בית פורומים עצור כאן חושבים

אבני חן וקריסטלים וחשש ע"ז

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2008 17:42 לינק ישיר 

נראה לי שקרה לנו מה שקורה בד"כ באשכולות בהם הדיון מוסט לכוונים שונים.
אני מתייחס לשאלה המקורית:

לאחרונה נפוץ השימוש באבני חן וקריסטלים להם מיחסים סוגולות ריפוי וכן השפעה על מצבי רוח כגון ריסון כעסים שלווה ורוגע וכי"ב.
האם יחוס תכונות לאבנים אין בזה משום חשש ע"ז?

ואתה כמובן צודק. בודאי ובודאי שהכל תלוי באמונה ואם אני לא מאמין שהאבן הנחמדה במשרד שלי שמונעת מהניירות להתפזר ברוח אינה בעלת כוחות מאגיים, אין שום בעיה באבן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2008 22:25 לינק ישיר 

לירוחם
אני לא חסיד חב"ד אבל מה שאמרתה לגבי האיגרות אני רוצה להגיד לך ישראל עם קדושים ותמיד ערכו גורל
הגורל הראשון נערך בימי יהושע לגבי עכן ותסתכל במדרש ילקוט שמעוני מה אמר עכן ליהושע יש גורל הגרא
יש שעושים גורל בספר נועם אלימלך . א"ל יהושע לעכן אל תוציא לעז על הגורל שעתידה א"י להחלק בגורל
שנ,אך בגורל תחלק הארץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2008 09:28 לינק ישיר 

issak: ההשוואה בין הפתיחה באיגרות הקודש לבין גורל יהושע ושאר הגורלות היא נכונה, אם בכלל, רק מנקודת מבט חילונית, שלפיה בשני המקרים מדובר בהגרלה אקראית.

אך מנקודת המבט של המשתמשים בגורלות אלו, יש הבדל גדול ביניהם: גורל יהושע ושאר הגורלות, עד גורל הגר"א, כוונתם לפנות אל ה' ולקבל ממנו תשובה; לעומת זאת, הפתיחה באיגרות הקודש, לפי טענת הפותחים עצמם, היא פניה אל הרבי ולא אל ה'. ובמו עיני ראיתי שליח של חב"ד באחד מבסיסי צה"ל, ששם בבית הכנסת "טפסי פניה אל הרבי", בלא שום פניה אל ה' - למעלה "לכבוד הרבי מלך המשיח שליט"א" ולמטה "יחי אדונינו מורנו ורבנו" וכד'.

תוקן על ידי אראלסגל ב- 07/01/2008 9:28:40

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2008 10:08 לינק ישיר 

אראל
אצלם זה אותו דבר, הרבי ו...

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבני חן וקריסטלים וחשש ע"ז
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.