בית פורומים עצור כאן חושבים

"לאנגר: דחף אירוטי ביסוד היהדות ואהבת ה'יושבים'"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/2/2008 09:15 לינק ישיר 

מיימוני

חששתי שאשכח את שאני רוצה לכתוב כאן לכן הקדמתי למרות שהיה עדיף לי להקפיץ שוב את האשכול מאוחר יותר כאשר זה היה יורד לתחתית העמוד או יותר .

אני מסכים איתך שהתיאוריה המוצעת בפתיחת האשכול חסרת בסיס הגיוני מספיק לשתצא מכלל ההיזוי, אבל בכל זאת היא מלמדת עד כמה הדימיון האירוטי משתלט על השכל הרבה מעל האזניים. זה דווקא יוצר סיבה להתמודד עם הנושא ע"י שימתו בפרופורציות הנכונות והכונתו לתפקוד בריא. זה לא יושג ע"י התחמקות 'כאשר יענה אותו כן ירבה וכן יפרוץ' וגם אם מחמת הדיון יוזלו כמה טיפות, הן בוודאי לא תהיינה לבטלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 10:02 לינק ישיר 

בוגי

איקון ירוק.

אכן מסיבה זו ראוי להביא את האשכול. ושמא זוהי בדיוק כוונת ספרננו.

ספרן

אני מבין מהר כשמסבירים לי לאט... סמיילי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 10:44 לינק ישיר 

ספרן
אני כאן בשביל ללמוד ולהשכיל, אנא אוליף לי מה ההבדל בין עולי הרגל שכתוב אצלם- מעורים זה בזה, לבין הנוכרים שאצלם כתוב מעורים זה בזה?

ובעיקר כאיש ספר, השכילני נא, לפי מה שנאמר ונלמד, הכרובים פני תינוק (פני שור) נרקעו מקצוות הכפורת, והם היו יחידה אחת מהכפורת, אז איך הם התערו זה בזה?

הגמרא אומנם שואלת בהמשך, הרי הכרובים היו בקדשי קדשים? איך ראו אותם עולי הרגל?, תשובת הגמרא תמוה במקצת, היא אומרת כשהיו מכסים אותם למסע.
אבל בבית ראשון לא יצאו למסע עם הארון, וודאי לא עשו שיפוצים בזמן שלשת הרגלים?!! בבית שני כמובן הרי הארון לא היה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 11:42 לינק ישיר 

אם הכרובים יכולים להיות גם פני תינוק וגם פני שור סימן שהכרובים הם רבי פנים- כל אחד רואה בדמיונו מהירהורי לבו - האחד יכול לראות בפני התינוק את סמל התום והשלמות שיש לחתור אליה ביחסי ההתערות של המדמה בשכלי - ואחד יכול לראות את פני השור שכל מה שהוא חושב עליו זה איך להתערות בפרה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 12:10 לינק ישיר 

יחזקאל פרק א

י) וּדְמוּת פְנֵיהֶם פּנֵי אָדָם וּפְנֵי אַרְיֵה אֶל הַיָמִין לְאַרְבַעְתּם וּפְנֵי שׁוֹר מֵהַשׂמֹאול לְאַרְבַעְתָן וּפְנֵי נֶשֶר לְאַרְבַעְתָּ

יחזקאל פרק י

(יד) וְאַרְבָעָה פָנִים לְאֶחָד פּנֵי הָאֶחָד פְנֵי הַכְרוּב וּפְנֵי הַשֵנִי פְנֵי אָדָם וְהַשְלִישִי פְנֵי אַרְיֵה וְהָרְבִיעִי פְנֵי נָשֶר:

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 12:42 לינק ישיר 

כבר קופצים לנביא? מה עם פשוטו של מקרא?

ויגרש את האדם וישכן מקדם לגן עדן את הכרובים ואת להט החרב המתהפכת לשמור את דרך עץ החיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 12:52 לינק ישיר 

riv כתב:

אם הכרובים יכולים להיות גם פני תינוק וגם פני שור סימן שהכרובים הם רבי פנים- כל אחד רואה בדמיונו מהירהורי לבו - האחד יכול לראות בפני התינוק את סמל התום והשלמות שיש לחתור אליה ביחסי ההתערות של המדמה בשכלי - ואחד יכול לראות את פני השור שכל מה שהוא חושב עליו זה איך להתערות בפרה 

(הפרחים חסרי ריח, כדי לא להכשיל בשנה השביעית וגו')

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 13:00 לינק ישיר 

ויגרש את האדם וישכן מקדם לגן עדן את הכרובים ואת להט החרב המתהפכת לשמור את דרך עץ החיים...

פשוטו של מקרא בעברית נכונה -הכרובים - שלהם פני שור,  כמובן שזו עברית ולא בבלית.

הפר חושב להתערות בפרה ולא השור!!!

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 20/02/2008 13:09:37

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 19:40 לינק ישיר 

ירוחם
למה אתה מתעקש לפרש את הכרובים כשור?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "לאנגר: דחף אירוטי ביסוד היהדות ואהבת ה'יושבים'"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.