בית פורומים עצור כאן חושבים

מערכת ערכים לעומת מערכת חוקים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2008 23:31 לינק ישיר 

לא יפה לומר שאין לליטאים ערכים. מה עם הערך הנעלה "הקזת דם אדם"?! הפוך בה והפוך בה דכולה בה. מי שמאד מתאמץ בזה אפילו נעשה אצלם "מרן".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 08:23 לינק ישיר 

קוריצה

כל חוק בא לשמור על ערך, כפ שכבר העיר עוצר-כאן.

אבל אני טענתי, שההגדרה של חוק מול ערך, שזה נלמד בפירוש וזה נלמד ממילא. ובתורה, הערכים הם שומרים על חוק ולא ערכים כשלעצמם. זה לא אומר שאנחנו לא צריכים לשמור על ערכים, זה רק אומר שזה מה שיש בתורה.

ואגב, בחסידות אומרים שהמשיח יגלה את תורת הסוד, בפשטות נראה , שהכונה שהוא יגלה את הערכים העומדים מאחורי החוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 08:36 לינק ישיר 

שאגת,
לחתום, ומייד!! ואין לכך שום קשר לקביעת רגע המוות.

אסופי,
זו דוגמא לא מוצלחת. יש כאן חוק מול חוק, וזה לא קשור לדיון שלנו. חוק לא תרצח כנגד הערך של הצלת חיי אדם.
אגב, סתירה בין חוק לערך צריכה להיות בינו לבין הערך שהוא עצמו בא לבטא אותו. שהרי סתירה פנימית מקרית בין ערכים וחוקים שונים קיימת גם בין חוקים שונים כמו פיקו"נ ושבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 08:43 לינק ישיר 

מיכי,
חתמתי עוד לפני הנחיתך.
מישהו טען לי שאין לחתום משום עין הרע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 11:04 לינק ישיר 

אם תהיינה בעיות, בעת הצורך יתנו לך עין בהשתלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 11:14 לינק ישיר 

הטיעון של עין הרע נשמע לי מוזר.
אם נניח שיש מצווה בתרומת איברים, אז בגלל נימוק מסוג כזה נאסור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 11:15 לינק ישיר 

שאגת שביט
 כתוב בספרים-סגולה לאריכות ימים לקנות חלקת קבר.

ראיתי אנשים שנהגו כך, והאריכו ימים עד שהם מתו.
וראיתי אחרים שגם הקימו מצבה על קברם העתידי, הכל כתבו רק בלי תאריך פטירה,

וכל עהיה"כ היה יוצא לבית העלמין ובוכה על הקבר של עצמו. ומבקש מנשמתו בקשות שונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 11:46 לינק ישיר 

מיכההמרשתי כתב:
קוריצה

כל חוק בא לשמור על ערך, כפ שכבר העיר עוצר-כאן.

אבל אני טענתי, שההגדרה של חוק מול ערך, שזה נלמד בפירוש וזה נלמד ממילא. ובתורה, הערכים הם שומרים על חוק ולא ערכים כשלעצמם. זה לא אומר שאנחנו לא צריכים לשמור על ערכים, זה רק אומר שזה מה שיש בתורה.

לדעתי הדברים הפוכים - החוקים באים לשמור על הערכים ולא להיפך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 20:12 לינק ישיר 

קוריצה

את צודקת, דברי היו מבולבלים.

התכוונתי לומר שכל הערכים שבתורה (בחמישה חומשים) הם צמודי חוק. למשל כל סיפורי האבות, אין שם הרבה דברים שמלמדים על חסד ורחמים וכו', יש שם בעיקר סיפורים על בניית מזבחות וכד', זה יכול ללמד על האמונה בה' ואל יותר זה ערך אחד שמחייב הרבה חוקים - כל התורה. גם "ואהבת לרעך כמוך" לדוגמא, הוא המשך של "לא תקום ולא תטור את בני עמך", ולא בפני עצמו. והארץ לא תימכר לצמיתות הוא צמוד חוק היובל. וכו'. 

אמנם בנביאים ובחז"ל יש יותר דברים שמלמדים על הצורך בערכים בפני עצמם, אבל גם שם אין כ"כ הרבה (לפחות לפי דעתי). 

ושוב, זה לא אומר שלא צריך ערכים, זה רק אומר שזה לא כתוב. וכך נוהג ******* לומר: בשום מקום לא כתוב שאסור להחזיק חתולה שחורה בשמונה עשרה.

תוקן על ידי מיכההמרשתי ב- 03/04/2008 20:16:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 05:13 לינק ישיר 

חירות המחשבה מול חוק הקהילה, הילכו יחדיו?
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1342967

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 12:17 לינק ישיר 

אהבתי את הנושא, כי אני נתקל בו ביומיום ולפעמים אף בצורה צורמת במיוחד כאשר דבקים בצורה קיצונית במערכת אחת על חשבון השניה.
צצה ועולה לי השאלה האם כוונת התורה "לגלות", לזהות ולבודד את הרוח שמאחורי הציווי ולפעול על פיו גם אם הנסיבות והאופן החיצוני סותר ברמה כזו או אחרת את הצד היבש של החוק?
אני נוטה לדביקות ברוח, תוך השתדלות מכסימלית שלא לסתור גם את החוק היבש, אבל אם הדבקות בערך חייבת לסתור את החוק היבש, אז הערך עדיף בעיני, ונראה לי שזו כוונת ורצון התורה.
דבקות בחוק היבש תוך התעלמות מהערך, כמוה כריקון המצוות מתוכנם וצידוד בקליפתם.
אבל כמו ש/אמרתי, אם אפשר וכמה שאפשר לא לסתור אף צד משני צדדים אלה, אבל תוך העדפה איכותית של הערך. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מערכת ערכים לעומת מערכת חוקים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.