בית פורומים עצור כאן חושבים

הגדרת הרודף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2010 23:42 לינק ישיר 

"הקודים פחות חשובים" ממה?. מה כן חשוב.

אני שואל האם יש כאן מישהו שמוכן להסביר, מדוע אם מחבל פרץ לבית משפחה תמימה ודרך חלון ביתה הוא מאיים לירות עלינו. נדמה לי שכולם יסכימו (גם אם בפועל הם לא יתנהגו כך..) שאין כל הצדקה לחסל אותו בפגיעת טיל שתחסל איתו יחד את המשפחה התמימה. גם במחיר חיינו.
א"כ האם כל מלחמה שבה נפגעים המוני חפים, היא בעצם "פשע מוסרי". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 23:57 לינק ישיר 

אם רצוננו לדון בדברים אלה מנקודת מבט פילוסופית - אז אבקש ממך אנא הגדר לי מה זה 'פשע מוסרי'.

אבל אם רצוננו לדון בדברים מהבחינה המעשית, אז... אהמ...אהמ.... אנו מסתבכים. והריני חוזר על מה שאמרתי למעלה. האנושות היא בול עץ עיקש, ושום דבר לא יעזור. החכמנו הרבה בדורות האחרונים: פיצחנו כמה מסודות הטבע,ומה הרווחנו? הרווחנו את האנרגיה הגרעינית וגם את הפצצה הגרעינית.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 25/11/2010 23:58:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 00:15 לינק ישיר 

פשע מוסרי. הוא כל התנהגות הפוגעת בנורמות אתיות מסתברות. למשל "מה סומק דמא דידך מדחברך".
אני מניח שאם מישהו יצמיד לראשך אקדח בהוראה לרצוח את חברך. לא תעשה זאת. ובאם תכיר מי שעשה זאת הוא יקרא על-ידך "פושע מוסרי".

מדוע?
הרי כל פעולותינו הם למלאות את סיפוקינו ומאווינו האישיים בהעדפה ברורה על סיפוקי זולתינו. והרי אם השאלה תהיה בסוגיית "הצלה" את מי להציל אותי את חברי. כמובן נפעל למען עצמינו. א"כ מדוע שלא נקפח את חיי זולתינו, באם חיינו תלויים בזה?

אז נכון, התשובה לכך בכלל לא פשוטה. אבל אינטואיבית ישנה הבדלה ברורה בין העדפה אגואית של עצמינו על הזולת לבין העדפה הגולשת מתחומינו ופורצת לתוך גבול הזולת. וכזאת מוגדרת על ידינו כ"פשיעה מוסרית" [שלא רחוקה מרצח רגיל].

א"כ מדוע ב"מלחמה" על עם אחר גם מסיבה מוצדקת, אנחנו לא חשים כך כלפי כל אותם חפים הנפגעים ומתרסקים מחמתינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 00:20 לינק ישיר 

ברשותך, אביא דוגמה. הטלת פצצה של חצי טון על בית שמסתתר בו רב מחבלים תוך כדי הריסת הבית על כל יושביו - מותר או אסור?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 26/11/2010 00:21:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 00:24 לינק ישיר 

נו, על זה אני שואל.

מה ההבדל בין פצצת הירושימה לפצצת עזה או לכל פצצה אחרת המרטשת חפים כאמצעי להשגת מטרה צודקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 00:27 לינק ישיר 

יוחנן,

הקשית לשאול, ולשמחתי לא אני צריך להחליט בדברים מעין אלה. אם יש לך דעה מגובשת בשאלה זו אשמח לשמוע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 10:46 לינק ישיר 

יש את חוק  התורה-  חייך קודמים לחיי חברך ויש את חוקי התורה נגד אויב- העלול להיות מוקש- בענין הבית בעזה
אם רב המחבלים לא היה נהרג, הדבר היה מהיא לרציחתם ומותם של מאות ישראלים חפים מפשע,- ושוב עוצה השאלה חייהם של מי קודמים.
זה חוק הטבע חוק הג'ו'גל- נכון שזה מאד לא יפה ומוסרי- אבל אחרת לא יהיה מי שיכתוב כאן על התלבטויות מוסריות.

המלכה הבריטית שטה ביאכטה המלכותית באוקינוס השקט- אחד מקציני האוניה נפל משום מה למיים- עד שזרקו לו חבל הצלה, התקרב אליו במהירות כריש - הוציא הקצין סכין לקראת הכריש, התחלחלה המלכה וצעקה- ג'נטלמן בריטי משתמש בסכין לדג!

הסבר- בנימוסי שולחן- זה חילול קודש , לאכול דג עם סכין- יש לכך סכין מיוחדת-   כנראה מהפסוק- וכל דגי הים בידכם נתתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 12:16 לינק ישיר 

לענ"ד יש הבדל בין מלחמה לבין טרור
מלחמה היא בין מדינות
במדינה מגדירים את האזרחים של מדינת האויב כאויב
הרי האזרחים ( לפחות בדמוקרטיה ) הם התומכים במלחמה גם מבחינה כלכלית, וגם פוליטית.
ואע"פ שיש מיעוט שמתנגד הרי בדמוקרטיה הולכים אחר הרוב
לכן יש זכות מוסרית להגדיר את האזרחים כאויבים ולפגוע בהם כאמצעי לחץ ע"מ להכניע אותם

בטרור המצב שונה
כאשר גוף טרור משתמש באזרחים כמגן אנושי, חייבים לבדוק תחילה אם האזרחים משתפים פעולה מתוך פחד ואיומים או מתוך תמיכה
במקרה הראשון הרי"ז כמו במלחמה רגילה
במקרה השני אז באמת יש כאן שאלה גדולה האם מותר לפגוע בטרוריסטים יחד עם פגיעה באזרחים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הגדרת הרודף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.