקודה דומה - אחד הגורמים בפסיקת ההלכה היא גם התחשבות בדעתו של הציבור, ונסיעה על אופנים בשבת היא בבחינת "פאסט נישט" (הוא עצמו משליך מאופניים למניינים המתחדשים בכל יום, אך זהו דיון אחר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2007 10:09 לינק ישיר 

הילל
ערבי ביקש פעם להשאיל חבל משכנו. סירב השכן ואמר- אני לא יכול להשאיל לך, אני זקוק לחבל לקשור את הבאר.
שאל הערבי, ממתי קושרים את הבאר עם חבל?
אתה טיפש ידידי השיב בעל החבל, כשלא רוצים לתת- כל תרוץ הוא טוב!!!  ודו"ק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2007 10:26 לינק ישיר 

הילל,

לא הבנתי מה פירוש כולם אינם עומדים מבחינת הסברה ? הגזירה מדרבנן לא לאכול בשר עוף בחלב עומד מבחינת הסברה? ההסבר הוא שבכל דור חכמים שמים סייגים כדי להרחיק מהעבירה -  וההתחשבות בדעת הציבור זהה לדעתי  ומקבילה לטעם "לפי שאיסורם פשט בכל ישראל"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איסור רכיבה על אופניים בשבת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext