|
|
| נשלח ב-7/12/2007 01:10 |
|
| |
מ. זוהר,
אני לא מתכוון להוצאת שם רע באשר להפגנה אלא ליחס ציני לריגשות החרדים שטוענים שטלוויזיה היא תועבה,
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2007 03:07 |
|
| |
גוונא,
מציניות עד להוצאת דיבה המרחק רב.
לטענתך כל מסחר בטלוויזיות מהווה פגיעה ברגשות החרדים שטוענים שטלוויזיה היא תועבה. היכן הגבול לדעתך? כמו שסחר בטלוויזיה הוא לגטימי כי מתן שכרו בצידו, כך הפרסום באמצעות השנינה הנ"ל הוא ראוי, הרי פרסומת טובה מביאה לקוחות.
אגב, משום מה הפרסומת מזכירה לי פרדוקס ידוע - אם כל מה שטלוויזיה תועבה, כל תועבה היא טלוויזיה...
|
|
| נשלח ב-7/12/2007 09:40 |
|
| |
תפקידו של איש תשקורת הוא למשוך תשומת לב לעצמו ובשפה המקצועית, רייטינג. מטרה חשובה זו מצדיקה כל האמצעים, כולל הוצאת דיבה, שקרים, לשה"ר, השמצות וכדומה. יוסי אליטוב בסך הכל רצה תשומת לב ומצא לעצמו אפשרות נאה. מה רע בזה? אני לא חושב שהמעשה שלו מעידה על איזה שהוא פגיעה או רגשי נחיתות של החרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2007 12:26 |
|
| |
לדעתי כותרת האשכול "לשבור את המראה" היא שגויה ומטעה ומכאן הביקורת נגד יוסי אליטוב (שאגב, איני מכירו ובהקשר זה שמעתי לראשונה את שמעו, והנה הישג נוסף של פעולתו)
האם מישהו הציב מראה לפני הציבור החרדי, שאותה, על פי הביקורת, מבקש אליטוב לשבור במקום להתיחס לטיעונים הענייניים שבה? לא ולא. הפירסומת איננה מיועדת לציבור החרדי שממילא אינו צרכן של "יס". לפחות לא במוצהר. זו פירסומת שמיועדת לציבור הלקוחות הפוטנציאלי של "יס" תוך שימוש בסטריאוטיפים של החרדים הן כציבור המתנגד באופן עיור לקידמה והן כציבור שבהבל פה ניתן להסיתו. יותר מכך. זהו לא רק שימוש בסטריאוטיפים הללו כי אם חידוד הסטריאוטיפים הללו. ושוב, לא מדובר במראה מול עיני הציבור החרדי, שאולי ישכיל מזה לשנות את אורחותיו, כי אם בפרסומת המיועדת לציבור אחר, כלומר מישהו מבקש לעשות כאן קופה על חשבון הציבור החרדי ובמחיר חידוד הסטריאוטיפים השליליים שבהם היא נתפסת בעיני קהל היעד של הפירסומת. לא צריך לשמוע את היטלר או לפתח כל רגישות אחרת לענייני שואה כדי להבין שזו פירסומת רעה המנסה להרויח על חשבון ציבור החרדים. גם אם שירבוב היטלר לביקורת על ידי אליטוב הוא מעשה ציני כשלעצמו ולכל הפחות גישה מוטעית, הרי שלביקורת נגד התשדיר בהחלט יש מקום, בעוד הטענה על שבירה כיכול של המראה המוצבת לעיני הציבור החרדי היא עצמה ביקורת פופוליסטית שלא במקומה.
תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 07/12/2007 12:28:17
תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 07/12/2007 12:31:30
טוב שכן קרוב מאח רחוק?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 01:49 |
|
| |
-- הקפצה --