|
|
| נשלח ב-10/4/2008 16:20 |
|
| |
אישי
אספר לך סיפור אישי, בנערותי למדתי במאה שערים בישיבה השחורה ביותר, למרות שלבשתי בגדי זברה.
כל יום שישי הינו הולכים למקווה להטהר לכבוד שבת, היתי עוד חדש, והנה יום אחד במקוה, התחילה מהומה גדולה, וצעקות, -אלע קינדער ארויס פון ואסער-, כל הילדים לצאת מן המיים מהר מהר, מי שלא הספיק שלפו אותו בכח החוצה, בבהלה גדולה.
שאלתי מה קרה, אמרו לי שהאדמור הצדיק הגדול זרע קדושים בא לטבול, וכשעדיין לא הבנתי את הבהלה, הסביר לי מישהו- כשהוא רואה ילד ערום במיים, הוא לא שולט ביצרו, וכבר היו דברים נוראים, וכשהקשיתי אחר כך זה קורה רק במקווה? ענו לי- על זה לא מדברים- זה לא בפרסיא,
בהמשך הכרתי גם כמה מימטופליו - שטופלו לא בעדינות יתירה -המסכנים,
והילדים המסכנים המשיכו להיות מסכנים, והצדיק המשיך להיות צדיק ולחלק ברכות, והציבור כולו ידע ושתק,ןהמשיך להיות קהל קדוש
מאז וגם לאחריו- לא עושה עלי רושם שום שם או תואר, או צאצאים או בנים או נכדים, בעיקר לא מה שמספרים עליהם, לפעמים האמת שונה לגמרי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2008 16:52 |
|
| |
ירוחם לא היה מן הראוי לפרסם את החנפים מפני חילול השם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2008 17:00 |
|
| |
חינוך זה דבר מסובך. אבל המיקרים הללו חושפים משהו חמור בהרבה שרוב האנשים מקבלים אותו או משלימים איתו, גם אם לא במודע, כאילו שהוא דבר לגיטימי.
ואני מתכוון להנחת היסוד המרושעת לפיה האדם הוא חיית קורבן. הנחת היסוד שהחיים של האדם אינם שייכים לו. זה צף ועולה מעל לפני השטח בשעת התעללות בילדים, וזה ממשיך ומופיע דרך כפיית חוקי חמץ. וזה מביא אותי מסקנה שאברהם העיברי לא השלים את משימתו. לא יאומן שאחרי 4000 שנה אנשים עדין חושבים שזה לגיטימי להקריב בני אדם או להתעלל בהם ללא שום רסן ומטרה אמיתית.
שימת הגבולות צריכה להיעשות מתוך אהבה, לא מתוך רצון "לנתץ את לב האבן". זה ממש נשמע כאילו יש לו חיים משל עצמו ללב האבן הזה... אני מצטער אבל נוצר אצלי הקשר לעובדי האלילים בזמנו של אברהם אבינו...
תוקן על ידי - אפיקבנגב - 10/04/2008 17:01:23
|
| נשלח ב-11/4/2008 11:08 |
|
| |
ספרן
נכון שבמישור האישי האלימות מיעדת יותר לפורענות בגלל הפגיעה בצורך הפסיכולוגי האישי, אבל אפשרי גם במישור האישי שהיא תוביל לריאקציה חיובית.אני מכיר אדם שאחד מהוריו הרעיף עליו אהבה ללא מצרים והשני היה אלים, שתגובתו היתה להתאמץ בנסיון להבין את ההורה האלים ומתוך התובנות אליהן הגיע יצא ל'תרבות טובה יותר'.
אגב, כבר הגיע הזמן שהמותג 'תרבות רעה' יודבק לאדיקות הדתית בדיוק כמו שהיא מודבקת לפשיעה וממילא כל מי שיצא ממנה ונהיה מאוזן יותר יצא לתרבות טובה. לעומת זאת, אלה ה'חוזרים בתשובה' שהיו שפויים יותר לפני כן, יצאו לתרבות רעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2008 11:22 |
|
| |
אמור אם כן במפורש: תרבות קדמה לתורה, ובמקרה שהשתיים מתנגשות, (לא מצד עצמן, אלא אצל האדם) תרבות עדיפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2008 12:01 |
|
| |
צעג
אתה לא מאמין?, למה אתה לא מאמין? שהוא כתב את זה לאשתו? אתה לא מאמין שהוא התכון ברצינות?
אתה מאמין שהוא רצה שיתיחסו לדבריו ולמה שהוא כתב- לא ברצינות?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2008 12:35 |
|
| |
אפיקבנגב
" וזה מביא אותי מסקנה שאברהם העיברי לא השלים את משימתו.
לא יאומן שאחרי 4000 שנה אנשים עדין חושבים שזה לגיטימי להקריב בני אדם או להתעלל בהם ללא שום רסן ומטרה אמיתית."
"אני מצטער אבל נוצר אצלי הקשר לעובדי האלילים בזמנו של אברהם אבינו..."
איזה משימה אברהם לא השלים? -לעקוד את יצחק?
מוציגן מה דעתך על אברהם שרצה לעקוד את בנו?
תוקן על ידי איכה ב- 11/04/2008 12:34:49
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2008 12:51 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אמרו לי שהאדמור הצדיק הגדול זרע קדושים בא לטבול, וכשעדיין לא הבנתי את הבהלה, הסביר לי מישהו- כשהוא רואה ילד ערום במיים, הוא לא שולט ביצרו, וכבר היו דברים נוראים, וכשהקשיתי אחר כך זה קורה רק במקווה? ענו לי- על זה לא מדברים- זה לא בפרסיא,
בהמשך הכרתי גם כמה מימטופליו - שטופלו לא בעדינות יתירה -המסכנים,
והילדים המסכנים המשיכו להיות מסכנים, והצדיק המשיך להיות צדיק ולחלק ברכות, והציבור כולו ידע ושתק,ןהמשיך להיות קהל קדוש
|
|
מי האדמו"ר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2008 13:08 |
|
| |
צעג, מי אמור "לשבר" את מידותיו של האדם? האדם עצמו או הדיקטטור התורן?
האדם לא נברא לשבר מידותיו. אדם נברא לתעל את מידותיו למימוש מטרות חיוביות. ואת זה עושים ע"י שימוש בשכל, לא ע"י מיסטיקה.
אין שום הנחה שמידותיו הטיבעיות של האדם הן רעות. "יצר האדם רע מנעוריו": יצרו רע מנעוריו, לא הוא עצמו. בני אדם נולדו ישרים. ("והאלוקים ברא את האדם ישר").
בוגי, מדבריך אני מבין שאתה מכיר את כל ה"חוזרים בתשובה"?
איכה, כמדומני המדרש מתאר שבזמנו של אברהם אבינו היה מנהג להקריב ילדים, ואברהם יצא נגדו. בעקדה ה' מעמיד אותו במבחן לראות אם הוא מסוגל ללכת הפוך מאמונתו. תחת ההנחה שהמדרש מתאר משהו אמיתי (לא הייתי שם) אתה יכול להבין שה' בחר בו משום שהוא לא קיבל את הנחת היסוד המרושעת שחייו של אדם לא שייכים לו (זה לא משנה אם זה הילד שלך או אם זה השכן החילוני שלך)
כמדומני, לפי המדרש, לאברהם היתה בשורה: חייו של אדם שייכים לו. וזה משום שאברהם לא רצה לעקוד את בנו. אתה מנתק את המקרה מההקשר בו הוא התרחש. אדם לא אמור לקום בוקר אחד ולעקוד את בנו סתם כי יש לו התעלות רוחנית. ה' נגלה אליו, וזה כנראה משהו שאתה ואני לא מסוגלים להבין את המשמעות שלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2008 14:00 |
|
| |
המלאך אומר לאברהם---אל תשלח ידך אל הנער ואל תעש לו מאומה-, הרי אם הוא אומר לו אל תשלח את ידך אל הנער, הרי ברור שזה כולל את ואל תעש לו מאומה? מדוע הכפילות? אי אפשר לעשות משהו למישהו, אם לא שולחים את היד.
אם תלמד חלק מהפרשנויות על זה ובעיקר הדרשות. אולי תבין, משהו שאתה מתקשה להבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2008 23:40 |
|
| |
סנשו פנשה בעל בעמי ולכל הואלים והסקרנים.
ראשית לא לנחש, המילה אדמור לא בהכרח מעידה על אדמור חסידי, ו הגדול הזה כבר מזמן מזמן, בעולם האמת, ואם לא היתה לו גם שם פרוטקציה, הוא נתן את הדין. בניו ונכדיו ונינו, ודאי לא צריכים לסבול.
ראו הגמרא פסחים קיג, ב.- דברי רב פפא לזיגוד,- רק השבת קראנו פרשת מצורע, התיחסיתי באשכול לנושא,- של מתי חלה הטומא
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:01 |
|
| |
קורבנות השדים, קורבנות השלום, קורבנות חוק החמץ, קורבנות הרעלה... לא יאומן שאלו הצאצאים של אברהם אבינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 08:43 |
|
| |
ירוחם
אנא הסבר בבירור את הבעיה
אפיק
קצת קשה לי להבין איך החלטת שאני הבנתי ההיפך מכוונתך?
בודאי שכל טענה נבדקת לגופה. (בדרך אגב אומר, שיש טעם גם לבדוק מי האומר, אבל אין זה מענייננו).
את זה שהגר"א סיים את הש"ס בגיל תשע כתבתי כדי להוכיח שהוא היה גאון, מכיוון שנשאלה פה השאלה האם הוא היה גאון.
ומ"מ כמו שכתב איש ציפור, ואף יותר מזאת - לשפוט את הגר"א כאדם אכזרי ולגנותו זה לא יותר טוב ולא יותר ענייני מלשפוט את הגר"א כאדם קדוש ולכבדו.
אגב, להוסיף, אדם כמו הגר"א הרי היה שקוע כל רגע בלימוד. מסתמא גם בניו היו כמוהו. אדם ששקוע בלימוד מתי יש לו זמן לקללות ושבועות ותרמית? אם הוא מצא זמן לזה, זה הדרדרות רצינית. האם זה לא דורשת ביקורת הורית חמורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 10:01 |
|
| |
מיכה
דרך העולם כי הרב מבוגר יותר מהתלמיד, זה לא הגיוני שלילד בן תשע יהיהו תלמידים שיעידו שהוא גמר את הש"ס???
לדעתי יש בעיה לאדם שחי בחברה של תרבות ליברלית מערבית מתקדמת,(מדי לטעמי) להבין השקפות חינוכיות שנהגו רק לפני חמישים שנה,
הגאון לא היה אכזרי, בתקופתו כך נהגו, הורים שלא מכירים חינוך אחר, הם לא אכזרים, כך הורגלו כך הם מבינים מה הטוב לילד.
נחזור אל הגאון, אני לא מאמין בסיפורים, בעייני סיפורים הם סיפורים יפים, שהם לא חייבים להיות אמת, והם בדרך כלל לא.
מאות סיפורים מסתובבים, שמסופרים על אדמורים, רבנים, מגידים, קייסרים ומלכים, אותו סיפור על עשרות דמויות.
|
|
|