|
|
| נשלח ב-12/1/2009 20:04 |
|
| |
צענע,
אני לא את בעד מוסר טבעי שמסתמך על ההגיון האנושי. אני בעד מכבי תל אביב.
לנגד עיני יש מציאות מסויימת, כפי שהיא נמצאת לנגד עיניך. אני בוחרת לפרש אותה בדרך אחת ואת בוחרת לפרש אותה בדרך אחרת.
אם יש אמת אבסולוטית, אז אחת מהפרשנויות שלנו היא אמת והשניה שקר.
דבר שני, אין לי ידיעה ברורה וודאית מדוע גדול הדור לא התפלל. אני נותנת פירוש כלשהוא. אם הוא נכון או שגוי לעולם לא נדע.
ולגבי הסיפא של דברייך: "בשביל זה צריך את המוסר שבתורה שהעלה את עמינו לרמה מוסרית הכי גבוהה וכך נמשיךבעז"ה עד בוא גואל שאז תמלא הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים." אז אני פשוט לא מקבלת את הנחת היסוד הזאת, כי לפי דעתי היא הופרכה במציאות. מילא אם היית מנסה להחזיר בתשובה איזה חילוני שלא מכיר את השטח.... נו, שוין, שקר קדוש אחד יותר או פחות עוד לא הרג אף אחד.... אבל אני אחת משלנו נשמה שלי. בתוך עמי אני חיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 20:08 |
|
| |
לירוחם
הציטוט הזה לקוח מישעיהו והוא מתאר את ימות המשיח.
הציטוט הזה מדבר על העתיד ואתה מדבר על העבר.
ולכן אין לי מושג מה הקשר בין דבריך לבין הציטוט הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 20:19 |
|
| |
לעוף ברוח
מעניין שגם אני חיה בתוך עמי.
כנראה שהכל תלוי בנקודת המבט.
דוגמא טובה לנקודת המבט שלך הוא סיפורך על החסיד שלא פינה לך מקום באוטובוס ומזה הסקת מסקנה שאין מוסר בתורה .
ואז העירו לך,בצדק,שאותו חסיד היה חסיד שוטה.
גם בנושא גדול הדור שלא התפלל .הרי הקב"ה אמר אל משה :"אל תצעק אלי".לפעמים צריך לצעוק ולפעמים לא.
גדול הדור יודע מתי יש לצעוק ומתי לא.
אם היה כדברייך,האם לא מתקבל יותר על הדעת שהוא היה ממשיך להעמיד פנים ולהתפלל,כדי שלא יחשדו בו שהוא לא מאמין?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 20:36 |
|
| |
חלילה לך צענע, מעולם לא טענתי כי אין מוסר בתורה, או כי אנשים חרדים כולם בגדר חסידים שוטים. התורה מלאה במוסר, באהבה ובחינוך למידות טובות. הציבור החרדי מורכב מאנשים, ורובם ככולם משתדלים לעשות את הטוב בעיני אלוהים ואדם.
אני אומרת כי התורה אינה מכילה את כל המוסר שמן הראוי כי תכיל, וכי הרבה דברים שיש בה היום, היו מוסריים אולי בזמנם, אך נראים לנו כלא מוסריים בעליל (שוב תלוי בנקודת המבט).
אני אומרת כי עצם העובדה כי אדם מאמין בה' ובתורתו, לא הופכת אותו למוסרי יותר מאדם אתאיסט. הן האתאיסט והן ירא ה' צריכים בכל רגע ורגע לבחור מבחירתם החופשית היאך להתנהג. יש הטוענים כי התורה מצרפת את האדם. אני לא כל כך בטוחה בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 20:54 |
|
| |
צענע
כתבתי אלפיים וחמש מאות שנה- זה זמנו של ישעיהו, להשתמש במנטרה הזו אלפיים חמש מאות שנה, בלי הצלחה, נראה לי פטטי,
כשתמיד חושבים על העתיד ועל המשיח, נותנים לגיטימציה היום לא לעשות כלום, תמיד- מחר יהיה טוב,- מחר נהיה טובים, שהמשיח יבא יהיה בסדר- כלומר זה לא בשליטתנו, המשיח כבר יסדר והוא יארגן הכל,
יש לי חדשות בשבילך- שאותה את יודעת כבר - נבואת ישעיהו התקימה כבר- הארץ מלאה דעת- יש לתקן עם הדעת הזו, את מה שדורות שחסרו את הדעת, עוללו.
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 21:00 |
|
| |
לעוף
" אמר רבי יהושע בן לוי: מאי דכתיב (דברים ד) 'וזאת התורה אשר שם משה', זכה - נעשית לו סם חיים, לא זכה - נעשית לו סם מיתה. ...,
ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 10:45 |
|
| |
נישט
למרות המקובל להגיד- צלם- דבר מוחשי, פסל.=ע"ז. במקרה הזה לענ"ד- ואולי לכך כיון גם המורה,צלם- מלשון צל. כמו בצל-אל,
|
|
|
|
|