| נשלח ב-2/12/2007 12:43 |
|
| |
יוסי
בפורום הזה ההנהלה מקפידה לא לחרוג מנושא האשכול, ואנחנו חרגנו רחוק רחוק,(ואולי בעייני כמה חברים כאן, הרעיון המקורי של כט בנומבר, גם חרג מעל התוכנית האידיאלית שהם דימינו)
אני ממליץ לך לפתוח אשכול בנושא , איני יודע אם בתור חבר חדש מותר לך, אולי מנהל מהנהלה ידריך אותך בנושא, או אחד מהחברים.
באישי איני מוכן לענות, רצוי שתשובותי יעברו ביקורת, של החברים. הדבר חשוב מידי שתסמוך רק על תשובותי.
אשמח להיות פעיל באשכול שתפתח- או אולי מישהו אחר,- בנושא.
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 11:24 |
|
| |
(לא הייתי כאן כמה ימים)
רק אוסיף כמה מילים בקשר לדברי גונא ור' מיכי.
דומה שהפוסל במומו פוסל.
אתם מדברים בשם "העם" בלי לשמוע את דברו.
רבים (מדי) בהחלט רואים את המדינה כמקור הזכות וממילא גם הסמכות בקשר לארץ, וזו קמה בין השאר בעקבות הצהרת האו"ם בכ"ט בנובמבר. אמנם ברור לי שזה לא הגורם היחיד ואולי גם לא המרכזי לעליית רב היהודים שעלו לארץ, אבל בתודעה של הרבה מאוד יהודים זה הזכות תולה בהסכמה הזו, ואולי אף נובעת ממנו. (ורבים הפובליציסטים שכותבים בסגנון הנ"ל.)
כל זה מבלי לחתום באופן מלא על דברי קמין, באשר לדעתי מביטות באופן צר ויחסית רדוד על בעיה רחבה ושורשית יותר, גם אם יש בדברים מן האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 19:33 |
|
| |
קמין טוען שהבעלות שלנו על הארץ נובעת מעיקרון הקניין, אבל דווקא לפי התורה, הארץ שייכת לה', והוא נתן אותה לאשר ישר בעיניו. אם מסתמכים על התורה, אי אפשר להשתמש יחד עם זה בעיקרון הקניין.
|
|
|
|
|