|
|
| נשלח ב-16/5/2008 01:38 |
|
| |
אלי ו.
המשחיסטים אינם מאמינים שהאל התלבש בבשר?
עצמות ומהות בגוף שכחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 17:18 |
|
| |
שחרית כתבה:
<יש ביניהם כאלה שיש להם ידע מסוים במקרא ואף בתלמוד - הם מצטטים פסוקים שלמים ואז נותנים להם את הפרשנות שלהם. השומע התמים עשוי לחשוב שמדובר בפרשנות יהודית.>
שאלתיה:
את רואה הבדל כלשהו בין היהודים המשיחיים לרפורמים?
שחרית השיבה:
<הוגה ורושם,
אני מניחה שאין לך ספק מהי תשובתי לשאלתך נוטפת התמימות הקדושה.>
בתמימותי כי רבה אשר זולגת ונוטפת לעין כל, ובגין אשר נקדשתי בתוך עם ישראל, לא זכיתי להבין רזין קדישין המסתתרין בין ניצוצותיה של תפילת השחר. שמא שחרית או כל בר-נש אחר שזכה להבין את החילוק בין תמימותם של הנטפלים לכת המשיחית, ובין מוחם המפולפל של בני הכת הרפורמית, יאות להסביר לי את ההבדל בין הפרשנות היהודית הרפורמית הישרה והנכונה של פסוקי התורה, ובין הפרשנות שרק נראית כיהודית של המשיחיים ובעצם היא מביאה לצמיחתן של הקליפות והסיטרא אחרא ואחריתה מי ישורנו?
אגב, אם לתמים הייתי ("שאלתך נוטפת התמימות"), הרי שהייתי מקבל את הפרשנות המשיחית ("השומע התמים עשוי לחשוב שמדובר בפרשנות יהודית").
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 17:38 |
|
| |
"כי שרית, רוב היהודים דוחים גם את הקב"ה כדמות תיאולוגית. האם מי שיאמין בו כיום אינו יהודי? "
שלש תגובות:
1 רוב מוחלט של היהודים מאמינים באלהים
2 אכן אתאזם הולך ומתפשט בקרב היהודים ולכן הוא בדרך להיות אופציה "יהודית" מכובדת
3 האם מי שיאמין בו כיום אינו יהודי אינו יהודי? שאלתך מפספש את הנקודה המרכזית שלי שהיא
אין הדעה קובעת מיהו יהודי אלא זהותם היהודית של קולקטיב של מאמינים היא שקובעת את יהדותה של הדעה.
תוקן על ידי kisarita ב- 16/05/2008 17:39:54
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2008 18:53 |
|
| |
הרבה מן המנהגים המקובלים היום במחוזותנו- סותרים במפורש דיני תורה ושולחן ערוך, הם לגיטיטים ושוכנים בכותל המזרח של היהדות החרדית.
פסילתם של קבוצות אלו או אחרות, הם תוצאה של מאבקים פוליטים, העטופים ביראת שמיים,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 10:03 |
|
| |
נראה לי שיש למקד מחדש את השאלה. השאלה היא "מה מוציא אדם שנולד כיהודי מכלל ישראל?"
העמדות שאני רואה כאן עד כה הן:
- חריגה מההלכה שנפסקה בשו"ע. - אי הכרה בסמכות ההלכה. - פולחן חילוני/רפורמי חלופי לאורתודוכסי. - חוסר אמונה - אמונה בדברים הנוגדים את עקרי הדת היהודית - אמונה בדת אחרת או המרה לדת אחרת. (משומד) - כל אמונה יכולה להיות יהודית כל עוד יש מספיק יהודים שמאמינים בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 10:32 |
|
| |
חריגה מההלכה שנפסקה בשו"ע. למשל. זמני תפילה שלא לפי ההלכה-
- אי הכרה בסמכות ההלכה. למשל- לחבר שולחן ערוך אלטרנטיבי עם הוספות וגריעות.
- פולחן חילוני/רפורמי חלופי לאורתודוכסי. אורטודוקסי- ליטאי - חסידי- ספרדי- תימני- חבדי ואחרים. למה הכוונה?
- חוסר אמונה חוסר אמונה במי? בה' כולם מאמינים בה', חוסר אמונה ברבי החי או המת? או המת החי?
- אמונה בדברים הנוגדים את עקרי תהדת היהודי, - למשל-להתפלל על קברי מתים, ולהתפלל אל המתים, ולהאמין במתים?
- אמונה בדת אחרת או המרה לדת אחרת. (משומד)
- כל אמונה יכולה להיות יהודית כל עוד יש מספיק יהודים שמאמינים בה. יש יותר יהודים רפורמים מאוטודוקסים, בכל אופן בגולה.
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 14:40 |
|
| |
"יש יותר יהודים רפורמים מאוטודוקסים, בכל אופן בגולה" - דומני שזו אגדה. יש למישהו מספרים?
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 15:11 |
|
| |
השכן
איני רוצה חלילה לעשות נפשות לרפורמים, אבל קח דברים עם עסקנים יהודים מאמיקה, ועידת הנשיאים או ועידת הרבנים. או בתי הכנסת. ותראה את היצוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 15:17 |
|
| |
מי דיבר על ייצוג? טענת לכך שיש יותר יהודים רפורמים מאורתודכסים. אני שואל על מספרים.
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 15:35 |
|
| |
הדעת נותנת קהילה המיוצגת יותר, יש לה יותר חברים, כאמור מדובר באמריקה ושם ההשתיכות הקהילתית, חשובה ליהודים,
אבל אם זה מפריע לך, בתור שכן טוב אני חוזר בי . האורטודוקסים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 18:34 |
|
| |
א
|
|
|
|