|
|
| נשלח ב-19/8/2009 17:44 |
|
| |
גם את זה הסברתי בעבר לא פעם .
כאשר אנו אומרים "כי לישועתך קיווינו וציפינו כל היום" פירושו הוא שכל יום אנו מחכים ומצפים שיגיע אותו יום ואותו תאריך מיועד בו אמורים הדברים לקרות והנבואות להתגשם .
אם תרצה המחשה לדבר תוכל להשתמש למשל בתאריך ה - 2012- 12- 21 , לו יצוייר שזהו התאריך בו אמור לקרות "המשהו" הגדול תקרא לו "גאולה" תקרא לו "הסוף" תקרא לו מה שתרצה, הפואנטה היא שכל יום ממש אני חושב על היום הזה והתאריך הזה ומצפה שיגיע כבר . בבחינת "מתי יבוא לידי ואקיימנו" .
ולגבי "ואע"פ שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא" קודם כל איני יודע מה המקור לנוסח הזה , אני לא מכיר נוסח זה מהמקורות המוסמכים. אולי אני טועה אך עד שלא יוכח לי אחרת זה המצב .
דבר שני , בהחלט יתכן שמשפט כזה אינו אקטואלי בדורות האחרונים או לפחות בדור האחרון דור של גאולה בעיתה בו הכל מתנהל עפ"י תסריט קבוע ומוכתב מראש .
זה היה בקיצור .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 21:08 |
|
| |
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2009 21:56 |
|
| |
משהו ששכחתי לציין בפניכם מזה זמן רב ועמכם הסליחה על כך .
למען הגילוי הנאות מן הראוי להזכיר את דבריו של המהרח"ו ז"ל אשר מתייחס להתגלות הראשונה של המשיח ומדגיש שלא מדובר על התגלות חיצונית לעם אלא למשיח עצמו יתברר שהוא הוא הגואל , אך בני האדם סביבו עדיין לא יבחינו ולא יראו בשום הבדל .
[ את הציטוט המדוייק בלשונו של הרב אביא בהזדמנות אחרת , אך בינתיים האמינו לי שאני מדייק בדברים ]
ואני הקטן מוסיף , שעם כל הזהירות ועם כל הענווה , לפענ"ד ולמיטב הבנתי את מכלול המקורות והדיוקים בלשון הזוה"ק הדבר אינו עומד במבחן המציאות והזמן נכון להיום .
ההתגלות הראשונה של המשיח במוצאי שביעית התגלות של עני ורוכב על חמור היא התגלות פיזית פשוטה !
אלא מה , הוא עדיין בבחינת תינוק קטן חסר כוחות ויכולת להזיז דברים בעולם . זה הכל ,
וזה יתחיל להשתנות מההתגלות השנייה ואילך .
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 05:44 |
|
| |
האם יש רמז לזה שהמשיח יהיה ילד בן 13 כפי דעת רבם של חסידי ברסלב?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 08:45 |
|
| |
"תינוק" במובן של גודלו הרוחני וחסר הכוחות. . . לא צריך להיסחף לשגעונות של כל מיני נטולי דעת .
דעתי לגבי זהותו של המשיח אמורה לעיל , וכי אם הייתי רואה אופציות נוספות לא הייתי אומר זאת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 15:45 |
|
| |
כמדומני הרמב"ם
אמר:"כאשר תראה פרש פרסי בארץ ישראל תתכונן לקבל פני משיח"
לעניות דעתי המהלך האירני המתפרסם היום אינו המהלך
היחד ואינו לא משאיר הרבה מקום לסובלנות מצד ישראל
איראן
תחמש את לבנון במערכות מתקדמות נגד מטוסים
על
פי הדיווח בלבנון, למרות תמיכת ארצות הברית בצבא, שנחשב מהקטנים ביותר באיזור המזרח
התיכון, השיבו הבכירים הלבנונים בחיוב להצעת איראן. בישראל חוששים כי מערכות הנשק
ישמשו את הצבא בלבנון ואת ארגון חיזבאללה נגד מטוסי חיל האוויר, וכי המהלך שמובילה
טהרן יהווה הפרה של המאזן האסטרטגי בגבול
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 16:04 |
|
| |
לא מכיר ציטוט כזה בשום מקור .
גם אם היה כזה , לא קשור בכלל לידיעה .
תפסיקו לחפש "סימנים" למשיח , פתאטי להחריד .

|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 17:11 |
|
| |
בסדר
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 18:21 |
|
| |
יש משהו כזה אך יש לפרשו בהתאם לכוונה העמוקה
רשב"י התפלל וייחל לנפילת רומא בידי ממלכת הפרתים (באזור פרס), שהיו האויב העיקרי של רומא שהרגה את עשרת הרוגי מלכות ובהם ר' עקיבא רבו וכך אמר: "אם ראית סוס פרסי קשור בארץ ישראל - צפה לרגליו של משיח" (מדרש רבה איכה)
סנהדרין צ״ח ע״א, אמר להם (לתלמידיו)רבי יוסי בן קיפמא, העמיקו לי ארוני, שאין כל דקל בבבל שאין סוס של פרסים נקשר בו, ואין כל ארון וארון שבארץ ישראל שאין סוס מדי אוכל בו תבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 20:58 |
|
| |
אוקיי קיבלתי , אתה טעית ואני טעיתי .
מדובר על מדרש רבה שה"ש :
תני רשב"י אם ראית סוס פרסי קשור בקברי ארץ ישראל צפה לרגליו של משיח, מה טעם " והיה זה שלום אשור כי יבא בארצנו וכי ידרוך בארמנותינו והקמונו עליו שבעה רועים"
לא הייתי מודע למדרש הזה ואני מתנצל .
להבין אותו לאשורו ? זה כבר הרבה יותר קשה .
המדרש הזה מקביל לגמ' בסוכה נ"ב ושם הפסור נדרש על אשור ( רוסיה ) כאקט המבשר שלום ולא מלחמה ואילו כאן הוא נדרש על פרס ואקט של מלחמה עם פסוק המדבר על שלום...
בקיצור סמטוחה שלימה נהיה פה .
נקסט....
|
|
|
|
|