|
|
| נשלח ב-13/12/2007 22:55 |
|
| |
מאיר
אין לי מניות בכלבוטק, ואת אמנון לוי אני מתעב אישית. מאז היה הכתב לענייני חרדים- מזמן- ואגלה לך סוד, איני צופה אדוק בתוכניות הללו, אבל ממה שאני כן רואה ובעיקר מה שאני שומע, ובעיקר התוצאות, התוכנית חשובה מאד,
ואם היתה טעות, וכנראה היתה. הרי אין אפשר אחרת. בכל עשיה ישנם טעויות. הלבנת הפנים ושפיכות הדמים של האדם הנאשם על לא עוול. היא נוראה ומחרידה,
אבל מה זה לעומת שפיכות הדמים במקומותנו, של ילדות ספרדיות( לא אתיופיות חלילה) שלא מתקבלות לסמינרים, בגלל מוצאם.
מה זה לעומת שפיכות הדמים בשטיבלך וובתי מדרש, כלפי אנשים, שגם אולי רק נחשדים.
לפני הרבה שנים גרתי בבני ברק, אחד השכנים פשט את הרגל, זה היה הסוד שלהם, שהסתירו אותה מהשכנים ומהסביבה.
ובכדי להמשיך את חייהם כרגיל, בלי שהשכנים ירגישו בשינוי, והידידים, הבעל יצאה לעבודה בלילה, בתור סבל בשוק הסיטונאי, והאשה יצאה לעבוד כאחות סיעודית בבית אבות.
ושניהם חזרו מאוחר בתוך הלילה כל אחד בשעה אחרת,
משמרת הצניעות הקדושה,חשדה כמובן בבני הזוג שהם מנאפים כל אחד בנפרד,
לילה אחד הם ערבו קודם לבעל והפליאו בו את אגרופיהם, חבלו בו חבלה של ממש. מאוחר יותר הם חיכו לאשה צעקו לה פרוצה ונואפת, בקולי קולות, כל הרחוב התעורר, ולמחרת כמובן כל הילדים הנשים וגם הגברים, מילמלו וקראו לה פרוצה ומנאפת.
זה לא היה בכל בוטק, זה היה בעיר הקודש באישור ובעידווד רוב הרבנים.
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2007 23:08 |
|
| |
ירוחם,
לא אמרתי שאין ביקורת על משמרות הצניעות למיניהן, ועל הפליית הבנות הספרדיות בקבלתן לסמינרים (נדמה לי שהארכתי ע"כ בעבא באגו"א). אך אין זה מפחית כהוא זה מהביקורת על כלבוטק אם אף היא נוהגת כך.
האם לטענתך שכלבוטק על אף טעויותיה ושפיכת הדמים שהיא גורמת לחפים, היא תכנית לגטימית ונצרכת. ישנה לגיטימציה למשמרת הצניעות?!
(רק אל תענה שכלבוטק מטרתה חיובית, ומשמרת הצניעות לא. אני לא בטוח שזו תשובה נכונה מפני שגם למשמרת הצניעות יש תומכים שמעניקים לה לגיטימציה)
[גודל הגופן קשור לבקשת כאן_יוחנן? (סמיילי מוגדל ומודגש)]
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2007 23:14 |
|
| |
מאיר
ההבדל הקטן .כל בוטק לפחות חוקר.
|
|
| נשלח ב-13/12/2007 23:27 |
|
| |
ירוחם,
<ההבדל הקטן .כל בוטק לפחות חוקר>
שני דברים לי אליך:
א. כלבוטק טוען שהוא חוקר, גם משמרות הצניעות טוענות שהן חקרו ועקבו. טעויות ישנן גם מעל גבי המסך וגם ברחובות גאולה ורבי עקיבא.
ב. מכיוון שאתה די אוהב בדיחות אני בטוח שאתה מכיר את הסיפור איך השב"כ חקר ומצא שפן..
|
|
| נשלח ב-14/12/2007 10:04 |
|
| |
בהונגריה בזמן שלטון הקומוניסטים, נמצאה בחפירות ארכילוגיות במצודת בודה, שלד,
נחלקו החוקרים בזיהויו. חלק טענו שזה אטילה מל ההונים, וחלק שללו את זה מכל וכל.
נמנו וגמרו לשלוח את השלד לאוניברסיטת מוסקבה, לקבל את חות דעתם.
לאחר כחודש הוחזר השלד מרוסק, בליווי מכתב: זה הוא- הוא הודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2007 10:32 |
|
| |
ירומם שמ
מותר לומר שהסיפור שלך (על הזוג שעבד בלילות וקיבל מכות מחמת הספק) לא מעורר אימון? או שזה אד הומינם?
תוקן על ידי לומדמכלאדם ב- 14/12/2007 10:32:49
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2007 11:25 |
|
| |
לומד
הכרתי אישית את בני הזוג, הבעל נפטר בינתים, הם נאלצו כמובן לעזוב את בני ברק, ועברו לפ"ת האשה עדיין גרה שם עם ילדיה,
ח וץ מזה שזה אמת לאמיתה, זה באמת לא מעורר אמון, באמת קשה להאמין בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2007 13:39 |
|
| |
אני מאמין שהכרת אותם אישית, שים לב ששילבת בדבריך פרשנות, בגלל שהם יצאו לעבוד בלילות, לכן הם קיבלו מכות, כי משמרת הצניעות חשבה שהם הלכו לדברים אחרים.
לפרשנות הזו, כצורתה, אינני יכול להאמין. בטח יש איזה פרט נוסף שככל הנראה גם אתה אינך יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2007 08:22 |
|
| |
לענ"ד כלבוטק ראויה לשבח על כך שהם חוקרים כל פרשה לעומק, ומפרסמים אותה רק לאחר שיש להם ראיות ברורות ומצולמות.
הבעיה העיקרית בתקשורת, לדעתי, היא השטחיות - כתבים מפרסמים ידיעות ע"פ שמועות, בלי שבדקו לעומק את המקורות. אם כל אמצעי התקשורת יהיו מעמיקים כמו "כלבוטק" - דיינו.
|
|
|
|
|